Spam

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Zamčeno
vert5

Spam

Příspěvek od vert5 » ned 08. lis 2009 18:08:35

Ahojte :)

Zapol som na fóre botov ako je google, yahoo, alexa ...ale behom pár hodín som ich vypol lebo od vtedy mi začali na forum chodiť spam boti, neviem si s nimi dať rady, vytvoril som aj zložitejšiu CAPTCHA, pridal som aj anti-bot question ! at eda stále nerozumiem čo za prasatá to sú keď prejdú aj cez ochrannú otázku.

Dá sa nejako bojovať proti nim ? ďakujem

Thinky
Kontaktovat uživatele:

Re: Spam

Příspěvek od Thinky » ned 08. lis 2009 20:57:08

Spamboti nejsou závislí na nastavení botů v administraci, našli si tě pravděpodobně sami. Ameeck tu psal článek o spambotech

http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=49&t=15950

Jinak v další verzi phpBB bude nová verze CAPTCHA... :-)
Lvlup.cz - nový český herní web...

vert5

Příspěvek od vert5 » pon 09. lis 2009 19:14:15

Ahoj , dakujem ... lenže zaráža ma to ako môžu prejisť cez :

Anti-Bot Question
Zatím jediný schválený MOD na phpBB.com proti spamu přidá otázku, kterou musí uživatel vyplnit při registraci podle nastavení.

Culprit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Culprit » pon 09. lis 2009 19:47:00

Ti co vytváří spamboty mají tuto modifikaci též k dispozici a první co udělali je to, že si ji nainstalovali a začali hledat způsob jak ji prorazit. A jest asi vidno, že ji prorazili.
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»

vert5

Příspěvek od vert5 » pon 09. lis 2009 20:46:16

Vychcanci ! Takže mi nezostáva nič iné ako len Zabanovať IP a uživ. meno zakaždým ? nežiadaným prístupom a registrácii.

Môže byť príchod spam botov závislí aj od toho že mám spustených indexovacích botov ? poprípade nejaké nevhodné meta tagy ?

Mr. Atsor

Příspěvek od Mr. Atsor » pon 09. lis 2009 20:50:56

Braň se například co nejhorší registrací :-D Přidej do registrace například políčko s dotazem "Jakou barvu má sluníčko" a nevím, jestli ten BOT bude vědět, že česky je "žlutou". Zaškrtávací políčka už dokážou obejít, ale odpovídat na otázky už je přeci jen horší.

Dále můžeš samozřejmě banovat IP nebo schvalovat registrace. Nastav si potvrzení registrace na email a podobně. Boti jsou kancí, ale dá se proti nim bránit. Dříve jsem pracoval na fóru, které to slušně dostávalo i s registrací a přidání 5ti políček s otázkou tomu dalo konec ;)

vert5

Příspěvek od vert5 » pon 09. lis 2009 21:30:37

Jasné práveže tam m
ám políčko na vyplnenie slovenskej odpovede .. a zrejme to prelomili už som aj otázku zmenil niekoľko krát .

Ešte táto otázka
vert5 píše:Môže byť príchod spam botov závislí aj od toho že mám spustených indexovacích botov ? poprípade nejaké nevhodné meta tagy ?

autor

Příspěvek od autor » čtv 12. lis 2009 17:03:15

Což o to, otázku jsem přidal přes: Uživatelé a skupiny - Vlastní pole v profilu, udělal jsem textové pole, ale nevím, jak kromě délky odpovědi nastavit přesnou konkrétní odpověď... V podstatě cokoliv o dané délce nyní projde. Ale alespoň něco.

A taky by se mi hodilo něco, co by přidalo pole navíc pro anonymní přispěvatele. Nechce se mi při každém přihlášení moderovat spousty příspěvků - spamů.

Senky
Podpora
Podpora

Příspěvek od Senky » čtv 12. lis 2009 17:26:47

Pardon, tu to nemá byť...
‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‎‏‏‎ ‎ ‎ ‎🔔
Browser & Mobile Notifications Extension
Nyní také podpora Safari (macOS i iOS)

Zamčeno