Problém s vycentrováním tabulky

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
Baapa

Problém s vycentrováním tabulky

Příspěvek od Baapa » pát 26. zář 2014 1:21:07

Zdravím všechny.

Používám tabulku, respektive bych rád používal tabulku, kterou jsem našel zde na stránkách.
viewtopic.php?t=20650
Jedná se o tabulku od Rhianns zhruba v 1/3 stránky. Můj problém souvisí s tím že bych chtěl tabulku vycentrovat doprostřed stránky. Když ale použiji bbcode na centrování :

BBcode

Kód: Vybrat vše

[center]{TEXT}[/center]
HTML náhrada

<div style="text-align: center; margin: auto">{TEXT}</div>
tak se mi vycentruje pouze text v tabulce. Budu rád za jakoukoliv radu jak vycentrovat celou tabulku.

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s vycentrováním tabulky

Příspěvek od smiesek » pát 26. zář 2014 1:53:50

nebude to tím, že dáváte centrovat text, ale nikoliv již tagy jako "table", "rows" nebo "cols"?
Nikde tam alespoň jedno z těch 3 zmíněných nepoužíváte...

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » pát 26. zář 2014 9:04:15

Doména?

Trochu složité řešení zadávání tabulky pro uživatele. Jaký budou mít návod? Jak vložit řádky a sloupce? Co když nebude na řádku vždy stejný odpovídající počet sloupců? Jak se tabulku zobrazí "srozumitelně"?

pro centrování objektu neslouží

...
margin: auto;
ale

...
margin: 0 auto;
nastavení vnějšího odsazení horního a spodního okraje můžete měnit změnou hodnoty 0 např. na 10px.

Vhodné je také nastavit šířku objektu, aby bylo co centrovat, protože pak může být každý objet jinak široký.

K bližšímu nastavení by bylo vhodné znát celou html náhradu BBCode.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » pát 26. zář 2014 13:04:04

Já jsem používal Advanced BBCode Box MOD, kde je BBKód na tabulku. Bohužel v phpBB 3.1 už v tomto rozšíření BBKód na tabulku nebude a tak jsem hledal kompatibilní náhradu a nakonec (s tím, co jsem našel na phpBB.com) jsem vytvořil BBKód (kódy) pro tabulku, které jsou kompatibilní s výše zmíněným MODem a lze je použít i samostatně. Tabulky se pak formátují pomocí css.
Tvorbu BBKódů jsem popsal tady.

Tabulka se (po vytvoření BBKódů) zadává takhle:

[table=][tr=][td=]text[/td][/tr][/table]

Baapa

Příspěvek od Baapa » pát 26. zář 2014 15:33:02

Všem moc děkuji za odpověď.
Předem se omlouvám za to že jsem rovnou nedal odkaz na stránku které se problém týkal. Jedná se o
http://sw-wiki.g6.cz/viewtopic.php?f=29&t=105
odkaz je již přímo na stránku kde jsem testoval tabulku.
smiesek - Myslím že to bylo opravdu tím, proto se mi centroval pouze text, děkuji!
kksmirice - O tom, že je tabulka složitější vím, ale jedná se o stránku, která slouží jako wikipedie či návod a přispívám tam pouze já a myslím že to tak bude i v budoucnu, takže jsem na složitost tabulky nebral tolik ohled, jelikože jí budu zapisovat pouze já. Každopádně jsem nakonec začal používat tabulku, kterou zde zveřejnil Lešek. Musím vám ale poděkovat za připomenutí margin... , tabulku jsem si bez problémů konečně vycentroval.
Leschek - je to po několikáté co jsi mi skvěle poradil a nejinak je tomu i teď. Tabulka na kterou jsi zde poskytl odkaz je super a pokud to nebude vadit, tak bych jí rád používal.
Přeji všem krásný den a ještě jednou děkuji.
Naposledy upravil(a) Baapa dne pát 26. zář 2014 16:06:13, celkem upraveno 1 x.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » pát 26. zář 2014 15:42:06

Baapa píše:Tabulka na kterou jsi zde poskytl odkaz je skvělá a pokud to nebude vadit, tak bych jí rád používal.
Já v tom nevidím problém. Doufám, že bude fungovat.

Zamčeno