Adresář files
Adresář files
Muzete mi prosim co vsechno je vlastne v adresari files? ma cca 5 gb, tak by me zajimalo co to vlastne vsechno obsahuje ? tam jsou prispevky a nebo jen obrazky a fotky z fora ? muzu ho nejak zmensit ?
Re: Adresář files
Mám za to, že v tomto adresáři se ukládají veškeré přílohy, které na fóru jsou. 

Ano, v adresáři files jsou všechny přílohy z příspěvků fóra. Zmenšit již nahrané soubory nelze.
www.Jump4.cz, www.RockForPeople.cz/forum/
Pomocí soukromých zpráv podporu nepodávám.
Pro Warez fóra podporu nepodávám.
Než se začneš ptát, hledej.
Nenabízíš-li za pomoc peníze, neurguj, podporu podávám ve svém volném čase.
Nabízím od instalací phpBB, přes aktualizace na nejnovější verze, po úpravy phpBB a stylů, a další. - SZ, email.
Pomocí soukromých zpráv podporu nepodávám.
Pro Warez fóra podporu nepodávám.
Než se začneš ptát, hledej.
Nenabízíš-li za pomoc peníze, neurguj, podporu podávám ve svém volném čase.
Nabízím od instalací phpBB, přes aktualizace na nejnovější verze, po úpravy phpBB a stylů, a další. - SZ, email.
Ahoj,
chci se zeptat, zda jde nějak udělat, aby se mi přílohy ukládaly do adresářů třeba po jednotlivých letech? Nyní mám všechno v adresáři "files", takže tam jsou tisíce souborů. Jde nějak udělat, abych si nastavil nahrávání třeba na files/2013, příští rok zase files/2014? Takhle to třeba funguje ve Wordpressu, kde se přílohy nahrávají do složek podle let a měsíců. Když si to nastavím v phpbb v administraci, tak se mi přestanou zobrazovat staré přílohy. Takže to nejde udělat?
Vadí něčemu, že bude třeba časem v adresáři "files" několik desítek tisíc obrázků? Zrovna si totiž zálohuji přílohy z webu, tak si říkám, jestli by to nešlo nějak více zpřehlednit a začít to rovnat do adresářů podle let. Díky za odpověď...
chci se zeptat, zda jde nějak udělat, aby se mi přílohy ukládaly do adresářů třeba po jednotlivých letech? Nyní mám všechno v adresáři "files", takže tam jsou tisíce souborů. Jde nějak udělat, abych si nastavil nahrávání třeba na files/2013, příští rok zase files/2014? Takhle to třeba funguje ve Wordpressu, kde se přílohy nahrávají do složek podle let a měsíců. Když si to nastavím v phpbb v administraci, tak se mi přestanou zobrazovat staré přílohy. Takže to nejde udělat?
Vadí něčemu, že bude třeba časem v adresáři "files" několik desítek tisíc obrázků? Zrovna si totiž zálohuji přílohy z webu, tak si říkám, jestli by to nešlo nějak více zpřehlednit a začít to rovnat do adresářů podle let. Díky za odpověď...
Nevím, jestli by pomohlo v případě několika tisíc příloh mít složky podle let. Stejně by jich v každé složce bylo hodně. Nicméně existuje MOD Attachments in subfolders, který umí to, co potřebuješ (ale je v RC verzi, takže v něm můžou být chyby. A taky nevím, co se s přílohama stane v případě, že aktualizuješ fórum a autor přestane MOD podporovat) nebo by se teoreticky tato funkce mohla objevit v phpBB 3.1 (více na Area51.phpBB.com). Ale těžko říct, jak daleko to je (hovořilo se, že první alfa verze by mohla být do konce roku 2012, ale zatím nic. Pak ještě testování , beta verze atd.).
leschek: Díky za rychlou odpověď
. Je mi to v podstatě celkem jedno, jen jsem si říkal, že by to bylo fajn i kvůli zálohování. Že bych si jednou za rok stáhl složku příslušného roku a bylo by. Zatím mám na fóru asi kolem 3000 fotek, takže nic extrémního. Ten MOD instalovat nebudu, a to přesně kvůli důvodům, které uvádíš. Jestli tuhle funkci v novém phpBB uělají, tak by to bylo celkem fajn.

Tak opet rozjitrim toto vlakno. Z hostingu kde mam forum uz me po nekolikate urguji at neco udelam s adresarem files...jsou tam tisice, mozna 10ti tisice souboru...jde s tim teda neco vubec delat?
Kromě toho, co jsem napsal asi před třemi příspěvky asi nic. Podle všeho se rozdělení příloh do složek nedostane ani do phpBB 3.1 takže se stejně budeš muset spolehnout na nějaký MOD. Pokud máš hodně souborů, který nejsou fotky, tak existuje Download MOD, ve kterém, tuším, jde vytvořit několik složek, do kterých se soubory ukládají. Ale nahrávání není tak jednoduché jako v případě přílohy (to ale neznamená, že je to nějak moc složitý).
Můžeš taky zkusit napsat na Areu51.phpBB.com, třeba vývojářema pohne problém s velkou složkou.
P.S. Osobně si myslím, že je to omezení hostingu, takže by šlo nejspíš i změnit hosting.
Můžeš taky zkusit napsat na Areu51.phpBB.com, třeba vývojářema pohne problém s velkou složkou.
P.S. Osobně si myslím, že je to omezení hostingu, takže by šlo nejspíš i změnit hosting.
Ja na to koukal a je tam pres 40 000 obrazku. Zkusim napsat na hosting co s tim.
Tak se nam dokonce stalo , ze nam hosting vypnul web i forum...kolegove to nejak resili a tak to zase pustili ale je to dovne...koukal jsem na to a je tam pres 40 tisic souboru..polovina z toho jsou thumb..takze nahledy obrazku...
myslel jsem ze to nejak obejdu tim, ze nastavim jiny adresar kam se ukladaji prilohy ale pak samozrejme forum nevidelo stare prilohy...
myslel jsem ze to nejak obejdu tim, ze nastavim jiny adresar kam se ukladaji prilohy ale pak samozrejme forum nevidelo stare prilohy...
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda není možné rozdělit soubory ze složky files do podadresářů aniž by se neporušily přílohy. Hosting Wedos s tím má evidentně problém, protože jim to zatěžuje disky. Tak by mě zajímalo, jestli to vůbec jde. Na jeden adresář max. 10 000 souborů.
Mód na třídění znám, ten můžu zavést, ale co s těmi současnými soubory.
Děkuji moc.
OMSI.cz
Mód na třídění znám, ten můžu zavést, ale co s těmi současnými soubory.
Děkuji moc.
OMSI.cz
- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
Obávám se, že nyní tento problém nelze vyřešit. Třídění příloh přijde až s novou verzí phpBB 3.1.x.
Obávám se, že nyní tento problém nelze vyřešit. Třídění příloh přijde až s novou verzí phpBB 3.1.x.
- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za opravení informací. 
P.S.: Podle mě v tomhle vývojáři dělají chybu. :/

P.S.: Podle mě v tomhle vývojáři dělají chybu. :/
Podle tohohle to zkopíruje/přesune současný soubory do nových složek. Ale možná existuje víc podobných MODů, který se chovají jinak...JerryBruckWill píše:Mód na třídění znám, ten můžu zavést, ale co s těmi současnými soubory.
Těžko říct. Existují tisíce fór, ale ne moc lidí si stěžuje na to, že jim omezuje hosting počet souborů ve složce, tak to asi není pro vývojáře priorita. Když jim budete psát, tak by se to snad mohlo dostat do phpbb 3.2.Difadon píše:P.S.: Podle mě v tomhle vývojáři dělají chybu. :/