co musí zvládnout administrátor - zakladatel?

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
gigi

co musí zvládnout administrátor - zakladatel?

Příspěvek od gigi » pát 11. črc 2014 23:49:08

Ahoj,
chtěla jsem kamarádovi (který je méně počítačově zdatný než já) založit Fórum.
Můj původní dotaz zněl, co všechno musí dělat administrátor? Musí se přihlašovat denně nebo běží fórum samo? Atp.
Jenže když vidím tady ta témata, tak si myslím, že na to asi jako lehce poučený uživatel nemám :-(
Co si o tom myslíte ???
Děkuji předem za odpovědi!

drajfus

Re: co musí zvládnout administrátor - zakladatel?

Příspěvek od drajfus » sob 12. črc 2014 9:15:05

Dobrý den.

Mám podobné problémy jako vy. Ač jsem pročítal jak Anglickou tak Českou dokumentaci k phpBB tak jsem nikde vysvětlení základních používaných pojmů na fórech nikde neviděl. To je myslím si úplný základ. Pak - li že toto nevím, tak asi jen ztěží můžu přidělovat nějaká práva. Tady se nejspíš předpokládá, že to každý ví... phpBB mi zatím připadá nesmírně komplikované a jako jeden veliký propletenec všeho co závisí na ledasčems. Nechci říci že je špatné. To ne. Ale obtížné na pochopení a snad i zbytečně přecinkrlátkované... Napadá mě poohlédnout se po něčem méně komplikovaném protože takto komplikovanou a rozsáhlou diskuzi snad ani nepotřebuju. Jeden nick mi tu odepisoval jaké jsou další jednodušší možnosti pořízení si fór. Sledujte moje příspěvky - co mi tam doporučoval. Snad vám to třebas pomůže..

Jsem rád že nejsem jediný komu phpBB dělá problémy. Jeden pán napsal toto:
Musíte si uvědomit co vše chcete ve své komunitě řešit => požadavek na prostor na FTP
(obrázky, dokumenty, ...). Další otázkou je, co vše plánujete s takto velkým fórem, jakým phpBB bezesporu je, provozovat, zda nejít do nějaké méně náročné alternativy (punBB, FluxBB, SMF, miniBB, Kunena, XMB, MyBB, ...).

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 12. črc 2014 13:54:37

gigi píše:Můj původní dotaz zněl, co všechno musí dělat administrátor? Musí se přihlašovat denně nebo běží fórum samo? Atp.
Administrátor (teď myslím ten hlavní - majitel nebo zakladatel fóra) musí fórum v administraci nastavit a pak běží samo a nemusí se přihlašovat. Asi to ale není ideální stav, protože se může stát, že se na fóru vyskytne třeba spam, tak by se o to měl administrátor trochu starat. Administrátor může taky z některých důvěryhodných členů udělat moderátory a ti se pak starají o fórum, aby se v něm nevyskytl spam atd., ale tito moderátoři nemůžou nic měnit v administraci, což občas může být třeba (např. přidat nové fórum atd., změnit nějaké nastavení...)

Ještě bych k tomu dodal, že administrátor by měl po vytvoření fóra nastavit obranu proti spamu (nejlépe na otázku a odpověď), vytvořit fóra a nastavit oprávnění pro uživatele, aby mohli do fór psát a vidět je.
drajfus píše:Napadá mě poohlédnout se po něčem méně komplikovaném protože takto komplikovanou a rozsáhlou diskuzi snad ani nepotřebuju.
Všude bude nějaká administrace a oprávnění. Může to být jednodušší na nastavení, ale zase může časem nějaké nastavení chybět. Pamatuju, že jsem taky ze začátku provozování svého fóra pročítal asi týden příspěvky a dokumentaci a pak se to nějak poddalo a já se začal v administraci orientovat a už mi to složitý nepřipadá.

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » úte 15. črc 2014 10:23:38

Z vlastní zkušenosti musím říci, že jsem vyzkoušela i několik systémů pro fórum (drupal,joomla,aj,) a stejně sem se pokaždé vrátila k phpbb :-)

Pokud začínáte a vůbec nevíte jak se v phpbb pohybovat, pak tu je pár návodů :
viewtopic.php?f=49&t=15073
viewtopic.php?f=50&t=10686
viewtopic.php?f=50&t=11037

samotná dokumentace v češtině s obrázky zde: docs/index.php

Pokud vás zajímá podrobnější popis funkce zakladatel, napište mi SZ s konkrétními otázkami a já to sepíšu do nějakého návodu. ;-)

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » úte 15. črc 2014 10:28:21

nikabb píše:Z vlastní zkušenosti musím říci, že jsem vyzkoušela i několik systémů pro fórum (drupal,joomla,aj,) a stejně sem se pokaždé vrátila k phpbb :-) ...
Nic proti, ale to co jste uvedla nejsou systémy srovnatelné s phpBB.
Pokud by jste uvedla např. punBB, FluxBB, atd. pak bych řekl, že je to pravda. Uvedené CMS mají fórum spíše jako doplňkovou funkci. WP je na tom o něco lépe, ale ten neuvádíte.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Zamčeno