Update z 3.0.9. na 3.1.x

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Ifča

Update z 3.0.9. na 3.1.x

Příspěvek od Ifča » čtv 05. úno 2015 22:21:45

Zdravím, nějak jsem zaspala dobu - mám verzi 3.0.9. a chtěla bych ji aktualizovat na nejnovější - prosím jak bych měla postupovat?
Ke stažení je tady verze 3.1.2, ale asi instalace a pak aktualizace z 3.1.1...
Jak jsem si to tady pročítala, pochopila jsem že verze 3.1.x je zcela odlišná od 3.0.9. ... takže nevím jak na to :-(
Nemám žádné MODy... prosím poraďte...

leschek
Kontaktovat uživatele:

Re: Update z 3.0.9. na 3.1.x

Příspěvek od leschek » čtv 05. úno 2015 22:40:19

V krátkosti u fóra bez MODů to funguje nějak takhle:
  1. zazálohovat databázi i soubory.
  2. smazat všechno kromě souboru config.php a složek images/, files/, store/ a dalších, kde můžou být nějaké soubory, jako fotky, přílohy atd.
  3. nahrát obsah posledního instalačního balíčku phpBB, kromě souboru config.php a složek zmíněných výše (nejdůležitější je ovšem soubor config.php, pomocí kterého se soubory fóra propojují s databází).
  4. spustit v prohlížeči install/database_update.php
  5. smazat adresář install/
Před aktualizací je dobrý přepnout fórum na prosilver, protože vzhled, který používáš pro phpBB 3.0.x nemusí být dostupný a v dřívějších verzích phpBB 3.1.x to dělalo problémy. Možná, že už je to ale opravený...
Odkaz na delší návod.

Ifča

Příspěvek od Ifča » pát 06. úno 2015 17:49:34

Tak nevím... vše jsem udělala a hlásí mě to :-(

Kód: Vybrat vše

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in C:\VertrigoServ\www\toller06-281\forum\install\database_update.php on line 57

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in C:\VertrigoServ\www\toller06-281\forum\install\database_update.php on line 57

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\VertrigoServ\www\toller06-281\forum\install\database_update.php on line 57

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » pát 06. úno 2015 20:07:49

Zdá se, že by to mohlo být starší verzí PHP. Musí být PHP verze 5.3.3 nebo vyšší. Pokud máš nižší verzi PHP, tak můžeš požádat svůj hosting o aktualizaci (pokud je placený, tak by to měli zvážit) nebo použít zálohu a vrátit změny zpět.

Ifča

Příspěvek od Ifča » pát 06. úno 2015 20:51:10

A jééje.... no toto jsem instalovala na lokále... používám balík Vertrigo, netuším co má za verzi PHP, takže asi přeinstalovat na novější... jen poslední verze má mít PHP 5.3.27, což mě asi taky nepomůže...

Na hostingu mám verzi - PHP Version 5.3.21-1~dotdeb.0 - takže taky nic... no snaha byla ..

Když mám verzi PHPBB 3.0.9. na jakou byste mě doporučili aktualizovat... mám zkusit třeba 3.0.12?

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » pát 06. úno 2015 21:26:00

Asi poslední phpBB 3.0.13.
Jinak na testování fóra na lokále je docela dobrý balíček EasyPHP + QuickInstall, což je nástroj od týmu phpBB, pomocí kterého lze téměř jedním kliknutím nainstalovat phpBB fórum.

Ifča

Příspěvek od Ifča » ned 07. čer 2015 13:11:07

Zdravím,

tak jsem aktualizovala z verze 3.0.9. na 3.0.12 - vše OK, i čeština OK - jen jsem přišla na malý problém - jeho řešení jsem tu nikde nenašla...
S češtinou - v administaci mám výchozí jazykový balíček - čeština, taktéž v nastavení fora výchozí jazyk čeština - vše česky i forum na webu pod mým přihlášením je česky. Ale ostatní uživatelé mají výchozí jazyk British English :-( - nevím jak je to možné - co jsem prováděla aktualizace předtím, nikdy takový problém nenastal.

Prosím, přehlídla jsem ještě někde nějaké nastavení pro češtinu tak, aby ji měli všichni členové jako "čeština" výchozí styl?

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » ned 07. čer 2015 13:49:16

Nebylo by lepší aktualizovat na 3.0.14 (nejnovější verze)?

Problém jde odstranit tak, že se se změní výchozí jazyk fóra na češtinu (administrace - Obecné - Nastavení fóra) a pak se odinstaluje angličtina (administrace - systém - Jazykové balíky - odstranit), čímž se u všech uživatelů, kteří ji mají nastaví výchozí jazyk, tedy čeština. Pak je dobrý angličtinu opět nainstalovat.

Ifča

Příspěvek od Ifča » ned 07. čer 2015 14:59:32

A je někde verze 3.0.14 + čeština ke stažení? Myslím nějaká stabilní verze...
Zvolila jsem 3.0.12 protože je zde jako poslední verze stahnout/ a navíc, časem chci přejít na 3.1.x (musím poupravit svůj template, protože u této verze není funkční, celý se mě rozjel :-( ) a co jsem všude četla návody, tak většinou píšou o přechodu z 3.0.12 na 3.1.x

A díky za tip s tou češtinou :-) vyzkouším ...

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » ned 07. čer 2015 15:25:02

Stabilní verze je na phpBB.com. Jazykové soubory jsou u phpBB 3.0.13 a 3.0.14 stejné. pro phpBB 3.0.14 můžeš použít češtinu z 3.0.12, ve které stačí upravit pár řádků (neofiko aktualizaci ve formě MODu najdeš třeba tady).
Ifča píše:co jsem všude četla návody, tak většinou píšou o přechodu z 3.0.12 na 3.1.x
Vývojáři aktualizují verze ze kterých se dá přejít na 3.1.x. Pravděpodobně byla v době psaní návodů poslední verze 3.0.12.

Styly z phpBB. 3.0.x nejsou kompatibilní s phpBB 3.1.x a je v nich hodně změn.

dema

Příspěvek od dema » pát 21. srp 2015 18:22:29

Ahojte, prosim o pomoc. Chystam sa aktualizovat forum 3.0.12 na 3.1.5

V starom fore mam nainstalovany Tapatalk a Mod na instalaciu rozsireni. Tieto dve veci by som rad odinstaloval pred updatom na 3.1.5 (ak som spravne pochopil, ze vsetky rozsirenia maju byt odinstalovane).

V administratorskom paneli mam okrem standardnych zaloziek aj .MODY a ACP_CAT_MODS. V ACP_CAT_MODS dam odinstalovat Tapatalk, adresar a vsetko v nom co po nom zozstane mam zmazat cez ftp?

Ako dalej odstranim tu zalozku a vlastne cele rozsierenie .MODY na instalaciu rozsireni? Instaloval som to sam, ale uz si nepamatam ako som to robil :(

Dakujem velmi pekne za pomoc.

leschek neprihlasen

Příspěvek od leschek neprihlasen » pát 21. srp 2015 18:58:29

AutoMOD - zkopíruj si z instalace Automodu do fóra složku install a přes prohlížeč (napiš do něho odkaz na tuto složku) AutoMOD odinstaluj. V phpBB 3.1 AutoMOD není potřeba.

Tapatalk - v MODU byl pravděpodobně nějaký instalační soubor (většinou se jmenuje install.php, nebo install_tapatalk.php nebo tak nějak), pomocí kterého Tapatalk odinstaluješ.

Další MODy - MODy se obecně doporučuje odinstalovat, ale MODy, které mají nějaká data v databázi, které chceš zachovat (např. galerie, blog, atd.) bych neodinstalovával, protože přijdeš o všechny data. Na druhé straně MODy, které žádná data nemají, nebo je jde snadno nahradit bych doporučil odinstalovat.

FTP - soubory MODů není třeba odinstalovávat, protože se při aktualizaci víceméně všechny soubory z phpBB 3.0 nahradí soubory z phpBB 3.1. Více o něco výše - je tam popis toho, které soubory se musí zachovat. Pozor na to, abys nepřepsal původní soubor config.php z phpBB 3.0 novým z phpBB 3.1 - měl bys problém při připojení se k databázi.

Poznámka - pokud používáš jiný styl než prosilver, tak si přepni v administraci i uživ panelu na prosilver. To samo platí pro jazyk. Pokud nemáš slovenskou nebo českou instalaci phpBB 3.1, tak si přepni na angličtinu, aktualizuj fórum a pak si doinstaluj jazyky.
Nezapomeň zálohovat.

dema

Příspěvek od dema » pát 21. srp 2015 19:09:47

Dakujem za bleskovu odpoved, vecer idem na to. Najskor som si to vyskusal na testovacom fore a vyzera ze vsetko ide, az na to co som sa pytal a aj som dostal odpoved. Dakujem moc.

dema

Příspěvek od dema » sob 22. srp 2015 11:32:05

Prosim este o jednu radu, ostala mi zalozka .MODY a ked na nu kliknem vyskoci toto:

Všeobecná chyba
Cannot find module ./../includes/acp/acp_mobiquo.php

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 446
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()

Mozem tu zalozku odstranit cez SYSTEM - SPRAVA MODULOV - ADMINISTRATORSKY PANEL - VYMAZAT .MODY alebo by som tym spravil nieco zle? pripadne aky je spravny postup?
Dakujem moc.

edit: este by som dodal, ze stale som na phpbb 3.0.12 (nechcel som nieco unahlit, a tak sa radsej spytam)

leschek neprihlasen

Příspěvek od leschek neprihlasen » sob 22. srp 2015 12:00:31

dema píše:Cannot find module ./../includes/acp/acp_mobiquo.php
Není acp_mobiquo.php náhodou součást Tapatalku?
Zkus najít v SYSTEM - SPRAVA MODULOV - ADMINISTRATORSKY PANEL - .MODy - modul ACP_MOBIQUO a zakaž ho. Pokud chceš modul smazat, tak si opiš jeho nastavení, které se zobrazí po kliknutí na ikonu upravit. Pokud to byla součást Tapatalku, který jsi odinstaloval, tak modul můžeš smazat, protože při instalaci rozšíření Tapatalk se ti vytvoří modul nový (a někdy nové rozšíření nemají rády pozůstatky starých modulů z MODů)

Zajímavé, že se modul po odinstalaci Tapatalku neodstranil.

Modul .MODy bych ale nemazal, protože v phpBB 3.1 v něm budou moduly s nastavením rozšíření.

Odpovědět