Jak se dostat k heslu fóra ??

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Tomas49

Jak se dostat k heslu fóra ??

Příspěvek od Tomas49 » pon 13. čer 2022 21:36:00

Dobrý den,
potřeboval bych radu, jak se co nejsnadněji dostat k heslu na naše fórum. Heslo co mám uložené nefunguje
a nevidím nikde ani možnost vyvolat resetovací email. Někam to zmizelo :-( Fórum potřebuje update a já k němu němůžu
sehnat přístup :-(

Fórum je : fensterkaplice.com

Děkuji předem za každou přínosnou radu. Tomáš

TheEilag
Podpora
Podpora
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se dostat k heslu fóra ??

Příspěvek od TheEilag » úte 14. čer 2022 15:27:47

Dobrý den,

a do FTP se dostanete?

S pozdravem
TheEilag
POSKYTUJI pouze placenou podporu přes Messenger/SZ a jiné komunikační protokoly.
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE A ČTĚTE PRAVIDLA před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEŽÁDEJTE mne o úpravy/aktualizaci Vašeho fóra. Žádosti o aktualizace pište do fóra Pracovní příležitosti.
NEŽÁDEJTE o hledání módu/stylu/překladu, využijte funkci hledat.

Tomas49

Příspěvek od Tomas49 » úte 14. čer 2022 16:55:58

To se dostanu. Tam problém nemám :-)

x-rated
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-rated » úte 14. čer 2022 17:12:27

to fórum je nějaký rozbitý (nebo spíš nastavení serveru), obnova hesla by měla bejt tady https://fensterkaplice.com/user/forgot_password 🤔
no každopádně v configu je uloženej přístup do databáze, tak se do ní přihlásíš třeba přes adminer a tady je postup pro změnu hesla https://www.siteground.com/kb/how_to_re ... _password/
fórum o připojení k internetu ➡️ internetforum.cz

Toman49

Příspěvek od Toman49 » stř 22. čer 2022 20:08:33

Přístup do databáze mám. U admina alu.plast jsem změnil heslo přesně podle postupu včetně toho MD5 a bohužel přístup nefunguje :-(

Čím to ???

Tomas49

Příspěvek od Tomas49 » stř 22. čer 2022 20:23:55

Akorát to teda měním v phpbb_users

phpbbhs_users tam nikde nevidím.

Je to tak ok ????

Tomas49

Příspěvek od Tomas49 » stř 22. čer 2022 21:20:30

Ještě bych se chtěl zeptat, jde někde zjistit odpověď na bezpečnostní otázku třeba z DB ?

Nebo se dá nějak resetovat tato ochrana ??

x-rated
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-rated » pát 24. čer 2022 17:33:02

předpona pro phpbb tabulky se nastavuje při instalaci, výchozí je phpbb_
ale jestli ti to nejde, tak děláš něco špatně, ty návody sou stejný napříč internetem a dokonce i já to timhle způsobem kdysi jednou měnil 🤔
fórum o připojení k internetu ➡️ internetforum.cz

yoshi

Příspěvek od yoshi » sob 03. kvě 2025 19:33:19

Mám stejný problém. Na fóru finmaker.co.uk je 315 uživatelů . Poslední přihlášení je zjevně pát kvě 02, 2025 8:28 am. Pak se už nikdo nepřihlásil. Dnes ráno jsem našel v majlu zprávy od několika uživatelů, že se nelze přihlásit. Kouknul jsem na fórum a zkusil se přihlásit jako správce. Bez šance. Zkusil jsem si poslat "zapomenutý heslo". Majl mi nepřišel.
Začal jsem hledat jak obnovit heslo administrátora a skončil jsem tady v tomto vláknu. Mám přístup přes FTP. Stahnul jsem databázi pro jistotu. Pak jsem otevřel na serveru tabulku uživatelů phpbb_users a prohlížel ji. Zdá se být vše OK. Také ostatní tabulky se zdají být v pořádku. Můžu editovat záznamy v tabulkách. Třeba v tabulce uživatelů phpbb_users změnit password. Jenže ty passwordy tam jsou zašifrovaný. Například takto: $argon2id$v=19$m=65536,t=4,p=1$tsOeHlfFd1rZkF...

V tomto odkaze https://www.siteground.com/kb/how_to_re ... _password/ se sice radí postup:

go to your Site Tools > Site > MySQL > phpMyAdmin.

Select the phpBB database on the left side.
Click on the users table (e.g. phpbbhs_users).
Click Browse and find the username you wish to edit (e.g. admin).
Click on Edit.
Type your new password under the user_password row.
Click the Function drop-down menu and select MD5.
Save the changes by clicking on GO.

Jenže já tam žádný Function drop-down menu s volbou MD5 nemám. Takže co dál? Podivný je, že žádnýmu uživateli nepřijde majl, když požádá o zapomenuté heslo. Majly v tabulce ale jsou zapsaný a jsou v pořádku a fungují. Myslím, že závada nebude v tabulce, ale někde úplně jinde.
české forum o podnikání www.finmaker.co.uk

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 06. kvě 2025 19:14:38

Nevím, jestli to pomůže, ale jako první bych zkusil pročistit přes FTP složku cache (smazat vše kromě souborů .htaccess a index.htm). Pak bych ještě pročistil cache v prohlížeči (ctrl + F5).

P.S. (o den později): Podle všeho máš nainstalováno phpBB 3.3.5, které je z podzimu 2021 (možná se u té verze pletu). Od té doby bylo vydáno několik dalších verzí, které například přidávají podporu pro některé verze PHP a opravují chyby spojené s některými verzemi PHP. Tak mě napadlo, jestli na tvém hostingu v poslední době neproběhla aktualizace PHP.

P.S. 2 (ještě o něco později): Teoreticky by mohlo fungovat tohle: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p15670501

yoshi

Příspěvek od yoshi » stř 07. kvě 2025 14:14:10

Dík za info, zejména za poslední odkaz v PS2. Verze fora je 3.3.5.
Aktuální stav:
v sobotu 3.5. se nepodařilo přihlásit se žádnému uživateli, ani adminovi. Změny v databázových tabulkách jsem nedělal, protože jsem nenašel nic neobvyklého.
Druhý den, v neděli 4.5. fungovalo vše bez chyb. Přesto jsem napsal dotaz na server, zda tam někdo na servru něco v sobotu zkoušel nebo updatoval.
V pondělí 5.5. přišla odpověď ze servru, že přes víkend nic na servru nedělali.
Dnes, 7.5. se opět nelze do fora přihlásit. Nikomu se od rána nepovedlo se přihlásit. Napadlo mne, že závada možná souvisí s botama, které tam stále šmírují. Některé jsem už dřív deaktivoval (Googl, yahoo ..) , někteří tam ale mají stále přístup. Uvidím zítra, zda se forum zase samo rozchodí nebo ne.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » stř 07. kvě 2025 14:57:19

Pokud by se to stalo mně, tak bych zkusil ještě zkontrolovat, jestli mám dobře cookies: https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... -settings/
Na svém fóru jsem před rokem až dvěma měl problém s odhlašováním při kliknutí na odkaz, ale to bylo tím, že některé odkazy začínaly na https a další na http. Ale to asi nemá souvislost.

yoshi

Příspěvek od yoshi » stř 07. kvě 2025 15:25:43

smazal jsem teď přes FTP obsah v adresáři /cache/production/ kde bylo 184 souborů. Asi 5 z nich mělo dnešní datum a čas okolo 4.hodiny ranní. Smazání adresáře cache ale nepomohlo. Na cookies se podívám.

Prohlédl jsem teď cookies přes phpMyAdmin podle návodu:

3. The database
Another possibility is using the database to run a few queries that update your cookie settings. Go to phpMyAdmin and run the following queries:

Code: Select all

UPDATE phpbb_config SET config_value = 'YOUR COOKIE DOMAIN HERE' WHERE config_name = 'cookie_domain';
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'YOUR COOKIE NAME HERE' WHERE config_name = 'cookie_name';
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'YOUR COOKIE PATH HERE' WHERE config_name = 'cookie_path';
UPDATE phpbb_config SET config_value = '0' WHERE config_name = 'cookie_secure';

Please note that you have to replace the first 3 with your settings and for the last one you only edit the zero when you have Cookie Secure enabled, otherwise you don't do anything with it.

V cookies chyba není. Uvidím zítra. Když ani zítra nepůjde přihlašování, zkusím vytvořit přes phpMyadmin nového temporary admina. Co když se ale ani nový admin nebude moci přihlásit? V každým případě by to chtělo objevit příčinu problémů.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » stř 07. kvě 2025 18:26:32

Já bych ještě silně zauvažoval nad aktualizací fóra.

yoshi

Příspěvek od yoshi » stř 07. kvě 2025 20:31:30

No jasně, ale jak udělat aktualizaci, když se nemůžu přihlásit (jako admin) ?
Jestliže lze udělat aktualizaci zvenčí, lze o tom uvažovat. Jenže, pokud taková možnost existuje, pak se mohlo stát, že nějaký hacker udělal nějakou "aktualizaci" nějakého souboru fora a teď se tam nedá dostat.

To forum bylo napadáno okolo stovky hackerů každý den. Hackeři (převážně z Ruska nebo z jihovýchodní Asie) se tam registrovali. Někteří i několikrát ten samý den pod jinými jmény. Já je každý den mazal. Druhý den se registrovali znovu, já je zase smazal. Tak se to tahlo od loňska, každý den. V dubnu jsem vypnul možnost registrace.

Nedostatek té verze 3.3.5 je, že v administrátorském panelu (správa uživatelů) není možnost vymazat vícero uživatelů najednou. Musí se každý zvlášť. Jestliže jich mám vymazat kolem stovky, zabere to dost času.

Další nedostatek té verze je, že není možno registrovat uživatele manuálně z administrátorského panelu. Lze pouze najít uživatele (již existujícího) a změnit mu nastavení, anebo ho odstranit. Ale nelze přidat nového.

Odpovědět