Oprávnění pro skupinu "Noví členové fora"
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Oprávnění pro skupinu "Noví členové fora"
Tak jsem se zase pustila na zkoumání něčeho, kde jen stěží se mi daří najít přesnou konfiguraci a aplikaci. Je možné, že na to existuje přímo MOD a nebo to lze udělat i jinak, ale já se to snažím vyřešit přes oprávnění pro skupinu.
Záměr:
Udělat forum takovým způsobem, kdy bude nově regitrovanému uživateli k dispozici (viditelná) pouze jedna kategorie. K ostatním nebude mít přístup. Po odeslání příspěvku do té jediné kategorie, kterou je pro něj vyditelná a má právo do ní přispívat a číst příspěvky se stane z Nového člena fora plnohodnotný Registrovaný uživatel. Tato skupina již má plný přístup ke zbylým kategoriím.
Je právě záměr udělat takový, aby uživatelé se tzv. povinně představili. Tím, že odešlou příspěvek, budou již mít na svém kontě hodnotu napsaného příspěvku 1 a měli by být přeřazeni do "nové" skupiny.
Kolize:
V administraci fora jsem našla možnost při nastavování registrace uživatelů nastavení počtu příspěvků pro nové uživatele. Automaticky jsem tam dala hodnotu 1 a hned pod tím je volba pro nastavení skupiny "Noví členové fora" jako výchozí. To jsem zadala "Ano".
Pak jsem udělala určitá oprávnění na fora, kdy skupina registrovaní uživatelé mají běžně přístupné kategorie a skupina Noví členové fora mají kromě jedné kategorie nastaveno na bez přístupu.
Když jsem udělala zkušební registraci nového uživatele, tak se mi automaticky uloží jak do skupiny Noví členové fora, tak Registrovaní uživatelé. I když je pro něj skupina Noví členové fora výchozí a Registrovaní uživatelé není výchozí, pořád se skupině Noví členové fora zobrazuje celý obsah kategorií fora.
Sice jsem tu z toho sepsala román, ale třeba se to dá i jinak vyřešit než přes použití oprávnění pro skupinu "Noví členové fora"
Záměr:
Udělat forum takovým způsobem, kdy bude nově regitrovanému uživateli k dispozici (viditelná) pouze jedna kategorie. K ostatním nebude mít přístup. Po odeslání příspěvku do té jediné kategorie, kterou je pro něj vyditelná a má právo do ní přispívat a číst příspěvky se stane z Nového člena fora plnohodnotný Registrovaný uživatel. Tato skupina již má plný přístup ke zbylým kategoriím.
Je právě záměr udělat takový, aby uživatelé se tzv. povinně představili. Tím, že odešlou příspěvek, budou již mít na svém kontě hodnotu napsaného příspěvku 1 a měli by být přeřazeni do "nové" skupiny.
Kolize:
V administraci fora jsem našla možnost při nastavování registrace uživatelů nastavení počtu příspěvků pro nové uživatele. Automaticky jsem tam dala hodnotu 1 a hned pod tím je volba pro nastavení skupiny "Noví členové fora" jako výchozí. To jsem zadala "Ano".
Pak jsem udělala určitá oprávnění na fora, kdy skupina registrovaní uživatelé mají běžně přístupné kategorie a skupina Noví členové fora mají kromě jedné kategorie nastaveno na bez přístupu.
Když jsem udělala zkušební registraci nového uživatele, tak se mi automaticky uloží jak do skupiny Noví členové fora, tak Registrovaní uživatelé. I když je pro něj skupina Noví členové fora výchozí a Registrovaní uživatelé není výchozí, pořád se skupině Noví členové fora zobrazuje celý obsah kategorií fora.
Sice jsem tu z toho sepsala román, ale třeba se to dá i jinak vyřešit než přes použití oprávnění pro skupinu "Noví členové fora"
Re: Oprávnění pro skupinu "Noví členové fora"
Já teď budu hádal, ale je to docela zajímavej problém. Nepomohlo by nastavit u těch nových, aby nemohli NIKDY zobrazit ty další fóra? NE lze přebít nějakým ANOem, ale NIKDY by mohlo fungovat.
AKTUALIZACE - tak jsem to zkoušel na lokálním fóru a zdá se, že to funguje.
AKTUALIZACE - tak jsem to zkoušel na lokálním fóru a zdá se, že to funguje.
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Při nastavování oprávnění můžeš nastavit ANO, NE a NIKDY. Pokud nastavíš NE, tak to může přebít později nějaké ANO (třeba povolení zobrazení fóra pro registrované uživatele, protože uživatel je členem obou skupin), ale pokud nastavíš NIKDY, tak to ANO nepřebije.
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Vždyť můžeš určitým skupinám nastavit různá oprávnění pro různé kategorie. 
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
už už jsem to pochopila.
Děkuji pěkně za trpělivost, jsem již dlouho vzhůru... tak se to asi na mě podepisuje
Děkuji pěkně za trpělivost, jsem již dlouho vzhůru... tak se to asi na mě podepisuje
Měl bych dotaz, mám nastavenu skupinu noví členové do které se lidi registrují, po napsání 50ti příspěvků by se měli přesunout do registrovaných, namísto toho se jim ale všechny funkce vypnou a nejsou v žádné skupině. Kde se nastavuje, aby noví členové byli automaticky po 50ti příspěvcích registrovaní s plnými právy? Díky!
- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
Dobré odpoledne,
Vše se nastavuje v položce Registrace. Zkontrolujte si, jaká máte oprávnění pro skupiny Registrovaní uživatelé. ;)
Vše se nastavuje v položce Registrace. Zkontrolujte si, jaká máte oprávnění pro skupiny Registrovaní uživatelé. ;)
U Registrovaných uživatelů je právě vše v pořádku. Pak jsem ale v průběhu času nastavil pro nové uživatele 50 příspěvků...
Počet příspěvků pro nové uživatele: 50
Nastavit skupinu Noví členové fóra jako výchozí: ano
...abych je oddělil a měl jsem za to, že po 50ti příspěvcích se automaticky přesunou do registrovaných. Bohužel prvnímu, který dosáhl 50ti příspěvků, se mu vypnulo forum
Počet příspěvků pro nové uživatele: 50
Nastavit skupinu Noví členové fóra jako výchozí: ano
...abych je oddělil a měl jsem za to, že po 50ti příspěvcích se automaticky přesunou do registrovaných. Bohužel prvnímu, který dosáhl 50ti příspěvků, se mu vypnulo forum
- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě došlo k jeho přesunu do skupiny. Ale takhle těžko řešit problém, když nejsou informace dostačující. Dodejte adresu fóra a zda jste prováděl nějaké úpravy phpBB (instalace modifikací).
A co přesně uživateli přestane fungovat?
A co přesně uživateli přestane fungovat?
Kód: Vybrat vše
http://www.geopraha.eu/forum/index.php- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
Pošlete mi do soukromé zprávy údaje pro příhlášení do administrace a já se podívám.
- Difadon
- Kontaktovat uživatele:
A kdy problém nastal? Byl již před instalací modifikace Import Users, kterou na fóru máte?
No to bohužel nevím, všimnul jsem si toho až teď