Jak se dostat k heslu fóra ??

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
TheEilag
Podpora
Podpora
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se dostat k heslu fóra ??

Příspěvek od TheEilag » stř 28. kvě 2025 16:16:34

Dobrý den,

situace, kterou popisujete, je poměrně složitá a může mít více příčin. Zde jsou některé kroky, které by mohly pomoci problém vyřešit:

1. Chyba 403 Forbidden
Tato chyba obvykle znamená, že server blokuje přístup k určitému zdroji. Možná by stálo za to zkontrolovat následující:

- ModSecurity: Některé hostingové služby mají aktivní ochranu ModSecurity, která může nechtěně blokovat administrátorský přístup. Doporučuji kontaktovat podporu hostingu a ověřit, zda se toto omezení neuplatňuje.
- Oprávnění souborů: Přestože administrátorský přístup není možný, lze oprávnění souborů ověřit přes FTP. Zkuste nastavit složky adm, cache, store, files na 777 a ostatní soubory na 644.
- Struktura souborů: Přesunutí adresáře /adm/ pod /phpbb/ pravděpodobně způsobilo problém s cestou k administrátorskému panelu. Doporučuji obnovit původní strukturu souborů a zkontrolovat správnost nastavení config.php.

2. Přenos databáze ze staré verze (3.3.5) na novou (3.3.15)
Pokud je cílem přesunout stará data do nové instalace, zde jsou doporučené kroky:

- Import databáze: Připojte se k phpMyAdmin, vytvořte novou databázi a nahrajte zálohu ze staré instalace.
- Úprava config.php: Po importu databáze upravte soubor config.php, aby ukazoval na správnou databázi a případně upravte prefix tabulek, pokud se liší.
- Aktualizace databáze: Po připojení staré databáze k nové verzi phpBB je nutné spustit aktualizaci databáze přes /install/.

3. Problém s chybou 404 Not Found
Hláška o neexistující stránce může naznačovat chybějící soubory nebo nesprávnou konfiguraci URL. Doporučuji:

- Zkontrolovat správnost cesty k adm/ – administrátorský panel musí být ve správném umístění v rámci adresáře phpBB.
- Prohlédnout chybové logy serveru – pokud je dostupný přístup k logům serveru, mohou poskytnout více informací o tom, proč dochází k chybě.

4. Problém s emaily v Microforum.co.uk
Pokud odtamtud neodchází emaily přes „Contact Us“, doporučuji zkontrolovat:
- Nastavení SMTP serveru – ujistěte se, že správně nastavujete emailový server v administraci phpBB.
- Hostingová omezení – některé hostingy blokují odesílání emailů ze skriptů. Kontaktování podpory by mohlo pomoci problém identifikovat.

Pokud se rozhodnete pro kompletní přeinstalaci, doporučuji před tím vyřešit problémy s přístupem, aby se po nové instalaci neopakovaly.

Držím palce, ať se vše podaří vyřešit!

S pozdravem
TheEilag
POSKYTUJI pouze placenou podporu přes Messenger/SZ a jiné komunikační protokoly.
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE A ČTĚTE PRAVIDLA před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEŽÁDEJTE mne o úpravy/aktualizaci Vašeho fóra. Žádosti o aktualizace pište do fóra Pracovní příležitosti.
NEŽÁDEJTE o hledání módu/stylu/překladu, využijte funkci hledat.

Jenc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenc » čtv 29. kvě 2025 8:52:45

yoshi píše:
stř 28. kvě 2025 13:02:24
Nápad č. 1. Oprávnění souborů
nějak netuším jak mám nastavení zkontrolovat, když se nemůžu dostat do admin panelu.
Ne z administrace phpbb, ale z administrace webu jako takového ;)

Jenc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenc » čtv 29. kvě 2025 8:57:41

Mně stále nedochází, proč zrovna vám to nefunguje, když všem ostatním ano.

Jak už jsem psal dříve, nevíme, kde máte hosting, jaký používáte server, jakého poskytovatele, jaké má nastavení...
Tam je podle mě zakopaný pes. Zkuste prostě jiného a uvidíte, jestli to bude fungovat. Podle mě ano.

Sám provozuji několik phpbb fór, všude se najdou problémy, ale takový, co máte vy, ne.

yoshi

Příspěvek od yoshi » pon 02. čer 2025 11:45:42

Zkusil jsem už dva hostingy. Jsou to linuxové servery, vše tam funguje, až na phpbb forum.
Instalace phpbb verze 3.3.15 je bez problémů.
Můžu se přihlásit jako admin a založit nové forum... Jenže já potřebuju vložit původní databázi dat z verze 3,3,5.
Následný upload databáze z verze 3,3,5 přes phpMyadmin je bez problémů.
Když se pak podívám na forum , tak forum nejede. Viz zde: www.finmaker.co.uk

Zkusil jsem také instalaci 3,3,15 do adresáře www.finmaker.co.uk/phpbb/

Také zde instalace proběhla bez problémů. Bylo možno se přihlásit jako admin.
Po uploadu původní databáze přes phpMyadmin se neobjevila žádná chyba při přístupu na www.finmaker.co.uk/phphbb/ , ale při pokusu se přihlásit jako uživatel nebo admin bylo opět hlášeno, že mám chybné uživatelské username nebo password. Při pokusu o resetovací majl, žádný majl nepřišel. Adresa je v databázi správně.
Problém v tomto případě je v tom, že password je nějak zakodován a není generátor passwordu. Viz tabulka users v databázi.

To samé nastane při instalaci původní české verze 3,3,5 na novém hostingu. Pořád se vše točí okolo zašifrovaného hesla v databázi a nemožnosti nastavit nové heslo.
české forum o podnikání www.finmaker.co.uk

yoshi

Příspěvek od yoshi » pon 02. čer 2025 16:05:01

Dostal jsem nápad. :)) Na stávající databázi z fóra 3,3,5 vytvořím nové vlastní forum. Takže tan paskvil phpbb mažu definitivně s ním končím. Zde máte printscreen z fora www.finmaker.co.uk po uploadu databázee z verze 3,5,5 do verze 3,5,15 - viz předchozí zpráva.
phpBBforum 2025-06-02 13-57-18.png
general error po update phpBB z verze 3.3.5 na verzi 3.3.15
a pouštím se do programování mého fóra. Bude na adrese www.finmaker.co.uk
české forum o podnikání www.finmaker.co.uk

TheEilag
Podpora
Podpora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheEilag » úte 03. čer 2025 23:10:22

Dobrý den,

zkoušel jste provést kontrolu nastavení? Byla správná verze php? Nejspíš je chyba v databázi.

S pozdravem
TheEilag
POSKYTUJI pouze placenou podporu přes Messenger/SZ a jiné komunikační protokoly.
NEURGUJTE podporu.
NEŽÁDEJTE mne o úpravy/aktualizaci Vašeho fóra. Žádosti o aktualizace pište do fóra Pracovní příležitosti.

TheEilag
Podpora
Podpora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheEilag » pát 06. čer 2025 11:55:06

Dobrý den,

váš problém s chybou "Unknown column 'user_last_active' in 'SET' [1054]" po aktualizaci phpBB pravděpodobně vznikl kvůli tomu, že databázová migrace neproběhla správně. Zkuste prosím následující kroky k nápravě:

1. Spuštění aktualizačních skriptů
  • Pokud jste tak ještě neučinil, přejděte na /install a spusťte Update database. To by mělo provést potřebné změny v databázi.
2. Ruční přidání chybějícího sloupce
  • Pokud se nemůžete přihlásit, může být nutné manuálně přidat chybějící sloupec user_last_active v tabulce phpbb_users.
  • Připojte se k databázi pomocí phpMyAdmin nebo jiného MySQL klienta a spusťte tento SQL příkaz:
sql
ALTER TABLE phpbb_users ADD COLUMN user_last_active INT(11) NOT NULL DEFAULT 0;
3. Spuštění migrace přes CLI
  • Pokud standardní aktualizace nepomohla, spusťte migraci přes terminál:
Bash
php bin/phpbbcli.php db:migrate
4. Kontrola databázových oprávnění
  • Ujistěte se, že MySQL uživatel má dostatečná práva (ALTER, UPDATE).
5. Zapnutí debug módu
  • Pokud chcete podrobnější chybové hlášky, upravte soubor config.php a přidejte:
Php
@define('DEBUG', true);
@define('DEBUG_EXTRA', true);
Pokud ani tyto kroky nepomohou, může být nutné obnovit databázi ze zálohy nebo provést čistou reinstalaci phpBB a poté přenést data ze zálohy. Dejte vědět, jak se to vyvíjí!

S pozdravem
TheEilag
NEURGUJTE podporu.

Odpovědět