phpBB beta - návod na manuální instalaci

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno

Je návod srozumitelný?

Ano
5
29%
Drobnosti
6
35%
Ne
6
35%

Celkem hlasů: 17

George-Czech
Kontaktovat uživatele:

phpBB beta - návod na manuální instalaci

Příspěvek od George-Czech » pon 18. zář 2006 18:08:19

Předem chci podotknout, že tato čeština je beta, obsahuje tedy drobné chyby! Sama o sobě nemá full data v češtině, ale s novými verzemi to pujde stále lépe...
---
Samotný cs soubor cs naleznete na překladatelském, foru, lze si jej stáhnout z ftp. viz.: http://www.phpbb.cz/modules.php?name=Fo ... pic&t=2698
Otevřete svůj program a přetáhněte češtinu cs-beta.
---Obtížnost - střední
1.) krok musíme mít naistalovanou verzi 3 phpBB
viz.: http://www.phpbb.cz/modules.php?name=News&new_topic=6

2.) samotné forum nám musí plně funguvat, nyní jdeme k instalaci:
a) nahrajeme adresář cs do>language.
b) nyní otevřeme svou databázi a provedeme přihlášení se svými uživatelskými hodnotami.
c) Otevřeme databázi obrázek viz. pod textem.

Obrázek
d) nyní vybereme oblast, v které máme toto forum - ti co jej nemají, tento krok přeskočí. viz obrázek pod textem.
Obrázek
e) najdeme řádek phpbb_lang a dáme projít viz obrázek.

Obrázek
f) vložíme nový řádek a zadáme údaje, jak jsou zapsány na dalším řádku!
Obrázek
g) napíšeme do následujících kolonek tyto údaje:
lang_id cs
lang_iso cs
lang_dir CZ
lang_english_name Czech [CZ]
lang_local_name Czech [CZ]
lang_author PHPBB

Poté dejte Proveď a pokud vše máte správně, měl by text být jednoduše zelený...
viz obrázek:
Obrázek

3.) Nyní je čeština k použití, nastavte ji pro celé forum v administraci a nedoporučuji si nastavovat čštinu jako výchozí jazykm protože to dělá mnoho chyb v administraci, ale běžný uživatel nic nepozná, takže si nechte admini výchozí jazyk En.
---
Tento návod je čistě obecný, v budoucnu předpokládám nový a plně funkční, toto je bohůžel prozatím jediný návod v ČR na tuto verzi, sám se těším na lepší. *16*
---Za samotný průběh instalace neručím!

femio

Pomoc, nejde...

Příspěvek od femio » čtv 26. říj 2006 12:13:20

Prodím o radu - mám plně funkční anglické fórum, a při pokusu o počeštění dle tohoto návodu jsem pohořel u toho, že v databaái nemám soubor phpbb_lang. Múžete mi prosím pomoct? Proč tam ten soubor neni? Verzi php mám 2.0.21
Díky *16*

sutr
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc, nejde...

Příspěvek od sutr » čtv 26. říj 2006 19:55:51

femio píše: Prodím o radu - mám plně funkční anglické fórum, a při pokusu o počeštění dle tohoto návodu jsem pohořel u toho, že v databaái nemám soubor phpbb_lang. Múžete mi prosím pomoct? Proč tam ten soubor neni? Verzi php mám 2.0.21
Díky *16*

Tak podle tohoto navodu muzes pocestit verzi 3 a ne 2.0.21.
Cestinu na verzi 2.0.21 najdes tady http://www.phpbb.cz/modules.php?name=Do ... oad&cid=56

Kepty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepty » pon 27. lis 2006 13:45:02

takže jedna novinka.

Čeština pro phpbb3 beta 3 se již nemusí upravovat v DB, pouze se nahraje na server ještě před instalací, a už jede OK
Obrázek

Zed

Příspěvek od Zed » pát 29. pro 2006 17:39:28

Já jsem zkusil oba způsoby instalace češtiny ale nikde mi to nejede správně tá úvodní stránka s forem je jakoby zvětšená šak se podívejte sami
http://www.tigra-tuning-club.eu/phpBB3/
Databázi mám v kodování v utf8_generali_ci. Dělá to taky někomu nebo jsem něco udělal špatně? Díky

Kepty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepty » pát 29. pro 2006 17:52:13

no je to z toho důvodu že je tam pár chybiček, mnt, do zejtra zkusím zjistit co se musí upravit

EDIT - zatím udělej todle - jak ti to vypisuje ty chyby, tak najdi ten soubor, ten příslunej řádek a hoď před něj // chyby by měli být odstraněny (ne odstraněny, ale pouze nejsou viditelné)
Obrázek

Zed

Příspěvek od Zed » pát 29. pro 2006 18:00:59

Já bych řekl že to bude něco v češtině ale nejde mi do hlavy proč to odkazuje na jiné sobory které by měly být v pohodě když tam běží anglická verze. Ale pokud se na to mrknete budu jen rád. *16*

ameeck

Příspěvek od ameeck » pát 29. pro 2006 18:50:09

Ale...zkusim jinej editor, vypadá to na byte-order-mark na začátku souborů, ale zvláštní, dělal jsem to v PSPadu s vypnutym BOM u unicode....přidává to totiž pár znaků přes unicode soubory pro idetifikaci endianity, a unixové systémy si s tím neumí moc poradit...

Kepty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepty » pát 29. pro 2006 19:24:26

jj, ten spůsob co sem řekl je jenom provizorní
Obrázek

Zed

Příspěvek od Zed » pát 29. pro 2006 19:34:23

Kepty píše: no je to z toho důvodu že je tam pár chybiček, mnt, do zejtra zkusím zjistit co se musí upravit

EDIT - zatím udělej todle - jak ti to vypisuje ty chyby, tak najdi ten soubor, ten příslunej řádek a hoď před něj // chyby by měli být odstraněny (ne odstraněny, ale pouze nejsou viditelné)

Jo takže díky moc ten problém to vyřešilo sice nevím co to bude dělat ale už je to designově v pohodě díky kluci moc..... *07*

Rimsy
Kontaktovat uživatele:

Re: phpBB beta - návod na manuální instalaci

Příspěvek od Rimsy » sob 28. dub 2007 17:55:10

phpBB.cz Beta překlad << možná by to stálo za to přesunout na odpovídají thread nebo aspon upravit nadpis tohoto tématu, at je zřejmé, že se jedná o překlad a né o instalci phpbb3 bety. Jinak fajn práce s překladem.

smix
Kontaktovat uživatele:

Re: phpBB beta - návod na manuální instalaci

Příspěvek od smix » ned 29. dub 2007 14:29:43

možná by bylo už logičtější tohle vlákno uzamknout, protože už se to instaluje jednodušeji a bez manuálního zásahu ;)
.MODy : Smixmods Feed News Center

NEPOSKYTUJI
podporu přes ICQ/email/SZ ani jiné komunikační protokoly!
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.

Zamčeno