phpBB 3.0.8 a nastavení SMTP

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
dayslypper

phpBB 3.0.8 a nastavení SMTP

Příspěvek od dayslypper » čtv 18. lis 2021 15:31:30

Dobrý den,

provozuji dlouhodobě fórum na platformě phpBB 3.0.8 a na hostingu Wedos.

V půlce října 2021 přestaly nově registrovaným uživatelům chodit aktivační maily. Na phpBB fórem jsem se dočetl, že to může být vypnutím podpory TLS 1.0 ze strany hostingu. Dělo se něco takového u Wedosu v té době?

Od té doby se mi nepodařilo nalézt funkční nastavení odchozího SMTP serveru, ani php služby mail()

V návodu na instalaci phpBB chybí funkční ověřené otestované a spolehlivé nastavení odchozího SMTP serveru a/nebo php služby mail(). A již jsem zažádal o jeho doplnění, jelikož zasílání e-mailových notifikací uživatelům patří k nepostradatelným funkcím.

Samozřejmě chystám upgrade na nejnovější phpBB, nicméně nyní hledám nějaké rychlé řešení, aby uživatelům alespoň chodily aktivační maily (rád bych se vyhnul manuální aktivaci nebo vypnutí aktivace).

Zkoušel jsem i vynutit ssl použítím předponu v administraci, ale stále hlásí chybu.
Chyba v e-mailu
» EMAIL/SMTP
/ucp.php

Nelze se připojit na SMTP server : 110 : Connection timed out

<b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>846</b>: <b>fsockopen(): unable to connect to ssl://wes1-smtp.wedos.net:465 (Connection timed out)</b><br />
Při použití php služby mail() hlásí:
Chyba v e-mailu
» EMAIL/PHP/mail()
/adm/index.php
Při přístupu přes port 587
Chyba v e-mailu
» EMAIL/SMTP
/cron.php

SMTP server does not support authentication
Backtrace
Connecting to wes1-smtp.wedos.net:587
LINE: 862 <- 220 wes1-so2.wedos.net ESMTP Postfix - S.T.A.N.D.A. postak OUT

# EHLO hc1-wd237-69948d5886-sbjfz
LINE: 1114 <- 250-wes1-so2.wedos.net

LINE: 1114 <- 250-PIPELINING

LINE: 1114 <- 250-SIZE 104857600

LINE: 1114 <- 250-VRFY

LINE: 1114 <- 250-ETRN

LINE: 1114 <- 250-STARTTLS

LINE: 1114 <- 250-ENHANCEDSTATUSCODES

LINE: 1114 <- 250-8BITMIME

LINE: 1114 <- 250 DSN

Také jsem zkoušel použít SMTP několika freemailů (Seznam, GMX.com, Gmail, Vivaldi.net), a též se mi nezadařilo. Zřejmě už TLS dávno vypnuly.

Zkoušel jsem též sprostě přehrát soubor /includes/functions_messenger.php dle...
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2501651
Ale po přehrání zobrazuje chybu..
This page isn’t working **** is currently unable to handle this request.
HTTP ERROR 500

x-rated
Kontaktovat uživatele:

Re: phpBB 3.0.8 a nastavení SMTP

Příspěvek od x-rated » pát 19. lis 2021 22:11:54

já bych řek, že tohle bude trochu větší problém, protože třeba ani z phpbb.cz mi už nějakou dobu notifikace nechoděj 🤔
s wedosem tohle nejspíš nijak nesouvisí, protože tohle fórum je na nějakym blueboardu a co se týká hostorickejch protokolů tls 1.0 a 1.1, tak ty by měly bejt vypnutý už dávno a všude
ale otázka je, v čem je teda problém, protože všechny fóra sou aktualizovaný a tobě se to děje i na takovym historickym 🤔 tipnul bych si, že si ty notifikační emaily nějak přestaly rozumět s určitejma poštovníma schránkama - na jinej email ti notifikace choděj? a tim jinym emailem myslim úplně jinou doménu, takže pokud aktuálně používáš třeba seznam, tak bych zkusil třeba gmail
fórum o připojení k internetu ➡️ internetforum.cz

dayslypper

Příspěvek od dayslypper » sob 04. pro 2021 18:05:21

V mém případě jde téměř určitě o interní chybu phpbb nebo jeho nastavení. Nefunguje ani služba mail() ani připojení na SMTP. Je to v logu chyb v administraci fóra. Např. při odeslání mailu přes webový formulář fórum skočí na stránku.../memberlist.php?mode=email&u=46
s hláškou...
This page isn’t workingfsiforum.cz is currently unable to handle this request.
HTTP ERROR 500

Jak jsem již psal, zkoušel jsem řadu freemailů vč. seznamu a Gmailu. Gmail je obtížně použitelný, protože má pár dalších zabezpečovacích mechanismů pro prevenci přístupu třetích stran ke schránce. To jsem povolil, ale i tak nefunguje. Prosím někoho zde o tip na freemail, se kterým mu phpbb pracuje v pořádku.

TheEilag
Podpora
Podpora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheEilag » pon 06. pro 2021 12:37:54

Dobrý den,

u nových verzí phpBB notifikace(při odpovědi v tématu, příchozí SZ, apod.) nechodí. Notifikace se zobrazují po přihlášení v upozornění po pravé straně.
Aktivační emaily(při ztrátě hesla, registraci, apod.) by měli chodit bez problémů.

S pozdravem
TheEilag
POSKYTUJI pouze placenou podporu přes Messenger/SZ a jiné komunikační protokoly.
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE A ČTĚTE PRAVIDLA před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEŽÁDEJTE mne o úpravy/aktualizaci Vašeho fóra. Žádosti o aktualizace pište do fóra Pracovní příležitosti.
NEŽÁDEJTE o hledání módu/stylu/překladu, využijte funkci hledat.

dayslypper

Příspěvek od dayslypper » stř 08. pro 2021 0:20:00

Jde mi hlavně o tu aktivační maily, které nechodí úplně stejně a dává to stejnou chybovou hlášku.

rostigue

Příspěvek od rostigue » sob 21. led 2023 9:35:15

Ahojky, rozchodil to prosím někdo. Sedím na tom cca 3 dny a nic. Jako byly by potřeba mejly na reset hesla a podobně. Děkuji

rostigue

Příspěvek od rostigue » sob 21. led 2023 13:17:33

Rozchodil jsem to na email profi od seznamu. Funguje.
Emaily.png

Odpovědět