Chyb jako máku..

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Chyb jako máku..

Příspěvek od JuraS. » pon 27. srp 2007 8:04:13

Omluva předem za moji neurvalost...
Roky používám pro svůj web e107. S novou verzí phpBB a možností ho doplnit (konečně) o portál jsem zkoušel na lokálním serveru možnosti pro svoje potřeby. Zkouším na pc s hw : intel core, 2 gb ram, hdd 160 gb. Sw WinXP profi sp2, Vertrigo server používá Apache 2.0.59, PHP 5.2.1, MySQL 5.0.27.
Použil jsem phpBB kompletní balík phpBB3 rc4 s češtinou staženou z tohoto serveru, pro portál jsem použil phpbb3-portal.103b.zip.
Instalace : ??? e107 už roky zvládá bezproblémově ve standartu nainstalovat, odinstalovat pluginy či módy, prostě doplňky do systému. Doslova idiotsky otrocké hledání a přepisování, vkládání a kopírování nechat na adminech..no fuj..

Kód: Vybrat vše

navíc tohle :
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
		<!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />{TRANSLATION_INFO}<!-- ENDIF -->
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

<!-- IF S_PORTAL_COPY --><br />{S_PORTAL_COPY}<!-- ENDIF -->
se splnit nedalo páč co jsem měl najít jsem v daném souboru nenašel.. jo používám na editace PSPad.

Takže nakopírováno, databáze funkční a jdeme zkoušet....
Jak nastavit jednoduše, pseudograficky rozmístění informací na portálu fakt nevím. Konfigurace v config.php je mizerná..
A samotné forum...helejte...

Odeslání 64 kb přílohy, obrázku v jpg v příspěvku

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 400 bytes) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\phpBB3\includes\functions_posting.php on line 659
Odeslání soukromé zprávy

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1572864 bytes) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\phpBB3\includes\utf\data\confusables.php on line 1
Náhled funguje !

Odpověď na příspěvek ve fóru

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1572864 bytes) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\phpBB3\includes\utf\data\utf_nfkc_qc.php on line 2
Chyba v portalu… záznam je z chybových logů Apache

[Sun Aug 26 09:19:01 2007] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/Program Files/VertrigoServ/www/phpBB3/portal_images, referer: http://localhost/phpBB3/
Neexistuje cesta k souborům /phpBB3/portal_images ale phpBB3/bb3portal/images

Založení nového tématu

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1572864 bytes) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\phpBB3\includes\utf\data\utf_nfkc_qc.php on line 2
Téma název : něco s něčím
Příspěvek : psoos

Tolik zásadních chyb jsem rozhodně nečekal. Jo je to zadarmo, to e107 taky ale tolik chyb v sobě nemá

Tom@S
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyb jako máku..

Příspěvek od Tom@S » pon 27. srp 2007 17:21:24

no len je zaujimave ze odhadom pol milionu ludi ide phpbb3 v poriadku a za to ze tvoj hosting ma povolenu malu pamat neznamena ze chyba je v systeme taketo prispevky mam najradsej ked nieco nejde na vine je system

christian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od christian » pon 27. srp 2007 18:55:21

To posledni je opravdu chyba hostingu a 8MB je docela malo..
Neposkytuji podporu pres jabber ani SZ. - na to je tu toto fórum.

Left 4 Dead 1 & 2 - vše o těchto kooperativních hrách od Valve
www.v31.cz - místo pro Váš odpočinek
SuperFórum.cz - trošku velké fórum :)

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » úte 28. srp 2007 9:28:05

christian píše:To posledni je opravdu chyba hostingu a 8MB je docela malo..
Asi špatně čteš co píšu...Hosting je leda tak můj lokální počítač s 2 mi GB paměti. Kdybych mohl přiložit obrázek tak sem hodím výpis systémových prostředků...2% výkonu a 20 % paměti využito...nastavení VertigaServ jsem neměnil a doma zkouším (než hodím na web) e107 i vBulletin a ty jsou bez problému...
Včera jsem zkoušel RC5 a už chyby nejsou leda jedna a to chyba v alokaci paměti u vkládání obrázku jako přílohy když zapnu tvorbu náhledů...no v e107 ve fóru tohle je řešeno (programátorům velké díky) cestou javy páč od verze 0.6.x zjistili, že ne každý webhosting povoluje použití dalších programů jako imagemagicu...

Chápu, že se jedná o RC verze, ne o finální...ps je li phpBB tak rozšířený, s takovou uživatelskou podporou a takovým množstvím modů proč nemá v sobě zabudován instalační modul na doplňování módů například jako e107...i když ve srovnání s vBulletinem který je placený.. :-( fuj jeho instalace doplňků...

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » úte 28. srp 2007 10:41:58

Skúšal si Olympus (phpBB3) znovu preinštalovať? Testuj chvíľu Olympus bez akýchkoľvek doplnkov ako sú portály a podobne. Doplnky môžeš doplniť kedykoľvek, keď budeš mať istotu, že Ti bude systém behať v pohode. Čo sa týka porovnávania s e107, ktorú mimochodom úspešne používam už niekoľko rokov, tak v tom máš sčasti pravdu, no s inštaláciou MODov to nie je až také zlé. Je to síce prácnejšie ako len zasunúť plug-in a v administrácii ho aktivovať, no dá sa to celkom hravo zvládnuť. Systém fóra mi na e107 vôbec nevyhovuje a preto ho ani nevyužívam, aj keď by som mohol. Z tohto hľadiska je Olympus omnoho lepší.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

christian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od christian » úte 28. srp 2007 13:25:25

JuraS. píše: Asi špatně čteš co píšu...Hosting je leda tak můj lokální počítač s 2 mi GB paměti. Kdybych mohl přiložit obrázek tak sem hodím výpis systémových prostředků...2% výkonu a 20 % paměti využito...nastavení VertigaServ jsem neměnil a doma zkouším (než hodím na web) e107 i vBulletin a ty jsou bez problému...
Včera jsem zkoušel RC5 a už chyby nejsou leda jedna a to chyba v alokaci paměti u vkládání obrázku jako přílohy když zapnu tvorbu náhledů...no v e107 ve fóru tohle je řešeno (programátorům velké díky) cestou javy páč od verze 0.6.x zjistili, že ne každý webhosting povoluje použití dalších programů jako imagemagicu...
A ty evidentne ani nevis,ze php ma konfigurovatelnou maximalni pamet, ktera se prideli a tudiz muzes mit i 100 GB RAM,ale to nic nemeni,ze v defaultu je nastavena pouze na 8 MB.. v php.ini je to polozka memory_limit.
Neposkytuji podporu pres jabber ani SZ. - na to je tu toto fórum.

Left 4 Dead 1 & 2 - vše o těchto kooperativních hrách od Valve
www.v31.cz - místo pro Váš odpočinek
SuperFórum.cz - trošku velké fórum :)

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » stř 29. srp 2007 9:34:15

christian píše: A ty evidentne ani nevis,ze php ma konfigurovatelnou maximalni pamet, ktera se prideli a tudiz muzes mit i 100 GB RAM,ale to nic nemeni,ze v defaultu je nastavena pouze na 8 MB.. v php.ini je to polozka memory_limit.
Díky. kouknu se na to doma...

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » stř 29. srp 2007 9:39:18

WhiteWolfSix píše:Skúšal si Olympus (phpBB3) znovu preinštalovať? Testuj chvíľu Olympus bez akýchkoľvek doplnkov ako sú portály a podobne. Doplnky môžeš doplniť kedykoľvek, keď budeš mať istotu, že Ti bude systém behať v pohode. Čo sa týka porovnávania s e107, ktorú mimochodom úspešne používam už niekoľko rokov, tak v tom máš sčasti pravdu, no s inštaláciou MODov to nie je až také zlé. Je to síce prácnejšie ako len zasunúť plug-in a v administrácii ho aktivovať, no dá sa to celkom hravo zvládnuť. Systém fóra mi na e107 vôbec nevyhovuje a preto ho ani nevyužívam, aj keď by som mohol. Z tohto hľadiska je Olympus omnoho lepší.
psal jsem, že jsem použil další instalaci s RC5 a ta je lepší...ps. e107 v poslední verzi (používám verzi 0.7.8 s češtinou viz můj profil url adresa) má forum velmi podobné phpBB co do vzhledu, funkčnosti i konfigurovatelnosti. V podstatě phpBB má o stupínek lepší možnosti nastavení administrace fora...tedy základní phpBB3...

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » stř 29. srp 2007 9:41:12

v profile žiadnu URL nemáš...
WhiteWolfSix (WW6)

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » stř 29. srp 2007 9:56:26

WhiteWolfSix píše:v profile žiadnu URL nemáš...
pardon...doplněno.....http://kapripohoda1.webzdarma.cz

Tom@S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom@S » stř 29. srp 2007 13:57:40

no to e107 som si kuko llen tak zhruba ale dost pochybujem ze je len o stupienok horsie ako phpBB3 pochybujem ze ma tolko funkcii ako 3

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » stř 29. srp 2007 14:03:39

Tom@S píše:no to e107 som si kuko llen tak zhruba ale dost pochybujem ze je len o stupienok horsie ako phpBB3 pochybujem ze ma tolko funkcii ako 3
nepotřebuju jen žvanící board ale celý portál s možností fora....ps. aby jsi viděl jak mám forum nastavené tak by jsi se musel zaregistrovat a o tom bych hned věděl...návštěvníkům se forum nezobrazuje, tedy aspoň by nemělo....

Tom@S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom@S » stř 29. srp 2007 17:40:28

moznost portalu je aj v phpbb3 aj 2

Hustey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hustey » stř 29. srp 2007 19:48:54

Tom@S píše:moznost portalu je aj v phpbb3 aj 2
Ahoj, jsem tady opet. hehe. :flush: jak jde udelat na 3rc5 portal? vcem je figl? :-)
Diky
***Hustey***
.........................................................................
Hustey - Team - Forum | Jak se správně ptát |...

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » stř 29. srp 2007 20:30:25

Tom@S píše:no to e107 som si kuko llen tak zhruba ale dost pochybujem ze je len o stupienok horsie ako phpBB3 pochybujem ze ma tolko funkcii ako 3
O e107 vieš veľmi málo !!! 8-) e107 je kompletný CMS, nielen fórum a administráciu má pomerne dobrú. Odporúčam navštíviť administrátorský panel na http://demo.opensourcecms.com/e107/e107_admin/admin.php

Meno: admin
Heslo: demo

Je to tam samozrejme v angličtine, no preklady do SK a CZ už tiež existujú.
WhiteWolfSix (WW6)

Zamčeno