Nastavení úpravy příspěvku autorem příspěvku.

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Difadon
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení úpravy příspěvku autorem příspěvku.

Příspěvek od Difadon » úte 15. črc 2014 11:56:38

Když jsem si pročetl Váš příspěvek, měl jsem v plánu odpovědět. Naštěstí jsem byl mimo PC a časem jsem si to promyslel.

Doporučím Vám jedno. Pokud jste nedůvěřivý ke členům podpory, a nepochopíte jednoduchý popis a instalaci, která opravdu nemůže být jednodušší tak od vytváření webovek a fóra rovnou odstupte a raději si najděte někoho, kdo Vám to celé vytvoří a nebudete muset do toho zasahovat.

Tím jednoduchým popisem myslím následující:

1. Otevřu stránku Stáhnout phpBB

2. Na stránce vidím 3 kategorie: Poslední stabilní verze, Aktualizace, Čeština - Překlad

3. Jelikož neprovádím aktualizaci, ale instaluji nové fórum, tak koukám do kategorie Poslední stabilní verze

4. Zde vidím dva odkazy: phpBB 3.0.12, phpBB 3.0.12 + překlad

5. Jelikož tvořím webovky a chci instalovat fórum, tak určitě znám vyhledávač Google díky kterému jsem zjistil, že phpBB není český systém (před samotnou instalací jsem určitě zjišťoval informace, protože se o to předtím zajímám).

6. Díky zjištěním údajům vím následující: 7. Věnuji trochu času na přečtení celé stránky. Díky tomu zjistím, že je tam i návod na instalaci:
phpBB.cz píše: Instalace nového fóra

Stáhněte si celý balík phpBB 3.0.12 a češtinu. Obsah češtiny překopírujte do souborů fóra a nahrajte na web pro instalaci.
8. Zjistil jsem, že návod je velmi stručný. Ale koukám a vidím, že slovo instalaci je zabarveno jako odkaz.

9. Kliknu na slovo instalaci a co se mi to nezobrazí? Návod jak na kompletní instalaci phpBB!

Takže abych to schrnul. Pokud nepochopíte ani tenhle návod, tak to rovnou vzdejte. A pochopte jednu věc. Členi místní podpory jsou tu proto, aby ve volném čase pomáhali (zadarmo!) řešit potíže ostatním. Ale aby se dal daný problém vyřešit, tak je potřeba podporu poslouchat, dodržovat jejich pravidla a taky jim trochu důvěřovat.

Dodatek: Větu o tom, kolik mi je a že toho o životě moc nevím si příště laskavě odpusťte. Neznáte mě osobně, aby jste mě mohl soudit. Taky o Vás netvrdím, že jste paranoidní.

Dodatek na Váš nový příspěvek: Opravdu neděláme všechno nejlépe. Nejsme nejchytřejší. Ale pokud chcete tvořit webovky a fórum, musí te se naučit pracovat s internetem jako celkem. Takže kombinovat zdroje, pročítat si informace, pročítat si stránky celé (to se týká informace v mém příspěvku, kde jsem na stránce našel návod na instalaci phpBB i s obrázky :)) a nechat si pomoci. Více k tomu nemám co říci.

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » úte 15. črc 2014 12:02:23

Tedy zmiňované OT je (a lze to lehce dohledat např. na wikipedii) Off Topic, tedy mimo téma.
drajfus píše:... nebo prostě souhlasím z tebou. ...
Já bych spíš napsal nebo prostě souhlasím s tebou..
drajfus píše:... Vy mladí máte zvláštní způsob uvažování a vyjadřování. ...
Jaký je to věk? Od kdy se člověk považuje za mladého a od kdy za starého?
drajfus píše:... Tak o čem se to tu vlastně bavíme!? A kdo se o to zasloužil? Vždyť ti mladí přece dělají všechno nejlépe! Jak je to teda možné že je na tom ČR tak bledě? Proč to není někde vidět ? Odpovíš mi na toto?
Ano odpovím Ti na to, je to politická hra, která začala v roce 1989, kdy se podařilo pár jedincům zblbnout nezralé a lehce zmanipulovatelné studenty pod vidinou lepších zítřků. Nikdo jim ovšem nesdělil, že to jsou lepší zítřky jen pro pár přátel a jaké ty lepší zítřky budou pro ostatní normální lidi.
Proč to není vidět? Protože jsme si po ta dlouhá léta volili jako své představitele idioty, kteří nedovedou hospodařit ani se svým rodinným rozpočtem a poučují nás co a jak máme dělat a komu se nacpat do konečníkového otvoru.
Rektální alpinismus v této zemi naprosto zdomácněl a my jako národ jsme jen stádo ovcí, které slepě poslouchá a bojí se něco udělat aby si toho někdo nevšiml.

Stačí Ti tato odpověď?
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

drajfus

Příspěvek od drajfus » úte 15. črc 2014 12:23:40

Pane kksmirice vidím že jste rozumný člověk. Asi vám bude také víc jak 30 let. Děkuji že jste mě podpořil!

Já si nepřipadám starý ale ti mladí mi to říkají. Ne jenom tady mám pocit že jsou dokonalí a ti důchodci jim vlastně jenom snižují životní úroveń. Vím že je to Off Topic ale musel jsem to tu napsat. Jsem prostě takový!!!
Naposledy upravil(a) drajfus dne úte 15. črc 2014 12:30:07, celkem upraveno 1 x.

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » úte 15. črc 2014 12:25:11

Ano je mi více jak 30 let (49).

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 15. črc 2014 14:31:58

kksmirice píše:V ACP -> systém -> jazykové balíky odstraňte anglický jazyk (tam také uvodíte kolik uživatelů používá tento jazyk), všichni uživatelé pak budou mít výchozí češtinu, pak znovu nainstalujte angličtinu.
Dobrej trik, to by mě asi nenapadlo. Jen bych se chtěl zeptat, udělá to něco jiného než by se udělalo přepnutím fóra na češtinu v administraci a pro uživatele pak přepnutím na češtinu v uživatelském panelu? Tedy kromě toho, že se tím přepíše všem uživatelům jakýkoliv jiný jazyk na češtinu...

Difadon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Difadon » úte 15. črc 2014 14:39:38

Odstraní to balík z nainstalovaných balíků. Takže v možnostech výběru jazyku se daný balík ani nezobrazí.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 15. črc 2014 17:24:44

Díky, ale to je mi vcelku jasný, že když něco odněkud odinstaluju, tak tam ta možnost nebude. Já se spíš chci dopátrat toho, jaký byl problém s jazykem. Zatím mi to připadá tak, že si pan Drajfus prohlížel fórum nepřihlášen (takže používal výchozí jazyk fóra - češtinu - nastavený v administraci) a pro práci v administraci se přihlásil, a protože měl v uživatelském panelu nastavenou angličtinu, tak měl administraci anglicky. Takže (podle mě) by stačilo, aby si přepnul nastavení jazyka v uživatelském panelu. Nebo mi něco uniká?

Difadon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Difadon » úte 15. črc 2014 17:29:19

Asi jsem předchozí otázku špatně pochopil. :)

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 15. črc 2014 19:18:00

A já se asi ne úplně správně zeptal...

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » stř 16. črc 2014 8:05:44

leschek píše:... Zatím mi to připadá tak, že si pan Drajfus prohlížel fórum nepřihlášen (takže používal výchozí jazyk fóra - češtinu - nastavený v administraci) a pro práci v administraci se přihlásil, a protože měl v uživatelském panelu nastavenou angličtinu, tak měl administraci anglicky. ...
Také bych to tak viděl.
Bohužel nevíme, kde byl jazyk přepínán, pokud jen v ACP, pak se u uživatele nastavení neprojeví.

Odstranění a instalaci jsem používal i při stylech, pokud jsem chtěl aby žádný uživatel neměl jiný styl než nastavený.

Zamčeno