Nenacitanie fora - problem s pravami na FTP cez group
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Nenacitanie fora - problem s pravami na FTP cez group
Moje forum http://www.horska-turistika.sk niekedy nechce vobec nacitat. Nerobil som ziadne upravy, nic, forum bezproblemovo funguje uz dost dlho, az od dnes rana ho raz nacita, raz nie. Skusam ho otvarat IE aj FF, tvari sa to vsetko, akoby to nacitalo, dole napise Done, Hotovo..a stranky nikde. Niekedy sa otvori az ked 10x refreshnem stranku.
Neporadi niekto, kde moze byt problem? zeby na hostingu?
Neporadi niekto, kde moze byt problem? zeby na hostingu?
Naposledy upravil(a) Bady dne čtv 05. úno 2009 12:00:42, celkem upraveno 1 x.
Re: nenacitanie fora
Zkus nejdříve promazat obsah složky cache/, nech tam jen soubory queue.php, .htaccess a index.htm
premazal som, ale z tych troch mam tam iba .htaccess, index a queue tam neboli. Ale aj tak to nepomohlo. Stale raz nacita, raz nie.
A niekedy vyhodi takuto chybu:
Kód: Vybrat vše
Warning: template::include(./cache/tpl_mile200_overall_header.html.php) [template.include]: failed to open stream: Permission denied in /amd/10.0.0.20/home/data/html/horska-turistika.sk/public_html/includes/template.php on line 524
Warning: template::include() [function.include]: Failed opening './cache/tpl_mile200_overall_header.html.php' for inclusion (include_path='./:/usr/local/lib/php/pear/:/home/server/webpanel/') in /amd/10.0.0.20/home/data/html/horska-turistika.sk/public_html/includes/template.php on line 524
Warning: template::include(./cache/tpl_mile200_breadcrumbs.html.php) [template.include]: failed to open stream: Permission denied in /amd/10.0.0.20/home/data/html/horska-turistika.sk/public_html/includes/template.php on line 524
Warning: template::include() [function.include]: Failed opening './cache/tpl_mile200_breadcrumbs.html.php' for inclusion (include_path='./:/usr/local/lib/php/pear/:/home/server/webpanel/') in /amd/10.0.0.20/home/data/html/horska-turistika.sk/public_html/includes/template.php on line 524
Warning: template::include(./cache/tpl_mile200_overall_footer.html.php) [template.include]: failed to open stream: Permission denied in /amd/10.0.0.20/home/data/html/horska-turistika.sk/public_html/includes/template.php on line 524
Warning: template::include() [function.include]: Failed opening './cache/tpl_mile200_overall_footer.html.php' for inclusion (include_path='./:/usr/local/lib/php/pear/:/home/server/webpanel/') in /amd/10.0.0.20/home/data/html/horska-turistika.sk/public_html/includes/template.php on line 524Re: nenacitanie fora
Zkus nastavit oprávnění složky cache/ nejdříve na 755 a pak na 777.
Nastavil som, a vyzera to ze to funguje. Zaroven mi na to kukli aj na hostingu.. Vdaka
Dnes mi zase forum blblo a nechcelo ho nacitat. Z hostingu mi odpisali toto:
na nejakom subore mas prava take ze cez group sa tam webserver nedostane .. ak sa proces webserveru nespusti pod tvojim uid ale pod "apache" tak ti stranka vyhodi prazdy web
Ktory to moze byt subor a ake prava nastavit? A co presne znamena to group a uid?
na nejakom subore mas prava take ze cez group sa tam webserver nedostane .. ak sa proces webserveru nespusti pod tvojim uid ale pod "apache" tak ti stranka vyhodi prazdy web
Ktory to moze byt subor a ake prava nastavit? A co presne znamena to group a uid?
-
Culprit
- Kontaktovat uživatele:
drwxrwxrwx
| Adresar
.||| vlastnik
....||| skupina
.......||| ostatni
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»
Presiel som vsetky subory na ftp, vsetky maju na group povolene "read", len subory v zlozke cache maju na group povolene iba write, read nie. Samotna zlozka cache ma 777..
Z hostingu odpisali, ze cez group sa tam webserver nedostane, lenze tie subory v cache sa vytvaraju sami a furt len bez povolenia read.
Z hostingu odpisali, ze cez group sa tam webserver nedostane, lenze tie subory v cache sa vytvaraju sami a furt len bez povolenia read.
-
Culprit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nenacitanie fora - problem s pravami na FTP cez group
Tak v tomto případě bude nutné nastavit při vytváření práv pro cache soubory tak aby vždy měli právo čtení, takže:
otevři includes/functions.php
NajdiNajdiPřed, vlož
Pak by soubory v adresáři cache měly mít oprávnění 622.
otevři includes/functions.php
Najdi
function phpbb_chmodKód: Vybrat vše
switch ($php)Kód: Vybrat vše
$php = 'other';«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»
Urobil som to tak, vsetky subory v cache maju 622. Vdaka.
Len tak premyslam, teraz to mam povolene takto:
owner - read, write
group - write
everyone - write
netreba povolit este pre group a everyone aj read? teda 666?
Len tak premyslam, teraz to mam povolene takto:
owner - read, write
group - write
everyone - write
netreba povolit este pre group a everyone aj read? teda 666?
-
Culprit
- Kontaktovat uživatele:
nee, 6 na zacatku je read, write, execute.
stací 644.
Pokud bys chtel 644 tak
stací 644.
Pokud bys chtel 644 tak
$php = 'no_one_of_this';«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»
read, write, execute nie je na zaciatku 7?
No ale pokial by som to chcel povolit takto:
owner - read, write
group - read, write
everyone - read, write (podla mna toto je 666)
tak aky kod mam tam dat?
No ale pokial by som to chcel povolit takto:
owner - read, write
group - read, write
everyone - read, write (podla mna toto je 666)
tak aky kod mam tam dat?
-
Culprit
- Kontaktovat uživatele:
0 --- no permission
1 --x execute
2 -w- write
3 -wx write and execute
4 r-- read
5 r-x read and execute
6 rw- read and write
7 rwx read, write and execute
http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3 ... va_v_Unixu
1 --x execute
2 -w- write
3 -wx write and execute
4 r-- read
5 r-x read and execute
6 rw- read and write
7 rwx read, write and execute
http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3 ... va_v_Unixu
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»
Az tak sa v tom velmi nevyznam. Len mi este poradis, aky kod mam dat do functions.php, aby som mal pre vsetkych: owner, group, everyone nastavene prava na read a write? teda rw-rw-rw-