Chyb jako máku..

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyb jako máku..

Příspěvek od WhiteWolfSix » stř 29. srp 2007 20:32:06

Hustey píše:
Tom@S píše:moznost portalu je aj v phpbb3 aj 2
Ahoj, jsem tady opet. hehe. :flush: jak jde udelat na 3rc5 portal? vcem je figl? :-)
Diky
Fígeľ sa nazýva Google, do ktorého vložíš správny výraz. 8-) Mimochodom, toto nie je primárne téma o portále na phpBB3.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

Hustey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hustey » stř 29. srp 2007 20:48:31

TO: WhiteWolfSix jj uz jsem nasel klidne to hod kafilerky
***Hustey***
.........................................................................
Hustey - Team - Forum | Jak se správně ptát |...

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » čtv 30. srp 2007 7:32:10

e107 má de facto kompletní češtinu, tedy na tom mojem fotru je i pro administraci a pro některé pluginy jsem si ji dodělal. nejsuprovější je ujednocený systém psaní pluginů, pro jednotlivé verze i obecné. systém sám kontroluje jestli je to pro něj. Poslední verze umí instalovat pluginy ze vzdálených míst z formátu zip. Naprostá bomba...Ve starší verzi 0.6.x jsem hodně používal modul pro články. V té nové je tak komplikovaný jako pro noviny tak jej nevyužívám.
phpBB3 - fakt pomohlo zvednout hodnotu standartně nastavenou v php.ini na 8M na 20M a všechno funguje jak má...tedy odesílání příspěvků i s náhledama atd...kde se objevovala chyba s alokací paměti...
portal jak koukám se furt neopravil....

Jo a taky mě udivuje, že když phpBB vyhrálo cenu za nejpoužívanější zadarmózní board, že neexistuje pro něj sada převaděčů z ostatních boardů..Dyď jde jen o vzít záznam ze zdroje z položky xy a zkopírovat ji do jiné databáze položka ab...zjednodušeně...
pro vBulletin existuje ImpEx....

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » čtv 30. srp 2007 7:55:59

JuraS. píše:Jo a taky mě udivuje, že když phpBB vyhrálo cenu za nejpoužívanější zadarmózní board, že neexistuje pro něj sada převaděčů z ostatních boardů..Dyď jde jen o vzít záznam ze zdroje z položky xy a zkopírovat ji do jiné databáze položka ab...zjednodušeně...
pro vBulletin existuje ImpEx....
Pozor! Na verziu phpBB2 konvertory existujú a je ich dosť. Verzia phpBB3 ešte defacto nie je dokončená, pretože Release Candidate verzie sú stále vývojové a aj na stránkach phpBB.com nájdeš malú poznámku, že sa jedná o unstable version (nestabilnú verziu). Som pevne presvedčený, že po dokončení vývoja, tj. po uvolnení Gold version začnú vznikať aj príslušné konvertory.
WhiteWolfSix (WW6)

ameeck

Příspěvek od ameeck » čtv 30. srp 2007 8:14:09

Doplním, že do phpBB vytvořit konvertor jde velmi hravě a myslím, že jich mnoho přibude, mají to výborně zpracované.

Hustey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hustey » čtv 30. srp 2007 8:18:21

jj,ja souhlasim, zkusil jsem phpBB3 Portal [1.0.3b] released a je to naprosta katastrofa :D
viz prispevek http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=51& ... 681#p52681 a tady to je jak to vypada po nainstalaci http://bot-security.ic.cz/ des bes!
e107 jako portal http://www.e107.com/ + http://czech-e107.oxigen.info/news.php, nebo redakcni system (neco mezi webem a forem) ma naprosto jedinecne vlastnosti a phpBB se tomu nemuze rovnat ani co by se za nehet veslo... jinak docela zajimavy je take PHP-Fusion...vyzkousejte ;-) http://www.php-fusion.cz/ http://www.phpfusion-mod.cz/news.php?readmore=14 - velmi pekne 8-)
Enjoy!
***Hustey***

ameeck

Příspěvek od ameeck » čtv 30. srp 2007 8:19:36

Pořad si musíte uvědomit, že je phpBB systém pro fóra a ne redakční systém či portál, traktor taky není stavěny aby jel 180 po dálnici. Instalujete také neověřené a neschválené MODy, takže na ně není žádná záruka. :-)

Hustey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hustey » čtv 30. srp 2007 8:26:56

Ameeck píše:Pořad si musíte uvědomit, že je phpBB systém pro fóra a ne redakční systém či portál, traktor taky není stavěny aby jel 180 po dálnici. Instalujete také neověřené a neschválené MODy, takže na ně není žádná záruka. :-)
tjn, jinak ale phpBB ve verzi 3rc5 bezi perfektne a jako forum je sqeleee, az tedy na tu spartanskou administraci prav for :wave:
***Hustey***

ameeck

Příspěvek od ameeck » čtv 30. srp 2007 8:28:17

Spartanska byla ve dvojce, tam sel nastavit de facto jen pristup/nepristup.

Tady muzes nastavit kazdy aspekt prav pro kazdeho zvlast vice nez podrobne... :-) Stačí pochopit základní princip.

Hustey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hustey » čtv 30. srp 2007 8:35:32

no tak jednu 2.xx mam take http://www.hustey-team.wz.cz/index.php a je tam nejenom plno skrytych for, ktrera jaou viditelne treba jen pro cteni nebo ani pro cteni, bo prav zapisu k prispevkum, nebo nezakladani new temat, nevim, jestli je to az takovy rozdil (vcstne veskeryyh parv jedince ci skupin), mozna ano, kazdopadne admin u 3rc5 je jasne vymakanejsi no, ale nejak jsem si zvykli na design te 2.xx a tezko se z toho odchazi, jsem zvedavy kdy bude nejaky final, kdyz se o tom mluvi jiz rok a posledni mela byz rc4 :D
***Hustey***

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » čtv 30. srp 2007 8:56:46

Hustey, prepáč, ale evidentne splietaš 2 na 3. ]:-> Systém oprávnení v Olympuse je skutočne prepracovaný do detailov. Jasné, vždy môžeš nájsť nejakú chybu či oblasť, ktorú by bolo potrebné zlepšiť, ale ono je to celkom prirodzené, že akúkoľvek ľudskú činnosť je možné zdokonaľovať. Čo sa týka uvolnenia finálnej verzie, tak o tej sa môže hovoriť len od vydania prvej verzie Release Candidate, čo je reálne od mája t.r. Pred vyše rokom sa začal Olympus testovať v Beta verziách. Bohužial sú ľudia, ktorí stále nepochopili systém vývoja software a majú pocit, že po vydaní verzie Beta 1 môže nasledovať vydanie verzie Gold. Potom je jasné, že sa môžu viesť vyše roka neplodné diskusie o vydaní finálnej verzie. :wave: :-D
WhiteWolfSix (WW6)

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » čtv 30. srp 2007 9:38:12

Testovat RC verze by se mělo podle mě s kompletními doplňky tedy i s převaděči i s nejvíce používanými pluginy a nebo rovnou nejpoužívanější pluginy zahrnout do phpBB3..jako by například někdo vyráběl nové auto a testoval jen karoserii protože zbytek je obvykle dodáván jinými firmami..a až by doladil do detailu karoserii pak by teprve zjišťoval jestli motor, převodovky, palubní deska, okna a kdoví co ještě pasuje do té jejich karoserie...systém by se měl vyvíjet komplexně...

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » čtv 30. srp 2007 10:45:19

Tvoje prirovnanie nie je najvhodnejšie. Systém phpBB je tvorený ako ucelený, s možnosťou rozširovať ho. Ak si použil pre prirovnanie tvorbu auta, tak potom by som na to použil autorádio. Autorádio je nepovinný aj keď častý doplnok do bežného automobilu. Ak by Ti autorádio v Tvojom vozidle chýbalo, nezmenilo by to nič na jeho základnej funkcii bezpečne Ťa dopraviť z bodu A do bodu B. Tak je to aj s MODmi, ktoré sa pripravujú k fóru. Ak Ti chýbajú, nezmení sa základná funkcia fóra.

Ak navštíviš phpBB.com, nájdeš tam sekciu, ktorá obsahuje MODy vo vývoji ako aj prvé schválené MODy, ktoré môžeš bez problémov do fóra inštalovať. Pokiaľ sa akýkoľvek MOD neobjaví na zozname schválených MODov, nie je možné považovať ho za dostatočne kvalitný a spoľahlivý, aby sa mohol inštalovať na fórum. To však neznamená, že takéto MODy nesmieš inštalovať. Inštalovať môžeš akýkoľvek MOD, v ktorejkoľvek vývojovej fáze, no inštaluješ ho na vlastné riziko s vedomým, že Ti bude poskytnutá len základná podpora autora MODu. Na MODy, ktoré sú schválené, sa poskytuje plná podpora.

Konvertorom k Olympusu je na phpBB venovaná samostatná sekcia [3.0.x] Convertors, ktorá obsahuje diskusiu k vývoju jednotlivých konvertorov.
WhiteWolfSix (WW6)

JuraS.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraS. » čtv 30. srp 2007 16:06:51

V podstatě s tebou souhlasím. phpBB3 byl mohlo mít modový systém jako e107 tj. automatické doinstalování modů atˇjsou schválené a nebo ne jen když by byli napsané jak mají být....jsem už dneska dost utahaný abych vysvětloval jak to myslím :-( . Ano v tom foru jak jsi uváděl se řeší konvertory ale o e107 jsou tam jen 2 otázky které nic neřeší...jestli existuje dokonalá konvertor mezi e107 0.7.8 a phpBB2 tak mi sem hoď odkaz pls a já to vezmu oklikou...e107 -> phpBB2 -> phpBB3

Tom@S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom@S » čtv 30. srp 2007 16:20:02

ja by som nechcel aby boli mody instalovane sposobom ako ma e107,drupal,joomla chyba mi tam vlastna kreativita kde kam co dat atd poste upravi si to posvojom

Zamčeno