Chyby !!!
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chyby !!!
Napíš presnú verziu fóra, ktorú používaš a aké MODy si inštaloval.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Máš tento problém len Ty alebo ho uvádzajú aj ostatní užívatelia fóra?
WhiteWolfSix (WW6)
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Ak si neištaloval žiadny MOD, najrýchlejší spôsob ako problém vyriešiť bude znovu uploadnúť súbory phpBB3. Neuploaduj súbor config.php a zložku install. Zložku cache premaž z administrácie fóra.
WhiteWolfSix (WW6)
Tak jsem do toho taky spadnul. Už několik hodin nad tím sedím a ne a ne s tím pohnout.
Samozřejmě že jsem něco vygooglil. Přes FTP jsem znovu uploadnul soubory z rootu (kromě configu), všechno ve složce includes, všechno ze stylů, ručně promazal cache (kromě .htacces), Promazal cache přes acp, obnovil styly. A...
...nic. Když já nebo ostatní odesílají příspěvek objeví se hláška: Odeslaný formulář je neplatný. zkuste jej odeslat znovu. Při opakovaném pokusu se zprávu někdy podaří odeslat a někdy ne. Úplně náhodně. Nepřišel jsem na nějakou souvislost s něčím. V uživatelském panelu v nastavení nelze změnit nic. Ani styl, ani čas, ani doplnit např. zaměstnání. tam se to nepodaří nikdy.
A teď největší paradox. Na testovacím fóru (umístěném na stejném hostingu pouze v jiné subdoméně) kde je všechno naistalováno přesně tak jako na ostrém fóru (testuju si na něm např. mody před instalací na ostré fórum) jede všechno ÚPLNĚ NORMÁLNĚ
Ono jelo všechno úplně normálně i na ostré verzi. Od poslední úpravy jsou minimálně dva měsíce. A tento problém se objevil zničehonic včera!!!
Ví někdo co s tím skutečně může být? Do čeho šáhnout?
PS: Ještě mě napadlo zkusit přes phpmyadmin optimalizovat/opravit tabulky, ale za 1. teď když je na fóru pořád online více než 20 lidí se mi do toho nechce 2. nevím na které tabulky se zaměřit.
Teď jsem si ještě všiml že po vymazání cache se mi tam nevytvořili znovu soubory .tpl (u cache jsem překontroloval a je tam 777). ty by se tam měli vytvářet postupně po vymazání cache tak jak uživatelé postupně klikají na jednotlivé stránky nebo ne?
Edit: tak tpl tam už jsou, ale problém s neplatným formulářem přetrvává. Může to být železem?
Edit2: zkusil jsem i optimalizovat tabulky přes phpmyadmin, u některých to ale pořád ukazuje něco málo v sloupečku "Navíc". Je to tak dobře?
Samozřejmě že jsem něco vygooglil. Přes FTP jsem znovu uploadnul soubory z rootu (kromě configu), všechno ve složce includes, všechno ze stylů, ručně promazal cache (kromě .htacces), Promazal cache přes acp, obnovil styly. A...
...nic. Když já nebo ostatní odesílají příspěvek objeví se hláška: Odeslaný formulář je neplatný. zkuste jej odeslat znovu. Při opakovaném pokusu se zprávu někdy podaří odeslat a někdy ne. Úplně náhodně. Nepřišel jsem na nějakou souvislost s něčím. V uživatelském panelu v nastavení nelze změnit nic. Ani styl, ani čas, ani doplnit např. zaměstnání. tam se to nepodaří nikdy.
A teď největší paradox. Na testovacím fóru (umístěném na stejném hostingu pouze v jiné subdoméně) kde je všechno naistalováno přesně tak jako na ostrém fóru (testuju si na něm např. mody před instalací na ostré fórum) jede všechno ÚPLNĚ NORMÁLNĚ
Ono jelo všechno úplně normálně i na ostré verzi. Od poslední úpravy jsou minimálně dva měsíce. A tento problém se objevil zničehonic včera!!!
Ví někdo co s tím skutečně může být? Do čeho šáhnout?
PS: Ještě mě napadlo zkusit přes phpmyadmin optimalizovat/opravit tabulky, ale za 1. teď když je na fóru pořád online více než 20 lidí se mi do toho nechce 2. nevím na které tabulky se zaměřit.
Teď jsem si ještě všiml že po vymazání cache se mi tam nevytvořili znovu soubory .tpl (u cache jsem překontroloval a je tam 777). ty by se tam měli vytvářet postupně po vymazání cache tak jak uživatelé postupně klikají na jednotlivé stránky nebo ne?
Edit: tak tpl tam už jsou, ale problém s neplatným formulářem přetrvává. Může to být železem?
Edit2: zkusil jsem i optimalizovat tabulky přes phpmyadmin, u některých to ale pořád ukazuje něco málo v sloupečku "Navíc". Je to tak dobře?
Tak jsem optimalizoval tabulky přes phpmyadmin. Nahodil přes FTP všechny skripty ze zálohy. Promazal cache. Problém přetrvává. Kde může být chyba?
-
Culprit
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíše se jedná o neaktuální styl, který je zastaralý a není pro danou verzi phpBB.
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»
Jako že by mi někdo do toho balíku staženého z phpbb.com podstrčil nějaký jiný subsilver2 než tam měl být?
Vysvětli mi prosím jak tedy všechno mohlo fungovat minimálně dva měsíce (do včerejška) a teď bez zásahu to najednou nefunguje?
Najde se někdo kdo se skutečně zamyslí nad tím čím by toto mohlo být. Hlášky typu neaktuální verze, zastaralý styl apod. neberu. Jak už jsem psal fórum doposud fungovalo a potom náhle bez vnějších zásahů se objevil tento problém. Zrcadlově naistalované testovací fórum funguje bez problémů. A já potřebuji odstranit tento problém resp. jeho příčinu. Děkuji.
Vysvětli mi prosím jak tedy všechno mohlo fungovat minimálně dva měsíce (do včerejška) a teď bez zásahu to najednou nefunguje?
Najde se někdo kdo se skutečně zamyslí nad tím čím by toto mohlo být. Hlášky typu neaktuální verze, zastaralý styl apod. neberu. Jak už jsem psal fórum doposud fungovalo a potom náhle bez vnějších zásahů se objevil tento problém. Zrcadlově naistalované testovací fórum funguje bez problémů. A já potřebuji odstranit tento problém resp. jeho příčinu. Děkuji.
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Bohužiaľ, poskytol si nám príliš málo informácií, z ktorých by sa príčina dala odhaliť, takže chyby spôsobené "vyššou mocou" ťažko odhalíme.
WhiteWolfSix (WW6)
Já se snažím odhalit kde může být chyba i sám. Jenom potřebuju znát ten mechanismus při kterém může dojít k odmítnutí formuláře. Někde se myslím ameeck zmiňoval že fórum do každého formuláře podstrkuje vlastní jedinečný klíč. A pokud při odeslání formuláře od klienta tento klíč neidentifikuje označí formulář jako neplatný.
Otázky zní:
1. Jsou tyto klíče průběžně ukládány do DB?
(to by ukazovalo na nějaké poškození tabulek)
2. Jestliže ano na které tabulky se zaměřit?
3. Jsou tyto klíče ukládány jen do pracovní paměti serveru na kterém běží fórum?
(to by potom ukazovalo na nevhodné nastavení nebo přetížení apache, při kterém dokází ke ztrátě/zapomenutí klíče ze strany serveru)
Zopakuju že chyba se vyskytne tak 2-3 krát z 5 pokusů o odeslání. Prostě někdy se odeslat formulář podaří někdy ne. Myslím teda že s aktualitou verze nebo šablony to nemá souvislost. Je to nezávislé na prohlížeči klienta.
Pokud máš strach že by se mohlo jedna o warez tak tě zklamu:
jedná se o http://forum.stredoasiat.info/ (tam to funguje i nefunguje jak jsem popsal výše, nelekněte se těch barev je to pouze přebarvený subsilver2) a o http://test.stredoasiat.info/ (funguje 100%, zcela shodná instalace na stejném hostingu, slouží pro testování modů před použitím v ostrém fóru).
Do konce minulého týdne fungovalo vše (obě dvě instalace bez problémů).
Zaměřil bych se na možné vlivy vyšší moci:
nějaká změna nastavení na serveru
nebo
poškození tabulek v DB
proto potřebuju znát odpověď na otázky 1., 2., 3.
Za odpovědi "k věci" předem velmi děkuji.
Otázky zní:
1. Jsou tyto klíče průběžně ukládány do DB?
(to by ukazovalo na nějaké poškození tabulek)
2. Jestliže ano na které tabulky se zaměřit?
3. Jsou tyto klíče ukládány jen do pracovní paměti serveru na kterém běží fórum?
(to by potom ukazovalo na nevhodné nastavení nebo přetížení apache, při kterém dokází ke ztrátě/zapomenutí klíče ze strany serveru)
Zopakuju že chyba se vyskytne tak 2-3 krát z 5 pokusů o odeslání. Prostě někdy se odeslat formulář podaří někdy ne. Myslím teda že s aktualitou verze nebo šablony to nemá souvislost. Je to nezávislé na prohlížeči klienta.
Pokud máš strach že by se mohlo jedna o warez tak tě zklamu:
jedná se o http://forum.stredoasiat.info/ (tam to funguje i nefunguje jak jsem popsal výše, nelekněte se těch barev je to pouze přebarvený subsilver2) a o http://test.stredoasiat.info/ (funguje 100%, zcela shodná instalace na stejném hostingu, slouží pro testování modů před použitím v ostrém fóru).
Do konce minulého týdne fungovalo vše (obě dvě instalace bez problémů).
Zaměřil bych se na možné vlivy vyšší moci:
nějaká změna nastavení na serveru
nebo
poškození tabulek v DB
proto potřebuju znát odpověď na otázky 1., 2., 3.
Za odpovědi "k věci" předem velmi děkuji.
Teď jsem znovu procházel tabulky přes phpmyadmin. V tabulce "phpbb3 session" je na více řádcích "session user id" hodnota 1 a jen na některých řádcích hodnoty "session user id" odlišné. Při tom na těch řádcích kde je hodnota 1 jsou v jiných sloupečcích různé hodnoty - tj řádky až na tu 1 nejsou stejné.
- gmvasek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Ad sessions table: to je normální a správné chování.
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.