Vyhledávače bez SEO
-
Andre06
Vyhledávače bez SEO
Omlouvám se za možná pro někoho totálně neužitečné téma, ale už pár dní se snažím nainstalovat seo a nějak se tomu nechce a navíc používám jiný template než je pro silver, tak nevím jak je to s kompatibilitou, takže pochybuji, že to někdy nainstaluji nebo mi s tím někdo pomůže.
K tématu vlastním forum o breakdance, tady je odkaz www.bboy-forum.ic.cz (hosting si budu kupovat)
když zadám do vyhledávače na seznamu breakdance forum, tak to přesně nic nenajde, takže toho je málo.
Tudíž má otázka, když nemám seo, mohu pomoci nějakým jiným způsobem vyhledáváčům, abych se dostal na poměrně dobré místo na netu a pomohl indexování svých stránek?
Děkuji za vaše odpovědi.
K tématu vlastním forum o breakdance, tady je odkaz www.bboy-forum.ic.cz (hosting si budu kupovat)
když zadám do vyhledávače na seznamu breakdance forum, tak to přesně nic nenajde, takže toho je málo.
Tudíž má otázka, když nemám seo, mohu pomoci nějakým jiným způsobem vyhledáváčům, abych se dostal na poměrně dobré místo na netu a pomohl indexování svých stránek?
Děkuji za vaše odpovědi.
Re: Vyhledávače bez SEO
SEO není jenom MOD. SEO znamená Search Engine Optimization a zahrnuje to jakékoliv úpravy webu pro lepší výsledky ve vyhledávačích.
phpBB má dobré SEO vlastnosti již od instalace. Přepsané URL tomu nějak extra nepomohou, mimoto Google zpracovává diskuzní fóra trochu jinak než jiné stránky.
Můžeš pomoci svému fóru kvalitním obsahem a budováním zpětných odkazů.
phpBB má dobré SEO vlastnosti již od instalace. Přepsané URL tomu nějak extra nepomohou, mimoto Google zpracovává diskuzní fóra trochu jinak než jiné stránky.
Můžeš pomoci svému fóru kvalitním obsahem a budováním zpětných odkazů.
-
Andre06
Děkuji moc za odpověď, moc mi to pomohlo a vím zas něco navíc
Někde jsem postřehnul, že vyhledávače nemají rádi pokud je jim podstrkávaný jiný obsah než běžnému uživateli. Při procházení templatů jsem narazil na spoustu položek v podmínce "jestliže nejsi robot". Pokusil jsem se srovnat stránky z archivu Google se stránkou pro anonymního uživatele a rozdíl je hned v hlavičce fóra např. boti nemají "zobrazit aktivní témata" a dalo by se pokračovat dál.ameeck píše:
........
.......
Jak se k tomu staví vyhledávače? - pokud při procházení té samé stránky jako anonym (bez identifikace sebe sama jako robot) narazí na rozdíly ve stránce pro boty a běžné uživatele.
Je nějaká penalizace ve formě odsunutí v pozicích při vyhledávání na vzdálenější místo?
Odsledoval toto někdo už v praxi?
- gmvasek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Imho to vyhledávače nepoznají a je to tak proto, aby vyhledávač neviděl na fóru jenom stránky žádající o přihlášení. S penalizací jsem se nesetkal, ale myslím si že žádná nebude...
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEURGUJTE podporu.
To jsem nepochopil jak to bylo myšleno? Proč by měl být pro vyhledávač problém porovnat si kódy stránky kterou si prohlédnul jako "bot" a kterou si prohlédnul jako "host"?gmvasek píše:Imho to vyhledávače nepoznají ...
- gmvasek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Protože vyhledávače se nezdržují tím aby stránku procházeli normálně a jako bot. Stránek jsou milióny a kdyby to měli dělat pro každou, tak se hned zdvojnásobí počet serverů googlu...
Podle tebe je snad v pořádku že když ti uživatel přes google najde zrovna tvoje fórum, tak vyskočí místo očekávaného obsahu přihlášení? Právě tomuhle se ty podmínky v templatech snaží zabránit.
Podle tebe je snad v pořádku že když ti uživatel přes google najde zrovna tvoje fórum, tak vyskočí místo očekávaného obsahu přihlášení? Právě tomuhle se ty podmínky v templatech snaží zabránit.
NEURGUJTE podporu.
NEURGUJTE podporu.
Dlouhodobým sledováním IP adres v kdo je online a slíděním po těchto adresách si můžu dovolit tvrdit, že minimálně v tomto nemáš pravdu. Nevím jak ostatní vyhledávače, ale minimálně Google právě takto namátkově kontroluje stránky jestli mu nejsou předhazovány jiné než běžným uživatelům (ono to předhazování se dá řešit i přes .hcess ?). U mě je Google jako "bot" nonstop a jednou za týden až čtrnáct dní se objeví sada IP s owner z USA které s největší pravděpodobností patří taky Googlu. Tyto adresy které se opakují se mi nepodařilo dohledat ani v databázích vyhledávacích ani škodlivých botů. A je jich nárazově i několik naráz a poté několik dní klid což myslím vylučuje přístup běžného uživatele.gmvasek píše:Protože vyhledávače se nezdržují tím aby stránku procházeli normálně a jako bot. Stránek jsou milióny a kdyby to měli dělat pro každou, tak se hned zdvojnásobí počet serverů googlu...
To k čemu ty podmínky (tj jejich účel) v templatech slouží znám. Ptám se jen jestli taková praxe nevadí vyhledávačům.
- gmvasek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Jestli to bereš takhle tak se zkus zeptat na phpbb.com, možná ti odpoví přímo někdo z vývojářského týmu...
NEURGUJTE podporu.
NEURGUJTE podporu.
Penalizace za to není a velmi bych se divil, kdyby byla. Pravděpodobně to bylo myšleno na případy, kdy se před zraky uživatelů skryje kupa textu pro vyhledavače, který má nachytat klíčová slova.
Naopak opatření v šablonách phpBB relevanci výsledků zvyšují, boti nejsou poušteni na stránky bez obsahu (posting, report, faq, etc), navíc tyto stránky třeba zakazuju přes robots.txt (tady taky povoluješ kam bot nemůže a uživateli to dovolíš).
Rozhodně není čeho se bát, naopak má Google více relevantních data, které mají nějaký obsah na stránce.
Naopak opatření v šablonách phpBB relevanci výsledků zvyšují, boti nejsou poušteni na stránky bez obsahu (posting, report, faq, etc), navíc tyto stránky třeba zakazuju přes robots.txt (tady taky povoluješ kam bot nemůže a uživateli to dovolíš).
Rozhodně není čeho se bát, naopak má Google více relevantních data, které mají nějaký obsah na stránce.