Diakritika
Diakritika
ludia *18* ako odstranim to aby som mohol pisat ( ř, ě, ď, ľ, š, č) vp fore??? vsetky tieto pismenka sa mi menia na otazniky..mam tam cestinu ale aj tak to nejde..pls je nejaky mod na take alebo daco??? *06*
-
invalid user
mrkne te se na muj thread "problem s kodovanim, diakritikou" , v tuto chvili asi 6 policek pod tvym, je tam da se rict vyreseno spatne pochopeni kodovani prohlizecem (tj, kdyz cestina fora jede blbe, ale prispevky funguji). A nebo si vyhledj starsi clanky o diakritice, kde najdes zase reseni problemu s databazi, ktera je muze zpusobit, predevsim v prispevcich.
Omlouvám se že znova obtěžuju s tou diakritikou, ale jako začátečník tomu moc dobře nerozumim *11*
Projel jsem zde všechny popsaný návody a zjistil jsem pouze to, že se liší u mě kódování u angličtiny a češtiny, což je první problém.
Zatimco čeština je UTF-8, tak angličtina je 'iso-8859-1';.
Dál jsem si měl zjistit jakou mam verzi MySQL.
To prý zjistim na první stránce phpMyAdminu po přihlášení.
Nic takovýho jsem tam ale nenašel.
Moje otázky mohou znít primitivně *11* , ale předesílám, že nemám s phpBB žádné zkušenosti a proto jsem se zaregistroval u vás, kde anoncujete, že jste ochotni poradit a pomoct.
Budu rád za sebemenší radu která povede k vyřízení pro mne nepříjemné situace.
Dík.
(návody jsem projížděl, ale moc moudrej z nich nejsem *11* )
Projel jsem zde všechny popsaný návody a zjistil jsem pouze to, že se liší u mě kódování u angličtiny a češtiny, což je první problém.
Zatimco čeština je UTF-8, tak angličtina je 'iso-8859-1';.
Dál jsem si měl zjistit jakou mam verzi MySQL.
To prý zjistim na první stránce phpMyAdminu po přihlášení.
Nic takovýho jsem tam ale nenašel.
Moje otázky mohou znít primitivně *11* , ale předesílám, že nemám s phpBB žádné zkušenosti a proto jsem se zaregistroval u vás, kde anoncujete, že jste ochotni poradit a pomoct.
Budu rád za sebemenší radu která povede k vyřízení pro mne nepříjemné situace.
Dík.
(návody jsem projížděl, ale moc moudrej z nich nejsem *11* )
Je úplně jedno jestli máš aj v iso-8859-1 a cz v utf-8, nezavisi na sobe...
Pak je věc druhá, kde ti to blbne, u příspěvků? Nebo u textu ze lang_ souborů(třeba obsah fóra, seznam uživatelu a další nápisy)
První je špatně nastavenoud atabázi, občas se to stane po přesunu databáze
Druhé je špatně nastavené kodovani v hlavičce html souboru(nastaví se v lang_main.php), ono musíš mít i soubory lang_xxx.php uložene v tom kodovani jaky sis nastavil(tusim ze vychozi je windows-1250 nebo iso-8859-2)
Pak je věc druhá, kde ti to blbne, u příspěvků? Nebo u textu ze lang_ souborů(třeba obsah fóra, seznam uživatelu a další nápisy)
První je špatně nastavenoud atabázi, občas se to stane po přesunu databáze
Druhé je špatně nastavené kodovani v hlavičce html souboru(nastaví se v lang_main.php), ono musíš mít i soubory lang_xxx.php uložene v tom kodovani jaky sis nastavil(tusim ze vychozi je windows-1250 nebo iso-8859-2)
Ameeck píše: První je špatně nastavenou databázi, občas se to stane po přesunu databáze
Po instalaci phpBB fóra mám problém se zobrazením českých znaků (š,č,ř,ž...) u příspěvků, zkoušel jsem už v databazi nastavit všechny možné kombinace kodovani a nepomohlo mi to. Nevím, jak mám nastavit tu db, aby mi to fungovalo správně.
mam db MySQL 4.1 a hosting u gigahosting.cz
to vadné forum vypada takhle:
Kód: Vybrat vše
forum.pcmark.infoPCMark píše:Ameeck píše:První je špatně nastavenou databázi, občas se to stane po přesunu databáze
Po instalaci phpBB fóra mám problém se zobrazením českých znaků (š,č,ř,ž...) u příspěvků, zkoušel jsem už v databazi nastavit všechny možné kombinace kodovani a nepomohlo mi to. Nevím, jak mám nastavit tu db, aby mi to fungovalo správně.
mam db MySQL 4.1 a hosting u gigahosting.cz
to vadné forum vypada takhle:Kód: Vybrat vše
forum.pcmark.info
Koukám, že ty si čestinu přidával po installu, zkus ji mít nainstalovanou rovnou od začátku, tam by to jít mělo na 100%
Ameeck píše: Koukám, že ty si čestinu přidával po installu, zkus ji mít nainstalovanou rovnou od začátku, tam by to jít mělo na 100%
ne, zrovna teď jsem tam ještě češtinu nedal, ale problém mám se zobrazením diakritiky u příspěvků a ty jsou generovány z databaze, čili problém je asi s databází a ne s lang_main. Pokud tam nahraju lang_czech pro phpBB, tak funguje správně, ale nemá to vliv na příspěvky.
tak podpora hostingu mi nakonec zaslala soubor mysql4.php a když jsem tím přepsal ten původní, tak nové příspěvky už fungují.
//edit: a dokonce se mi podařila obnovit zaloha, takze forum už jede správně na: http://pcmark.info
//edit: a dokonce se mi podařila obnovit zaloha, takze forum už jede správně na: http://pcmark.info
Ja mám problém trochu jinačí , v nazvech for, topicu , a textech topicu blbne kodovani , ale v DB je kodování správně (a příspěvky v DB mají diakritiku) texty tahane z lang_**** souborů jdou správně. Nějak nemužu přijít na to jak forum přinutit číst z DB správně (jednou už se mi to povedlo ale ta skleróza je děs :P )
Koukám že si budu muset pomoct sám.
Podle vašich reakcí je problémů s diakritikou spousta.
Měli by jste proto rozšířit tým, aby jste stíhali na všechny dotazy odpovídat, protože čekat na odpověď dva dny je teda síla *01*
Ale jak jsem psal, nevadí *16* , projedu návod krok za krokem.
Proto tady ty návody jsou, a dík za ně.
Podle vašich reakcí je problémů s diakritikou spousta.
Měli by jste proto rozšířit tým, aby jste stíhali na všechny dotazy odpovídat, protože čekat na odpověď dva dny je teda síla *01*
Ale jak jsem psal, nevadí *16* , projedu návod krok za krokem.
Proto tady ty návody jsou, a dík za ně.
-
invalid user
kodovanie
Problem kedy diakritika funguje v celom fore [pocestenom] okrem toho co tam napises sam.. riesi ulozenie language_main ako utf-8