problém s oprávněním
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
problém s oprávněním
Ahoj,
mám problém s nastavením oprávnění. Když se zaregistruje nový uživatel, nejde mu vkládat nové příspěvky. Prolezl jsem všechna nastavení a povedlo se mi to nastavit jen indidviduálně u každého uživatele. Ale nějak globálně ne.
Díky za pomoc
mám problém s nastavením oprávnění. Když se zaregistruje nový uživatel, nejde mu vkládat nové příspěvky. Prolezl jsem všechna nastavení a povedlo se mi to nastavit jen indidviduálně u každého uživatele. Ale nějak globálně ne.
Díky za pomoc
Re: problém s oprávněním
ACP--- Opravnenia--- Skupinove opravnenie for vyberies skupinu a nastavujes alebo v role for
Musíš nastavit oprávnění skupiny pro fóra:
Administrace fóra -> Fóra -> Oprávnění založená na fórech -> Skupinová oprávnění fór
A zde vybereš skupinu, pro kterou chceš oprávnění nastavit. Poté vybereš fóra, pro která chceš oprávnění nastavit. A pak nastavíš skupině Běžný přístup (bez možnosti zakládat hlasování) a nebo Běžný přístup + hlasování (s možností zakládat hlasování).

//Edit:
Danti byl rychlejší. Měl bych cvičit rychlé psaní.
Administrace fóra -> Fóra -> Oprávnění založená na fórech -> Skupinová oprávnění fór
A zde vybereš skupinu, pro kterou chceš oprávnění nastavit. Poté vybereš fóra, pro která chceš oprávnění nastavit. A pak nastavíš skupině Běžný přístup (bez možnosti zakládat hlasování) a nebo Běžný přístup + hlasování (s možností zakládat hlasování).
//Edit:
Danti byl rychlejší. Měl bych cvičit rychlé psaní.
škoda že jsem to sem nenapsal před dvěma hodinama, mohl jsem si je ušetřit. Díky moc za rady kdyby to šlo dám vám bod
díky
Nemáš zač, ale netuším jak nám chceš dát bod. Zde na podpoře není žádný systém stylu Karma mód. Spíše napiš, kdyby to nešlo. 
Ahoj
může mi někdo poradit, jak zabránit registrovaným uživatelům aby si mohli měnit své staré příspěvky? Ovšem aby poslední napsaný upravit šel.
Už se mi stalo, že uživatel sabotoval forum a všechny své příspěvky upravil na tečku, tedy vymazal. Rád bych tomu zabránil.
Díval jsem se v ACP a do oprávnění skupin > registrovaní uživatelé > pokročilá nastavení a zde jsem takovou možnost nenašel.
Děkuji.
může mi někdo poradit, jak zabránit registrovaným uživatelům aby si mohli měnit své staré příspěvky? Ovšem aby poslední napsaný upravit šel.
Už se mi stalo, že uživatel sabotoval forum a všechny své příspěvky upravil na tečku, tedy vymazal. Rád bych tomu zabránil.
Díval jsem se v ACP a do oprávnění skupin > registrovaní uživatelé > pokročilá nastavení a zde jsem takovou možnost nenašel.
Děkuji.
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Existuje elegantné riešenie. ACP - Přispívání - Příspěvky - Omezení času pro úpravu: zadaj napr. 30min a tiež Omezení času pro smazaní příspěvku: 30min. Týmto dosiahneš, že je možné opraviť si príspevok do 30min. od jeho odoslania, po tejto dobe je príspevok neupraviteľný. Samozrejme moderátori majú možnosť upravovať príspevky aj po tejto dobe.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
Výborně!!!
Přesně to jsem hledal.
Děkuji mnohokrát.
Přesně to jsem hledal.
Děkuji mnohokrát.
Mí uživatele touto změnou mají velký problém, prý už to není forum. Můj názor je, že co napíšu zatím si mám stát a když to popletu, mám daný čas na úpravu Jak je to na jiných forech?
Jdou dělat nějaké vyjímky, např. zvolím sekce, kde se úpravy mohou dělat, např. v Inzerce, aby si mohli přepsat první příspěvek? Nebo aby byli zakázány úpravy příspěvku, ale nadpis šel stále změnit uživatelem, např v Inzerci aby téma přepsal na "prodáno"
Díky
Jdou dělat nějaké vyjímky, např. zvolím sekce, kde se úpravy mohou dělat, např. v Inzerce, aby si mohli přepsat první příspěvek? Nebo aby byli zakázány úpravy příspěvku, ale nadpis šel stále změnit uživatelem, např v Inzerci aby téma přepsal na "prodáno"
Díky
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že je to vec zvyku. Ja to mám takto na fóre nastavené a nikto si nesťažuje. Výnimky asi robiť nejde, aspoň neviem o tom, ale skús sa pozrieť na phpBB.com, či to niekto neriešil pomocou nejakého MODu.
WhiteWolfSix (WW6)
Mám tu trochu odlišný problém, ale nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno. Přihlašuju se za zakladatele-admina (poslední verze fora) a chci nastavit skupinová oprávnění ve věci rolí u jednotlivých fór. Z nějakého důvodu se mi ale nově vybrané ("jen čtení") vůbec neuloží a navíc nemůžu vůbec rozkliknout Pokročilá oprávnění (za tímto nápisem je navíc hvězdička, ale netuším, co to značí, mám tucha že předtím tam nebyla). Kde hledat jádro problému? Dopředu díky všem, kdo se ozvou...
Rok pruzení a tisíce otázek. Díky podpoře za neutuchající ochotu!
Halo halo? Viz předchozí zpráva... Prosím! Narazil někdo někdy na stejný problém? Je to to samé u jednotlivých uživatelů etc., prostě se nerozkliknou pokročilá oprávnění a žádné změny se neuloží, žádný error to ale nehlásí... Může mi chybět nějaký soubor nebo tak? Kde je zakopaný pudl? 
Hvězdička - díval jsem se a mám ji tam taky. U jedněch oprávnění jsem ji neměl a bylo to tím, že žádné nebylo nastaveno na Ano. Tak jsem jedno z oprávnění změnil na Ano a objevila se. Tak to asi (netestoval jsem to moc) naznačuje, že je v oprávněních nastavený někde Ano (doufám, že to dává smysl).
Nemožnost měnit oprávnění - Podívej se do "oprávnění uživatelů" jestli máš v administrátorských oprávněních nastaveno že můžeš měnit nastavení pro jednotlivé uživatele a skupiny. Pěkně to jde zkontrolovat pod maskama oprávnění - zobrazit administrační oprávnění - vybrat jméno a všechno by mělo být zelený. pokud není, tak se dá pomocí divnýho kroužku se šipkou na začátku řádku zobrazit, jak jsou oprávnění postupně vytvořena na to konečný.
Nemožnost měnit oprávnění - Podívej se do "oprávnění uživatelů" jestli máš v administrátorských oprávněních nastaveno že můžeš měnit nastavení pro jednotlivé uživatele a skupiny. Pěkně to jde zkontrolovat pod maskama oprávnění - zobrazit administrační oprávnění - vybrat jméno a všechno by mělo být zelený. pokud není, tak se dá pomocí divnýho kroužku se šipkou na začátku řádku zobrazit, jak jsou oprávnění postupně vytvořena na to konečný.
To je právě ono, začarovaný kruh. Jak se to má s oprávnění adminů, to je to první, co jsem šla hned zkontrolovat, ale nezdá se, že je problém tam. Nakonec - nic jsem tam neměnila a donedávna mi změny šly u všeho ukládat hladce.
Hvězdička nebo ne, prostě se nemůžu mrknout - ale díky za tip, podle masek je u admina všechno tip ťop zelené. Pročež už mě vážně nenapadá, proč ta pokročilá oprávnění nikde nerozkliknu...xD Naopak mě to přivedlo k novému zajímavému poznatku, u masek nemůžu přepínat mezi záložkami Příspěvky, Profil, Různé...
Z morbidní zvědavosti jsem to šla vyzkoušet i v jiném prohlížeči a stejný problém, nerozklikne pokročilá oprávnění, nepřepne záložky...
Hvězdička nebo ne, prostě se nemůžu mrknout - ale díky za tip, podle masek je u admina všechno tip ťop zelené. Pročež už mě vážně nenapadá, proč ta pokročilá oprávnění nikde nerozkliknu...xD Naopak mě to přivedlo k novému zajímavému poznatku, u masek nemůžu přepínat mezi záložkami Příspěvky, Profil, Různé...
Z morbidní zvědavosti jsem to šla vyzkoušet i v jiném prohlížeči a stejný problém, nerozklikne pokročilá oprávnění, nepřepne záložky...