Adresář files
-
JerryBruckWill
- Kontaktovat uživatele:
Re: Adresář files
Mohl by mi někdo prosím poradit, jak se ten mód instaluje? Podle návodů nedokážu pochopit, co s tím. Děkuji.
Napiš s čím přesně máš problém. Jinak by z toho mohl být další nepochopitelný návod.
Jinak jde MODy instalovat pomocí AutoMODu, ale musíš mít správně nastavený oprávnění složek (CHMOD).
Jinak jde MODy instalovat pomocí AutoMODu, ale musíš mít správně nastavený oprávnění složek (CHMOD).
-
anonym072
Stáhl jsem si ten soubor, na který zde bylo odkazováno. Jsou tam soubory, ale nevím, co s nimi. Podle návodů, které jsem našel ... vůbec tam není soubor, podle kterýho bych mohl jít dál. Nikdy jsem mody neinstaloval, takže nevím si vůbec rady, co a jak. 
Po rozbalení MODu budeš mít složku attachments_in_subfolders. V ní najdi soubor install_mod.xml a otevři ho v prohlížeči. Po jeho otevření uvidíš postup na úpravu souborů, kterým se budeš řídit.
Příkazy, se kterými se můžeš v postupu setkat, jsou popsány tady. Před úpravou je třeba zazálohovat soubory i databázi fóra.
Příkazy, se kterými se můžeš v postupu setkat, jsou popsány tady. Před úpravou je třeba zazálohovat soubory i databázi fóra.
-
anonym072
Děkuji, už vím jak na to. Ale nikde není uvedeno, co to přesně dělá. Sice to rozdělí přílohy do podadresářů, ale jak často? Po jednom měsíci? Po roce? 
A četl's téma modu na phpbb.com? Je tam spousta zajímavých informací. Ty přílohy nejsou rozdělený podle času, ale podle ID příloh. Takže se vytvoří složka, do které vleze několik příloh a až bude plná, vytvoří se další složka, která se bude plnit atd.
-
anonym072
Teď už jsem to četl, ale pořád nevím, kolik Těch souborů v jedné složce bude, případně co znamená ID u přílohy. Jinak díky za trpělivost a rady.
Tak si přečti ještě jednou tohle.anonym072 píše:Teď už jsem to četl, ale pořád nevím, kolik Těch souborů v jedné složce bude
Když najedeš na odkaz přílohy, kterou jsem přiložil k příspěvku (v tomto případě nic.zip), tak uvidíš id=1442 a to je ID přílohy.anonym072 píše: co znamená ID u přílohy
- Přílohy
-
- nic.zip
- Nic
- (112 bajtů) Staženo 222 x
- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer,
Pokud neumíte anglicky, tak to funguje takto. Každé příloze se přiřazuje ID (identifikační číslo) počínaje číslem 1. Modifikace rozděluje přílohy podle jejich ID do adresářů následujícím systémem:
Pokud neumíte anglicky, tak to funguje takto. Každé příloze se přiřazuje ID (identifikační číslo) počínaje číslem 1. Modifikace rozděluje přílohy podle jejich ID do adresářů následujícím systémem:
- Přílohy s ID 1 - 99: název adresáře = */files/00/00
- Přílohy s ID 100 - 199: název adresáře = */files/00/01
- Přílohy s ID 200 - 299: název adresáře = */files/00/02
- Přílohy s ID 10 000 - 10 099: název adresáře = */files/01/00
- Přílohy s ID 10 100 - 10 199: název adresáře = */files/01/01
- Přílohy s ID 10 200 - 10 299: název adresáře = */files/01/02
Ahoj, mám bohužel malý problém, wedos na mě udeřil, abych také něco provedl se složkou files, nainstaloval jsem tedy MOD attachments_in_subfolders, vše proběhlo v pořádku, ale když nyní kliknu někam, kde se má zobrazit nějaká příloha, vyskočí mi tato chybovka
Fatal error: Call to undefined function utf8_basename() in /data/web/virtuals/50672/virtual/www/forum/includes/functions_content.php on line 865
web: crxklub.cz/forum
Dokázal by někdo poradit co s tím? Děkuji
Fatal error: Call to undefined function utf8_basename() in /data/web/virtuals/50672/virtual/www/forum/includes/functions_content.php on line 865
web: crxklub.cz/forum
Dokázal by někdo poradit co s tím? Děkuji
Zkontroluj, jestli jsi provedl všechny úpravy MODu a nahrál všechny jeho soubory na server (i do různých stylů, pokud jich používáš víc).
Zajímalo by mě, kolik máš příloh ve složce? A co napíše Wedos, když se jich zeptáš na důvod omezení počtu příloh. Je totiž zvláštní, že problém s přílohama není moc rozšířený, přestože na phpBB běží určitě spousta fór, který mají hodně příloh a nemají problémy. Většinou se lidi o tento MOD zajímají, protože chtějí mít větší přehled nad přílohama a protože FTP programy mají nějaký omezení na zobrazení snad jen 10 000 příloh a tak se přílohy uživatelům hůř zálohují. Ale že by si někdo stěžoval na omezení hostingu, jsem si nějak nevšiml (ale možní jsem to přehlídl). Zdá se, že je něco špatně s našima oblíbenýma hostingama, jeden má omezení na přílohy a na druhý se nesmí instalovat chaty.
Mimochodem, dobrá zpráva pro ty, co potřebují instalovat tento MOD. Autor napsal, že napíše (ale ještě nenapsal) skript, který by měl po odinstalaci MODu, vrátit všechny soubory příloh do původního adresáře, aby nebyly v několika složkách. (zdroj (phpBB.com))
Zajímalo by mě, kolik máš příloh ve složce? A co napíše Wedos, když se jich zeptáš na důvod omezení počtu příloh. Je totiž zvláštní, že problém s přílohama není moc rozšířený, přestože na phpBB běží určitě spousta fór, který mají hodně příloh a nemají problémy. Většinou se lidi o tento MOD zajímají, protože chtějí mít větší přehled nad přílohama a protože FTP programy mají nějaký omezení na zobrazení snad jen 10 000 příloh a tak se přílohy uživatelům hůř zálohují. Ale že by si někdo stěžoval na omezení hostingu, jsem si nějak nevšiml (ale možní jsem to přehlídl). Zdá se, že je něco špatně s našima oblíbenýma hostingama, jeden má omezení na přílohy a na druhý se nesmí instalovat chaty.
Mimochodem, dobrá zpráva pro ty, co potřebují instalovat tento MOD. Autor napsal, že napíše (ale ještě nenapsal) skript, který by měl po odinstalaci MODu, vrátit všechny soubory příloh do původního adresáře, aby nebyly v několika složkách. (zdroj (phpBB.com))
Všechny změny jsem provedl, ale je pravda, že error se týká řádku
a před změnou jsem tento řádek nenašel přesně v této podobě, ale bez onoho utf8
jinak tady je vyjádření wedosu
Také jsem si říkal, konečně dobrý webhosting, ale s tímhle jsem se nikde jinde také nesetkal.
Jinak k tomu vrácení do jedné složky...všiml jsem si, že mi na serveru zůstal adresář files v nezměněné podobě, jen se přejmenoval na files_old, který mám vymazat, ale jestli bude problém přetrvávat, zatím jsem jej ponechal, abych mohl změny vrátit zpět.
Kód: Vybrat vše
$filename = $phpbb_root_path . $config['upload_path'] . $ais_path_to_add . '/' . utf8_basename($attachment['physical_filename']);jinak tady je vyjádření wedosu
Kód: Vybrat vše
Vážený zákazníku,
na vašem webhostingu se v jednom nebo více adresářích nachází příliš velké množství souborů.
Adresář: ./www/forum/files
Počet souborů: 12828
Žádáme vás o prověření této situace a nalezení nějakého řešení. Není to přímo v rozporu s našimi pravidly, ale z programátorského hlediska je to nevhodné řešení, které může časem vést ke zhoršení kvality vašeho webhostingu a jeho zpomalení.
Při tomto množství souborů v jednom adresáři (desítky tisíc souborů a více) začne být práce s takovým adresářem velmi pomalá a může to celkově zpomalovat váš web a zbytečně to vytěžuje souborový systém a diskové pole.
Měli byste tyto soubory rozdělit do nějaké struktury podadresářů, v jednom adresáři by nemělo být přímo více než řádově tisíce položek (podadresářů a souborů).
Děkujeme za pochopení a prosíme o vaše vyjádřeníJinak k tomu vrácení do jedné složky...všiml jsem si, že mi na serveru zůstal adresář files v nezměněné podobě, jen se přejmenoval na files_old, který mám vymazat, ale jestli bude problém přetrvávat, zatím jsem jej ponechal, abych mohl změny vrátit zpět.
S chybou asi nejlíp pomůže autor MODu. Pravděpodobně jsi upravil originální soubor z phpBB jiným MODem, nebo může být v souboru několik podobných řádků a našel jsi jiný.
Díky za vyjádření. Na phpBB.com je o tom diskuze a zdá se, že je to spíš záležitost hostingu (hůř se zálohuje atd.) než zpomalení fóra. Píše tam jeden člověk, že má problém s hostingem, protože má 80 000 příloh v jedné složce.
Vrácení do jedné složky: Na serveru možná ten adresář zůstane, ale nové přílohy se už nahrávají do nové struktury složek, a proto by jsi o ně přišel, protože v původním adresáři nebyly.
Díky za vyjádření. Na phpBB.com je o tom diskuze a zdá se, že je to spíš záležitost hostingu (hůř se zálohuje atd.) než zpomalení fóra. Píše tam jeden člověk, že má problém s hostingem, protože má 80 000 příloh v jedné složce.
Vrácení do jedné složky: Na serveru možná ten adresář zůstane, ale nové přílohy se už nahrávají do nové struktury složek, a proto by jsi o ně přišel, protože v původním adresáři nebyly.
Instalaci jsem ještě překontroloval, tam by mělo být vše OK
ale k něčemu jsem se dopracoval...jak už jsem psal k tomu "utf8_", když jsem toto z kodu MODu odstranil, už vše funguje.
Dotaz na phpbb.com k MODu jsem poslal, tak uvidíme.
Edit: po tomhle zásahu už vše funguje...víte někdo co to znamená vlastně?
ale k něčemu jsem se dopracoval...jak už jsem psal k tomu "utf8_", když jsem toto z kodu MODu odstranil, už vše funguje.
Dotaz na phpbb.com k MODu jsem poslal, tak uvidíme.
Edit: po tomhle zásahu už vše funguje...víte někdo co to znamená vlastně?
-
anonym072
Dobrý den,
děkuji za rady. Instalace proběhla v pořádku, ale nastal problém. V adresáři fóra se mi vytvořily dvě složky "files_old" a "files_new". Ve "files_old" se nachází staré přílohy, avšak používané - ty fungují. Jen když ve fóru chci přidat novou přílohu, tak se mi sice nahraje, ale v příspěvku se mi zobrazí pouze název souboru (bez odkazu). Nevíte prosim Vás, jak to opravit?
Díky moc.
děkuji za rady. Instalace proběhla v pořádku, ale nastal problém. V adresáři fóra se mi vytvořily dvě složky "files_old" a "files_new". Ve "files_old" se nachází staré přílohy, avšak používané - ty fungují. Jen když ve fóru chci přidat novou přílohu, tak se mi sice nahraje, ale v příspěvku se mi zobrazí pouze název souboru (bez odkazu). Nevíte prosim Vás, jak to opravit?
Díky moc.