Návštěvnost fora - je to reálné?

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
Thomys

Návštěvnost fora - je to reálné?

Příspěvek od Thomys » úte 13. srp 2013 12:40:06

Chtěl bych se zeptat, jakou máte návštěvnost fora. Je mi jasné, že vše záleží od tématu a stáří fora, ale můžete se pochlubit i nějakými průměry nebo maximy.

Případně znáte nějaká fora, kde je návštěvnost opravdu v řádech desetitisíců denně?

Založil jsem ted nové forum: www.zmenapostavy.cz, kde bych chtěl vytvořit diskuzi o zdravé výživě, hubnutí atd. Je mi jasné, že samo to nepůjde a ze začátku oslovím pár známých a rozjedeme tam diskuzi s tím, že se později někdo přidá.

Zdroj návštěvnosti:
Odkud máte návštěvnost na forech? Je ten poměr například 50% z vyhledávačů, 30% stálých návštěvníků a 20% z odkazujícíh stránek?

Je to reálné?
Jak jsme už psal, vytvořil jsem nové forum a mým cílem je do cca 6-12 měsíců vytvořit návštěvnost cca 1500-2000 lidí denně. S tím, že bych měl cíl, aby každý dotaz byl zodpovězen, i kdybych měl na vše odpovídat sám:-) Co myslíte, je to reálné?

Forum v zahraničí
Máte někdo zkušenosti s fory v zahraničí? Jaká se tam pohybuje návštěvnost a jde třeba vytvořit forum o 100 tisících uživatelích denně?

díky Tom
Vše o hubnutí a radách jak zhubnout - http://www.zmenapostavy.cz

Fargotroniac

Re: Návštěvnost fora - je to reálné?

Příspěvek od Fargotroniac » úte 13. srp 2013 12:46:34

Dobrý den,

K vaším dotazům:

Zdroj návštěvnosti: Ze začátku je návštěvnost hlavně z vyhledávačů, které vás indexují a podle hledaného výrazu vám nabídnout ty a ty stránky. Postupně začne stoupat návštěvnost přímo přistupujicích uživatelů.

Je to reálné? Na to lze velmi těžko odpovědět. Záleží na tom, jak se k fóru postavíte. Pokud bude kvalitní a bude mít uživatelům co nabídnout a veřejnost se o vás dozví, tak to možné i je.

Forum v zahraničí Zde vám bohužel neodpovím, protože osobně zahraniční fóra moc nepoužívám. A s návštěvností je to stejné jako předchozí otázka. ;)

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » úte 13. srp 2013 13:02:31

Thomys píše:Případně znáte nějaká fora, kde je návštěvnost opravdu v řádech desetitisíců denně?

Taková znám, ale ty se tu nesmějí publikovat :D

Thomys

Příspěvek od Thomys » úte 13. srp 2013 14:37:25

aha chápu :-) takže XXX :geek:

Fargotroniac

Příspěvek od Fargotroniac » úte 13. srp 2013 14:47:04

Taky a nebo fóra porušující autorský zákon. ;)

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » úte 13. srp 2013 15:27:27

hehe XXX nevím tam chodí chlapy :D ... jo ty druhý.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 13. srp 2013 15:56:36

Je to reálné?

Pokud už takové fórum neexistuje, tak to budeš mít jednodušší. Tzn., že lidi si rádi něco kvalitního zadarmiko přečtou, ale raděj budou psát na zavedené fórum nebo FB, pokud nebudou potřebovat radu, kterou na zavedeném fóru nenajdou. Pokud jsi ve světě zdravé výživy známá postava, tak to taky budeš mít jednodušší.

Forum v zahraničí

Těžko říct, ale pokud je fórum zavedené tak ho může navštívit za den hodně lidí. Podíval jsem se na jedno velké fotografické fórum a:
  • Online je: 2279 (611 členů a 1668 hostů)
  • Celkový počet témat: 1,255,427, příspěvků: 15,917,035, členů: 383,321
Těžko říct, jestli to může být 100 K uživatelů za den, protože spousta lidí se tam přihlašuje opakovaně, ale asi je to možný. Majitel tam v příspěvku s žádostí o finanční příspěvek z roku 2008 píše, že ho provoz fóra stojí 6000 USD ročně.

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » úte 13. srp 2013 16:30:35

Jinak jsi trochu optimista když chceš za rok dosáhnout takové návštěvnosti. Musíš teprve naplnit fórum něčím co lidi zaujme (jak to budeš dělat ?) , samozřejmě reklama a zahrnutí stránek do velkého počtu vyhledávačů aby ti stoupl RANK, výstižná klíčová slova. A především obsah,který uživatel nenajde na již zavedené stránce, kterou navštěvuje. Je toho mraky a nejeden člověk byl přehnaně optimistický (mě nevyjímaje :D ) a nakonec se z něj stal realista.... protože dneska má fórum kde kdo (nic proti tobě , myslím to všeobecně)

Thomys

Příspěvek od Thomys » úte 13. srp 2013 16:44:27

Jsem optimista, to máš pravdu :-)

Nevyznám se v tomto. Věnuji se webům a seo už od roku 2007, ale nemám zkušenosti s phpbb forem.

Tedy vím, jak zajistit návštěvnost a jak vyhledávače indexuji běžné weby nebo weby na Wordpressu, ale s fory reálnou zkušenost nemám.

Tady mě spíš zajímalo, do jaké míry vyhledávače indexují fora. Podle mě hodně záleží i na jednotlivých topicích a klíčových slovech v topicích.

Instalace SEO modu se nezdařila a už se mi to nechce řešit už kvuli problémům do budoucna, takže uvidíme, jak moc bude /nebude vadit, že není hezký tvar URL v příspěvku.

Obecně si spíš myslím, že většina návštěvníků ani moc diskutovat nechce a většina jich příjde jen pročíst forum. Takže počítám s tím, že většinu topiců budu muset založit a diskutovat nejdřív sám.

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » úte 13. srp 2013 18:39:04

To máš pravdu, že pokud Vás na to fórum není více, že budeš muset přidávat příspěvky sám a můžu Ti říct, že já sem jich za rok zvládla cca 50 :D a když budu počítat jen ty, které nikde jinde nenajdeš spočítala bych to na jedné ruce :-)

Být tebou neberu lidi se stejným zaměřením a nápady ať to trochu zaplníte.....

Mimochodem já třeba používám Google Analytics něco o něm zde: http://programujte.com/clanek/200511170 ... ky-zdarma/

A tam Ti podrobně po nějaký době samozřejmě ukazují klíčová slova, díky kterým na tvou stránku někdo narazil.

Já mám návštěvnost cca 100 nových lidí za měsíc :-|

P.S.: Ale garantuju Ti, že při nekontrolovaných registracích a špatném zabezpečení Ti to velmi rychle zaplní spameři..... (tím Tě nechci strašit) pouze upozorňuji.

Thomys

Příspěvek od Thomys » úte 13. srp 2013 18:47:29

Spameři už přišli. Tak jsem je zabanoval... počítám s nimi.

Jinak analytics samozřejmě znám. Ono to asi nepůjde tak, že bych těch příspěvků přidal jen 50:-) Bude to muset být mnohem větší objem.

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » úte 13. srp 2013 21:20:17

Jo to budeš muset pokud chceš přitáhnout lidi, otázka je odkud chceš brát tolik témat ? Kopírovat z jiných serverů ?

Thomys

Příspěvek od Thomys » úte 13. srp 2013 21:37:21

Kdybych kopíroval z jiných serverů, tak moc daleko nedojdu:-) Tak znám ty témata, klíčová slova, která lidi hledají. Různé typy otázek. Zkušenosti s mnoha produkty. Možností je spousta.

Zamčeno