Podání trestního oznámení za přilohu
Podání trestního oznámení za přilohu
Zdravim,
jsem admin jednoho fora, (ne warez). Pred par dny prisel mym poskytovatelum hostingu dopis od pravniku kde zadaji o smazani mych stranek z duvodu porusovani prav ochranne znamky, dale kontakt na zodpovednou osobu. Tak jsem zacal patrat a zjistil, ze nekdo na foru vystavil fotky z vyrobni haly jednoho stroje, ktery mel byt oficialne predstaven az za mesic. Na uvodni strance mam napsano "provozovatele stranek nezodpovidaji za vlozeny obsah prispevku"
Jak se branit? Ma nekdo podobnou zkusenost?
jsem admin jednoho fora, (ne warez). Pred par dny prisel mym poskytovatelum hostingu dopis od pravniku kde zadaji o smazani mych stranek z duvodu porusovani prav ochranne znamky, dale kontakt na zodpovednou osobu. Tak jsem zacal patrat a zjistil, ze nekdo na foru vystavil fotky z vyrobni haly jednoho stroje, ktery mel byt oficialne predstaven az za mesic. Na uvodni strance mam napsano "provozovatele stranek nezodpovidaji za vlozeny obsah prispevku"
Jak se branit? Ma nekdo podobnou zkusenost?
- R-stick
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Re: Podání trestního oznámení za přilohu
Nemaž, ale zablokuj a nastav práva tak, aby jsi dotyčné příspěvky mohl vidět jen ty. Co se týče uživatele, toho nemaž taky, ani ho nebanuj, ale pečlivě si zmonitoruj jeho aktivity. - hlavně IP, ze které odcházely příspěvky. Budeš to potřebovat pro případný soudní spor.
Na druhou stranu bych tak trochu poslal právníka dotyčné firmy do ***CENSORED***** - evidentně na tebe dost nevybíravě tlačí svou argumentací o ochranné známce. Ta totiž zakládá právo vlastníka na výlučné užívání označení toho, co je tou známkou chráněno, což ale neznamená, že by mohl požadovat smazání jakékoliv zmínky o onom předmětu. To by mohl jedině tehdy, kdyby jsi (zjednodušeně) ten předmět nabízel k prodeji pod tím označením, které on má registrované. A ochranná známka ti už vůbec nechrání jakákoliv další práva, nebo řešení, včetně těch patentových. Takže pokud mu někam na fórum unikly nějaké fotografie, nebo technické řešení, tak má smůlu - a je to jeho problém.
Osobně bych to řešil tak, že bych mu předal logovací data uživatele, který to tam postnul, příspěvek bych smáznul a uživatele případně zabanoval, ovšem až po té, kdy by ti nezvratně prokázal, že práva k té věci skutečně vlastní a jeho činnost to poškozuje. Kontaktuj jeho právníka, a nabídni mu toto řešení - a pokud se mu to nebude líbit, tak ho klidně pošli do ***** - na to, aby ti mohl nechat fórum smazat, nebo po tobě mohl vyžadovat náhradu škody ti napřed bude muset prokázat úmysl takto jednat - a s tím bude mít hodně velký problém. Proto spoléhá hlavně na tvou neznalost a takto na tebe tlačí.
Na druhou stranu bych tak trochu poslal právníka dotyčné firmy do ***CENSORED***** - evidentně na tebe dost nevybíravě tlačí svou argumentací o ochranné známce. Ta totiž zakládá právo vlastníka na výlučné užívání označení toho, co je tou známkou chráněno, což ale neznamená, že by mohl požadovat smazání jakékoliv zmínky o onom předmětu. To by mohl jedině tehdy, kdyby jsi (zjednodušeně) ten předmět nabízel k prodeji pod tím označením, které on má registrované. A ochranná známka ti už vůbec nechrání jakákoliv další práva, nebo řešení, včetně těch patentových. Takže pokud mu někam na fórum unikly nějaké fotografie, nebo technické řešení, tak má smůlu - a je to jeho problém.
Osobně bych to řešil tak, že bych mu předal logovací data uživatele, který to tam postnul, příspěvek bych smáznul a uživatele případně zabanoval, ovšem až po té, kdy by ti nezvratně prokázal, že práva k té věci skutečně vlastní a jeho činnost to poškozuje. Kontaktuj jeho právníka, a nabídni mu toto řešení - a pokud se mu to nebude líbit, tak ho klidně pošli do ***** - na to, aby ti mohl nechat fórum smazat, nebo po tobě mohl vyžadovat náhradu škody ti napřed bude muset prokázat úmysl takto jednat - a s tím bude mít hodně velký problém. Proto spoléhá hlavně na tvou neznalost a takto na tebe tlačí.
http://www.rstick.com -bubenické paličky
http://www.sferabubeniku.info - bubenické diskusní fórum.
NEPOSKYTUJI podporu přes soukromé zprávy a mail. => ptejte se na fóru.
Nějaký dopis od právníků má váhu ničeho ! Nikdo nemůže nic mazat ! Počkej až se Ti ozve Policie nebo soud. Do té doby nikomu údaje nepředávaj. Ono to nebude tak žhavé jak to vypadá 
Na předávání jakýchkoliv údajů o uživatelích fóra pozor.
Tyto údaje můžeme předávat pouze PČR a to ještě na soudní příkaz.
Jinak se dopouštíme porušování zánona na ochranu osobních údajů, na to pozor!
Stránky mazat nemusíš. V týhle situaci vymaž nahrané soubory, nejlépe i s uživatelem a zablokuj jej. Odepiš té firmě a vysvětli jim to úplně stejně, jako nám zde a následně jim dokaž, že jsi materiály smazal.
Nechápu, proč by se měl smazat celý web. Ostatní příspěvky nijak neovlivňují nahrané soubory, příspěvky od uživatele a podobné. Takže mazat web je akorát buzerace... ;)
Nechápu, proč by se měl smazat celý web. Ostatní příspěvky nijak neovlivňují nahrané soubory, příspěvky od uživatele a podobné. Takže mazat web je akorát buzerace... ;)
Tvoje registrační údaje na fóru jsou osobní údaje? Přečti si zákon č. 101/2000 Sb. § 4Radgost píše:Na předávání jakýchkoliv údajů o uživatelích fóra pozor.
Myslel jsem údaje o návštěvách, např. IP adresy ze kterých byly přístupy zaznamenány.
IP adresa také není osobní údaj. Např. tu můžu naprosto bez obav zobrazit IP odesílatele každého příspěvku, není to trestné.
- gmvasek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
(stejně jako třeba na myego.cz)
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
-
bmwmates520
Dobry den potrebuju se zeptat jestli muzu podat tresne oznameni na osobu co mne optezu a napichla se na muj mail a pise si na svuj mail nevhodne zpravi z nemo mailu potrebuju se zeptat jestli to jse dekuji za odpoved
- R-stick
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš.
Otázkou ovšem je, jestli v následném řízení uspěješ. Ty mu totiž budeš muset všechno jasně a nezvratně prokázat. Pokud takové důkazy mít nebudeš, nemáš šanci.
Otázkou ovšem je, jestli v následném řízení uspěješ. Ty mu totiž budeš muset všechno jasně a nezvratně prokázat. Pokud takové důkazy mít nebudeš, nemáš šanci.
http://www.rstick.com -bubenické paličky
-
Návštěvník
4 bmwmates520,
vzhledem k nedostatku informací nejde nějak pořádně poradit. V každém případě trestní oznámení můžeš podat a policie musí oznámení přijmout a prověřit. Podle toho co jsi psal, tak by mohlo přicházet v úvahu spáchání TČ dle ust. § 230 Neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pokud chceš dej víc info a zkusíme něco udělat.
vzhledem k nedostatku informací nejde nějak pořádně poradit. V každém případě trestní oznámení můžeš podat a policie musí oznámení přijmout a prověřit. Podle toho co jsi psal, tak by mohlo přicházet v úvahu spáchání TČ dle ust. § 230 Neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pokud chceš dej víc info a zkusíme něco udělat.
-
Starbucg
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si tohle téma pročetl. A chtěl bych si upřesnit jeden můj dotaz.
Takže pokud já na fóru zveřejním údaje zabanovaného uživatele, tak to není trestné. Je to tak?
Jedná se o tyto údaje:
IP Adresa (pod kterou se zaregistroval)
Datum zabanování
Důvod zabanování
Nick (pod kterým se zaregistroval)
E-mail (pod kterým se zaregistroval)
Děkuji za odpověď
Takže pokud já na fóru zveřejním údaje zabanovaného uživatele, tak to není trestné. Je to tak?
Jedná se o tyto údaje:
IP Adresa (pod kterou se zaregistroval)
Datum zabanování
Důvod zabanování
Nick (pod kterým se zaregistroval)
E-mail (pod kterým se zaregistroval)
Děkuji za odpověď
-
Návštěvník
4 Starbucg,
předně je třeba říci, že tato otázka by měla směřovat na právníka řešící osobní údaje a trest.
Já bych to nezveřejňoval, protože jsem přesvědčen, že je to dost na hraně. Přesto, že jsem nenašel konkrétní §, který by se vztahoval přímo k tomuto, myslím, že se může jednat o osobní údaje, které pokud zveřejníš, dostaneš flastr.
předně je třeba říci, že tato otázka by měla směřovat na právníka řešící osobní údaje a trest.
Já bych to nezveřejňoval, protože jsem přesvědčen, že je to dost na hraně. Přesto, že jsem nenašel konkrétní §, který by se vztahoval přímo k tomuto, myslím, že se může jednat o osobní údaje, které pokud zveřejníš, dostaneš flastr.
-
Starbucg
- Kontaktovat uživatele:
No, já právě psal dotaz podle tohohle příspěvku:
ameeck píše:IP adresa také není osobní údaj. Např. tu můžu naprosto bez obav zobrazit IP odesílatele každého příspěvku, není to trestné.