Nasadit reklamu? [Vyřešeno]

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
notforfloo

Nasadit reklamu? [Vyřešeno]

Příspěvek od notforfloo » pát 17. led 2014 23:16:20

Zdravím, měl bych dotaz ohledně reklamy.

Jsem nováčkem v provozování fóra (necelý rok), návštěvnost je kolem 70-90 UIP, zobrazení stránek kolem 500 za den (když není čas se tomu věnovat), při propagování a věnování se fóru to je až 150 UIP a 2000 zobrazení stránek.

Má v tomhle případě nasadit nějakou reklamu? Ať už třeba jediný banner nebo textovou reklamu, aspoň na provoz :)
Jedná se o fórum zaměřené na hru SimCity - http://www.simcityforum.cz .. Možnost dalšího rozšíření na hry od Maxisu a pro tuto sekci mám už nalezené lidi, kteří se tomu budou věnovat. Banner by se dal i cíleně pronajmout.

Prosím o rady a popřípadě zda by mi mohl někdo pomoci tuto reklamu zprovoznit, či stačí nějaký mód?

Díky moc! :-)
Naposledy upravil(a) notforfloo dne stř 22. led 2014 9:05:24, celkem upraveno 1 x.
SimCity Fórum - Vše o hře SimCity 5

leschek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nasadit reklamu?

Příspěvek od leschek » sob 18. led 2014 2:34:09

To už je docela slušná návštěvnost a umístit tam reklamu má, podle mě, smysl, zvlášť pokud už máš někoho, kdo o její umístění má zájem. Na druhé straně musím napsat, že mi reklama často na webech vadí, i když to spíš bude umístěním reklamy a jejím obsahem (přehrávání videa, šílený animace atd.). Takže bych si asi rozmyslel, kam a jakou reklamu umístit, aby to nezastrašilo uživatele.

Osobně jsem velkým příznivcem MODu cBB Blockgets, pomocí kterého lze na různé stránky (skriptech) okolo fóra přidávat bloky s různým obsahem, včetně html, javaskriptu atd. Bloky samotný může uživatel zasunout do strany nebo je sbalit, takže pokud by nechtěl být obtěžován reklamou, může blok srolovat nebo zasunout. Zobrazení bloků jde nastavit i podle skupin, takže by reklamu viděli jen třeba nepřihlášení a přihlášený by neobtěžovala (nebo by ji šlo vložit na jiné místo). Na svém fóru bych pro reklamní banery nebo text využil tohle.

Dál existuje několik MODů jako třeba Quick Ads, který jsou přímo dělaný pro reklamu. Taky je jde umístit na různý stránky fóra a dokonce rolují s uživatelem. Myslím, že je to populární na asijských stránkách.

Jinak samozřejmě můžeš celkem jednoduše přidat do šablony třeba obrázek s odkazem. Všiml jsem si, že tam máš počítadlo přístupů tak by to nemělo být o moc složitější.

Pak ještě, tuším, existuje MOD, který přidává reklamu mezi příspěvky.

Teoreticky by šlo použít i MOD Simple News Admin, který, pokud to dobře chápu, vytvoří rámeček, do kterého jde vložit vlastní text. Mohlo by to fungovat i pro obrázky a snad všechno, co jde přidat do BBKódů, ale nezkoušel jsem ho.

notforfloo

Příspěvek od notforfloo » pon 20. led 2014 23:50:30

Tak mi velice tvé rady pomohly!

Bohužel jsem se dnes dostal k řešení "vložení kódu adsense" .. Mám s tím problém, pokud kód vložím přímo do overall_header.html třeba, tak se mi zobrazí pouze jakoby volné místo na stránce.

To stejné, pokud kód adsense vložím do cbb blockgets "vlastní pole" kam jde vkládat html.

Nemá s tím někdo zkušenosti? :(

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 21. led 2014 0:39:48

Zkušenosti s tím nemám, ale zkusil jsi pročistit cache fóra, obnovit šablony stylu a vymazat cache prohlížeče (Ctrl+F5)?

Zajímavá informace na phpBB.com.

Difadon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Difadon » úte 21. led 2014 8:58:22

Dobré ráno,

Co vím o reklamě od Googlu, tak vám vygenerují kód, který vložíte na stránky. Píši u toho, že nějakou dobu se vám bude zobrazovat "prázdný prostor". Myslím, že dokud vaší stránku neověří. :)

P.S.: Jinak pokud hodláte reklamu přiznávat jako živnostník, tak nedoporučuji dávat reklamu od zahraničních firem. Okamžitě se v tu chvíli stáváte identifikovanou osobou. Nedávno jsem to řešil a nakonec budu muset dávat reklamu od seznamu, abych se této komplikaci vyhnul.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 21. led 2014 13:33:00

Kdyby někoho zajímala "identifikovaná osoba", tak na webu Jak podnikat jsem našel vysvětlení.

notforfloo

Příspěvek od notforfloo » úte 21. led 2014 18:05:57

Ano ano, na vše jsem došel i po radách zde .. googlu trvá než něco schválí, tudíž se mi zobrazovala prázdná reklama.

Zaregistroval jsem si Sklik, ale při použití cbb blockgets modu se mi zobrazuje také prázdná tabulka.
Když kód vložím přímo do kódu fóra, tak se mi třeba reklamní banner 468x60 zobrazí třeba 4x nad sebou.

Poradil by mi někdo jak tohle vyřešit? Díky! 8-|

Vyřešeno pomocí návodu: knowledge/navod.php?id=42

Zamčeno