Přihlašování na dvakrát..

Máte nějaký problém s phpBB2 fórem, potřebujete radu? Zde můžete pokládat dotazy.
snakeee
Kontaktovat uživatele:

Přihlašování na dvakrát..

Příspěvek od snakeee » čtv 02. bře 2006 22:33:11

Když se na svém fóru pomocí přihlašovacího formuláře přihlásím (pokusím se o to), tak jsem stále nepřihlášen. Až když to udělám podruhé - jsem přihlášen. Vůbec netuším, kde je chyba :( To samé při odhlašování - při prvním pokusu o odhlášení stále figuruju v sekci:
"Celkem je zde přítomno 2 uživatelů: 1 registrovaný, 0 skrytých a 1 anonymní. " .. vydávám se jakoby za 2 usery (registrovaný a anonymní zároveň)

A další věc...nemůžu jaksi nastavit možnosti hlasování v jednotlivých částech fóra. Chci, aby mohli hlasovat i anonym...postupuju teda administrace -> fórum -> oprávnění -> vyberu sekci -> a u "hlasování" změním na "všichni"..kliknu na odeslat..vše se prý provedlo, jenže při dalším vstupu do oprávnění je vše při starém...hlasovat můžou jen registrovaní!
Jak se to dá změnit?
stencek.com

Rozum má sve meze ||| ale omezenost je neomezená!

J. Žáček

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: Přihlašování na dvakrát..

Příspěvek od smiesek » ned 05. bře 2006 9:48:19

snakeee píše: Když se na svém fóru pomocí přihlašovacího formuláře přihlásím (pokusím se o to), tak jsem stále nepřihlášen. Až když to udělám podruhé - jsem přihlášen. Vůbec netuším, kde je chyba :( To samé při odhlašování - při prvním pokusu o odhlášení stále figuruju v sekci:
"Celkem je zde přítomno 2 uživatelů: 1 registrovaný, 0 skrytých a 1 anonymní. " .. vydávám se jakoby za 2 usery (registrovaný a anonymní zároveň)

Kód: Vybrat vše

Několik typů : 
1) cookies (musí být povoleny v prohlížeči) 
2) laděno na lokále (změnit adresu v administraci z localhost na aktuální) 
3) špatně nastavené zabezpeceni pomoci cookies (změnit povoleno/zakázáno) 
4) vymazat si cache 
5) dát pouze http://adresa (bez www)

Martinelini

Příspěvek od Martinelini » ned 05. bře 2006 13:43:28

určitě používáš IE to je divnej prohlížeč tak jsem přešel na Operu a jede mi to krásně *16*

snakeee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakeee » pon 06. bře 2006 23:31:02

Martinelini píše: určitě používáš IE to je divnej prohlížeč tak jsem přešel na Operu a jede mi to krásně *16*

Používám FF..a nejde to stejně :(
stencek.com

J. Žáček

snakeee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakeee » úte 07. bře 2006 1:13:08

smiesek píše:
snakeee píše:Když se na svém fóru pomocí přihlašovacího formuláře přihlásím (pokusím se o to), tak jsem stále nepřihlášen. Až když to udělám podruhé - jsem přihlášen. Vůbec netuším, kde je chyba :( To samé při odhlašování - při prvním pokusu o odhlášení stále figuruju v sekci:

Kód: Vybrat vše

Několik typů : 
1) cookies (musí být povoleny v prohlížeči) 
2) laděno na lokále (změnit adresu v administraci z localhost na aktuální) 
3) špatně nastavené zabezpeceni pomoci cookies (změnit povoleno/zakázáno) 
4) vymazat si cache 
5) dát pouze http://adresa (bez www)

ani jedno .. ani druhý .. ani páty .. nič *03*
stencek.com

J. Žáček

Kepty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepty » čtv 26. říj 2006 19:15:21

mám stejný problém s IE a dost nutně bycvh to potřeboval vyřešit, mají to všichni uživatelé, takže problém bude v phpbb
Obrázek

ameeck

Příspěvek od ameeck » čtv 26. říj 2006 19:17:50

Hmm..o jaký jde hosting? Popř. zkus starý trik logout->smazat cookies v prohlížeči->vypnout/zapnout prohlížeč->login , kdyby tohle šlo, tak tam přidáme skript aby to všem smazalo cookies jednoui

Kepty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepty » čtv 26. říj 2006 19:19:57

nefunkuje, problém je hlavně v tom, jak se přihlásíte napodruhé, tak se všechny nové příspěvky označí jako přečtené
Obrázek

ameeck

Příspěvek od ameeck » čtv 26. říj 2006 19:33:17

Kepty píše: nefunkuje, problém je hlavně v tom, jak se přihlásíte napodruhé, tak se všechny nové příspěvky označí jako přečtené

Zkontroluj v adminu adresu cookies a jestli nahodou neni zaply SSL(zabezpečené cookiev phpbb)

Kepty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepty » čtv 26. říj 2006 19:45:34

není, to jsem kontroloval
Obrázek

aphopisteam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aphopisteam » čtv 26. říj 2006 20:02:06

Kepty píše: mám stejný problém s IE a dost nutně bycvh to potřeboval vyřešit, mají to všichni uživatelé, takže problém bude v phpbb

Já mám operu a na dvou phpbb fórech se mi to občas taký stává a máj rozdílny hosting. Takže bych taký řekl, že to je někde v kódu phpbb.

sinus

..

Příspěvek od sinus » čtv 02. lis 2006 15:10:51

Ahoj, už se tady ten problém v minulosti projevil víckrát, tak by mě zajímalo, jestli se tomu někomu nepodařilo přijít na kloub. jedná se o toto :

měl jsem fórum na wz.cz , a poté jsem ho přesunul na placené ftp (blueboard).

Po přesunu se u několika uživatelů pbjevila potíž s přihlašováním - konkrétně že na první pokus se nešlo přihlásit, a až napodruhé se to podařilo. Podobně i s odhlašováním - při prvním odhlášení se stále vyskytoval dole v "přítomných uživatelích" nick odhlášeného.

Současně se tomu uživateli barevně neoznačovaly nepřečtená témata (všechno se ukazovalo jako přečtené, ačkoliv tam byly nové příspěvky). To možná je důsledek toho dvojího přihlašování?

Taky se mi někdy stalo, že jsem se viděl na fóru dvakrát - jako anonym i jako přihlášený. Může to být asi tím, že trvá 5 minut než se to aktualizuje, nebo délkou session..?

Mám v konfiguraci nastaveno :

-délka platnosti sezení (session) : 3600 s

-doména cookie : nic nevyplněno (nemá tam něco být?)
-jméno cookie : phpbb2mysql
-cesta ke cookie : / (tam je jen lomítko..?)

-Zabezpečení cookie (SSL): zakázáno

- v phpbb_config je uvedena aktuální adresa (tedy ne localhost)
- uživatelům jsem doporučil, at si zapnou v prohlížeči cookies, a zadávají adresu bez www.

riderx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderx » úte 19. čer 2007 9:21:07

mám stejný problém, je tu někdo, kdo to již vyřešil?

ameeck

Příspěvek od ameeck » úte 19. čer 2007 15:51:02

Při problémech s přihlašováním, označování přečtených témat a podobných problémů tykajících se sessions a cookies nejdříve promažte cookies z vašeho fóra ve vašem prohlížeči a použijte tento MOD:
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=228741

riderx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderx » úte 19. čer 2007 18:14:17

Ameeck píše:Při problémech s přihlašováním, označování přečtených témat a podobných problémů tykajících se sessions a cookies nejdříve promažte cookies z vašeho fóra ve vašem prohlížeči a použijte tento MOD:
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=228741
tak s timhle modem moc nevím, dobře jsem pochopil, že má zkopírovat a vložit soubor cookies a to je hotovo? není tam ani kam, pls poradíte mi? :flush:

Zamčeno