Dobrý den, prosím o radu.
Snažím se o import databáze z phpBB fóra verze 3.0.12 na záložní subdoménu (resp z jedné subdomény na druhou subdoménu - stejný hosting), kde mám naistalované čisté phpbb fórum 3.0.12. Vše probíhá v pohodě bez chybných hlášení až do výsledku snahy. Po importu db přes bigdump a zadání adresy fóra na záložní subdoméně se zobrazí chyba:
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]
Unknown column 'is_dynamic' in 'where clause' [1054]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Co s tím?
Chyba po importu databáze
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Re: Chyba po importu databáze
Nejsem expert na databáze, ale pokud jsou na původním fóru nějaké MODy, tak by měly být odpovídající úpravy v souborech fóra.
Mám pocit, že jsem měl podobný problém (při aktualizaci na phpBB 3.1), který jsem vyřešil tak, že jsem:
Mám pocit, že jsem měl podobný problém (při aktualizaci na phpBB 3.1), který jsem vyřešil tak, že jsem:
- zduplikoval databázi (takže jsem nepracoval s původní, ale s novou databází)
- vytvořil si dvě složky se soubory phpBB - v jedné byla kopie původního fóra a druhé bylo čisté phpBB
- propojil jsem duplikovanou databázi s kopií souborů původního fóra
- odinstaloval jsem MODy (tohle by šlo urychlit pomocí STK - Support Toolkitu)
- nakonec propojil databázi s novými čistými phpBB soubory
Omluvte prosím nyní mé dotazy, ale v oblasti práce s databází jsem naprostý amatér, takže se raději na vše zeptám.
Duplikaci zdrojové databáze provedu - v phpmyadmin přes sql kolonku a příkaz: CREATE TABLE tabulka_nova LIKE název tabulky; ? Při čemž v levé části označím výchozí zdrojovou databázi?
Odhaduji, že se mi vytvoří kopie tabulek mezi stávajícími a ty pak vyexportuji klasickým postupem jak se exportuje databáze?
Duplikaci zdrojové databáze provedu - v phpmyadmin přes sql kolonku a příkaz: CREATE TABLE tabulka_nova LIKE název tabulky; ? Při čemž v levé části označím výchozí zdrojovou databázi?
Odhaduji, že se mi vytvoří kopie tabulek mezi stávajícími a ty pak vyexportuji klasickým postupem jak se exportuje databáze?
Já to dělám takhle:
V phpMyAdminu přejdi na databázi, kterou chceš kopírovat a na záložce "Operations" ("Úpravy") najdeš možnost "Copy database to" ("Zkopírovat databázi na"), pomocí které můžeš zkopírovat databázi do nové databáze.
Ale nemusí to být jediná cesta. Pokud už máš kopii databáze vytvořenou jiným způsobem a já předpokládám, že ano, tak pokračuj bodem 2.
V phpMyAdminu přejdi na databázi, kterou chceš kopírovat a na záložce "Operations" ("Úpravy") najdeš možnost "Copy database to" ("Zkopírovat databázi na"), pomocí které můžeš zkopírovat databázi do nové databáze.
Ale nemusí to být jediná cesta. Pokud už máš kopii databáze vytvořenou jiným způsobem a já předpokládám, že ano, tak pokračuj bodem 2.
Pomocí čeho??? Zásadní otázka.Pazy píše:... Snažím se o import databáze ...
Podle hlášky tipuji, že pomocí phpBB. To pokud nejsou nainstalovány stejné modifikace s největší pravděpodobností nepůjde.
Hláška říká, že neexistuje sloupec tabulky kam by se měla zapsat data.
Pokud bude proveden import pomocí phpMyAdminu, pak se databáze normálně nahraje a bude ji moci používat na záložním webu.
Slušelo by se také uvést adresu fóra, popřípadě alespoň hosting.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
Leschek: Děkuji vám za rady, po několika pokusech se mi to nakonec podařilo. Support Toolkit našel nějaké chyby v souborech asi i v databázi a vše opravil. Po vygenerování nové zálohy přes phpMyAdmin se již podařilo databázi na záložní fórum importovat a také následně celé fórum upgradovat na novou verzi 3.1.2. Fórum se jeví stabilně, tak snad bude ok.
kksmirice: No, já to zkoušel amatérsky oběma způsoby (stylem pokus x omyl). Házelo mi to chybu, i když jsem importoval db (exportovanou z phpmyadmin) přes bigdump. Už se naštěstí podařilo.
kksmirice: No, já to zkoušel amatérsky oběma způsoby (stylem pokus x omyl). Házelo mi to chybu, i když jsem importoval db (exportovanou z phpmyadmin) přes bigdump. Už se naštěstí podařilo.