provozuji dlouhodobě fórum na platformě phpBB 3.0.8 a na hostingu Wedos.
V půlce října 2021 přestaly nově registrovaným uživatelům chodit aktivační maily. Na phpBB fórem jsem se dočetl, že to může být vypnutím podpory TLS 1.0 ze strany hostingu. Dělo se něco takového u Wedosu v té době?
Od té doby se mi nepodařilo nalézt funkční nastavení odchozího SMTP serveru, ani php služby mail()
V návodu na instalaci phpBB chybí funkční ověřené otestované a spolehlivé nastavení odchozího SMTP serveru a/nebo php služby mail(). A již jsem zažádal o jeho doplnění, jelikož zasílání e-mailových notifikací uživatelům patří k nepostradatelným funkcím.
Samozřejmě chystám upgrade na nejnovější phpBB, nicméně nyní hledám nějaké rychlé řešení, aby uživatelům alespoň chodily aktivační maily (rád bych se vyhnul manuální aktivaci nebo vypnutí aktivace).
Zkoušel jsem i vynutit ssl použítím předponu v administraci, ale stále hlásí chybu.
Při použití php služby mail() hlásí:Chyba v e-mailu
» EMAIL/SMTP
/ucp.php
Nelze se připojit na SMTP server : 110 : Connection timed out
<b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>846</b>: <b>fsockopen(): unable to connect to ssl://wes1-smtp.wedos.net:465 (Connection timed out)</b><br />
Při přístupu přes port 587Chyba v e-mailu
» EMAIL/PHP/mail()
/adm/index.php
Chyba v e-mailu
» EMAIL/SMTP
/cron.php
SMTP server does not support authentication
Backtrace
Connecting to wes1-smtp.wedos.net:587
LINE: 862 <- 220 wes1-so2.wedos.net ESMTP Postfix - S.T.A.N.D.A. postak OUT
# EHLO hc1-wd237-69948d5886-sbjfz
LINE: 1114 <- 250-wes1-so2.wedos.net
LINE: 1114 <- 250-PIPELINING
LINE: 1114 <- 250-SIZE 104857600
LINE: 1114 <- 250-VRFY
LINE: 1114 <- 250-ETRN
LINE: 1114 <- 250-STARTTLS
LINE: 1114 <- 250-ENHANCEDSTATUSCODES
LINE: 1114 <- 250-8BITMIME
LINE: 1114 <- 250 DSN
Také jsem zkoušel použít SMTP několika freemailů (Seznam, GMX.com, Gmail, Vivaldi.net), a též se mi nezadařilo. Zřejmě už TLS dávno vypnuly.
Zkoušel jsem též sprostě přehrát soubor /includes/functions_messenger.php dle...
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2501651
Ale po přehrání zobrazuje chybu..
This page isn’t working **** is currently unable to handle this request.
HTTP ERROR 500