Doporučíte již ostrý přechod na phpBB3 RC2?
Doporučíte již ostrý přechod na phpBB3 RC2?
Chtěl bych vědět vaše názory, zda podle vás již přejít na Olympus. Fórum je dosti využívané a nerad bych přecházel, pokud by to mělo mít nějaké špatné dopady. Zároveň si myslím, že RC2 již by mělo být schopno ostrého provozu.
Dála bych měl pak dotaz jak je to s aktualizací z 2-jky. Konkrétně z 2.0.21 na phpBB3 RC2. Neviděl jsem žádné patch soubory jako tomu bývalo u dvojkové verze. Když stáhnu soubory k RC2, tak vidím soubory jen z RC1 na RC2. Zajímal by mě postup aktualizace (přechodu).
Zároveň mám obyvy, jak to bude s MODy. Aktuálně mám Attachment, Thanks Mod, pak RSS, Mod na slučování témat, forum notify, mega mail. (případně vypíšu přesné názvy).
Budu rád za vaše názory a rady.
Předem děkuji.
Dála bych měl pak dotaz jak je to s aktualizací z 2-jky. Konkrétně z 2.0.21 na phpBB3 RC2. Neviděl jsem žádné patch soubory jako tomu bývalo u dvojkové verze. Když stáhnu soubory k RC2, tak vidím soubory jen z RC1 na RC2. Zajímal by mě postup aktualizace (přechodu).
Zároveň mám obyvy, jak to bude s MODy. Aktuálně mám Attachment, Thanks Mod, pak RSS, Mod na slučování témat, forum notify, mega mail. (případně vypíšu přesné názvy).
Budu rád za vaše názory a rady.
Předem děkuji.
- smix
- Kontaktovat uživatele:
Re: Doporučíte již ostrý přechod na phpBB3 RC2?
No jak vidíš i tohle fórum české podpory běží na RC ... A takových přibývá ... Je jen otázkou času, než všichni přejdou na Olympus ;)
Postup je tu už určitě mnohokrát, ale ještě jednou ... Je to jednoduché ... :
1. nakopíruješ fórum phpBB3 někam na server poblíž phpBB2 ... staré fórum nemazat !
2. vlézt do administrace phpBB2 a uzavřít fórum aby se neměnil obsah databáze během instalace/konverze
3. nainstalovat phpBB3 do stejné databáze jako je phpBB2
4. na konci instalace překlikneme do záložky konverze a vyplníme informace o staré fóru ...
5. no to je vlastně všechno ;)
Co se týká těch modifikací ... Tak attachment pokud máš od Acydburna tak proběhne bez potíží, Thanks ne, RSS musíš nainstalovat nový, mod na slučování témat je už v základu, stejně tak notify a hromadný email je tam taky ...
Kdo jednou vyzkouší phpBB3, už nechce žádná fóra phpBB2
Postup je tu už určitě mnohokrát, ale ještě jednou ... Je to jednoduché ... :
1. nakopíruješ fórum phpBB3 někam na server poblíž phpBB2 ... staré fórum nemazat !
2. vlézt do administrace phpBB2 a uzavřít fórum aby se neměnil obsah databáze během instalace/konverze
3. nainstalovat phpBB3 do stejné databáze jako je phpBB2
4. na konci instalace překlikneme do záložky konverze a vyplníme informace o staré fóru ...
5. no to je vlastně všechno ;)
Co se týká těch modifikací ... Tak attachment pokud máš od Acydburna tak proběhne bez potíží, Thanks ne, RSS musíš nainstalovat nový, mod na slučování témat je už v základu, stejně tak notify a hromadný email je tam taky ...
Kdo jednou vyzkouší phpBB3, už nechce žádná fóra phpBB2
.MODy : Smixmods Feed News Center
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/email/SZ ani jiné komunikační protokoly!
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
Tady máš podorbný návod na převod, upravim ho co nevidět na RC2, ale je to pořád stejné:
http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=50&t=10310
Jinak určitě už můžeš přejít, fórum se jentak samo nesesype a fórum ti poskytneme jak tady, tak na phpBB.com.
http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=50&t=10310
Jinak určitě už můžeš přejít, fórum se jentak samo nesesype a fórum ti poskytneme jak tady, tak na phpBB.com.
mám otázku keď mám phpbb2 v roote a phpbb3 v priečinku phpbb3 všetko nainštalujem potom už môžem to premistniť zo zložky phpbb3 do rootu ...keď píšeš že staré fórum nemazať 
Zkontroluj jestli trojka běží v pořádku, fakt důkladně to prolez, a pak tepr přesun phpbb3 do rootu. S tím, že smažeš soubory phpBB2.
Pokud se mám instalovat Olympus do stejné databáze, tak bych měl nějak zjistit, jak je to aktuálně zapsáno. Ale nevím, moc si u toho jistý teda nejsem 
I když jsem na nějakém testovacím fóru vyzkoušel zadat, nedostal jsem se přes to. V podstatě jsem zadal jen název a přihlašovací údaje do databáze. Asi málo. Chybové hlášení - nelze se připojit do databáze.
Ještě mě napadá, že testovací fórum je na WZ. Lze to tam vůbec rozběhnout?
EDIT: tak jsem se dostal dál. Buhužel jen o kousek. Píše mě to, že daná databáze již existuje, že mám vybrat jinou
I když jsem na nějakém testovacím fóru vyzkoušel zadat, nedostal jsem se přes to. V podstatě jsem zadal jen název a přihlašovací údaje do databáze. Asi málo. Chybové hlášení - nelze se připojit do databáze.
Ještě mě napadá, že testovací fórum je na WZ. Lze to tam vůbec rozběhnout?
EDIT: tak jsem se dostal dál. Buhužel jen o kousek. Píše mě to, že daná databáze již existuje, že mám vybrat jinou
zvolil jsi i jiny prefix nez phpbb_ ? pokud mas tam uz starsi verzi tak ti neprojde stejny prefix
Neposkytuji podporu pres jabber ani SZ. - na to je tu toto fórum.
Left 4 Dead 1 & 2 - vše o těchto kooperativních hrách od Valve
www.v31.cz - místo pro Váš odpočinek
SuperFórum.cz - trošku velké fórum :)
Ne, ten jsem nechal stejný. Nevěděl jsem, že je třeba změnitchristian píše:zvolil jsi i jiny prefix nez phpbb_ ? pokud mas tam uz starsi verzi tak ti neprojde stejny prefix
Díky
no to musis. Jinak to logicky nejde nainstalovat do starych tabulek novy.. navic tohle je vyhoda,ze ti zustanou puvodni tabulky i po konverzi (kdyby se nahodou nepovedla)..
Neposkytuji podporu pres jabber ani SZ. - na to je tu toto fórum.
Jasně, když jsi to napsal, bylo mi jasné, že je to třeba. No bez Tvé rady bych to nevěděl.christian píše:no to musis. Jinak to logicky nejde nainstalovat do starych tabulek novy.. navic tohle je vyhoda,ze ti zustanou puvodni tabulky i po konverzi (kdyby se nahodou nepovedla)..
btw je fajn, si to vyzkoušet na testovací fóru
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Použi XAMPP alebo EasyPHP
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
ešte otázočka ...po nainštalovaní phpbb3 môžem vymazať tie tabuľky z phpbb2 ?
Pokud je nikde nepoužíváš, tak proč ne, pro jistotu bych je ale zazálohoval na locale nejdřív a pak smazal.
Tak vše proběhlo OK, ale zjistil jsem, že nejsou vidět žádné tlačítka. Takže bych potřeboval heplnout, co je třeba k nápravě. Díky
- smix
- Kontaktovat uživatele:
k nápravě je nutné projít tuhle část fóra protože se to tu řešilo snad stokrát ... (překopírovat obrázky z "en" do "cs" nebo do cs nakopírovat obrázky české ... + nastavení práv ... to je vše )
.MODy : Smixmods Feed News Center