Favicon v phpBB 3.1.x

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
ZivotsRS
Kontaktovat uživatele:

Re: Favicon v phpBB 3.1.x

Příspěvek od ZivotsRS » sob 14. úno 2015 22:53:08

kksmirice píše:Ještě drobná poznámka.
Chtělo by to ve WP (WordPress) upravit odkaz na diskuzní fórum z nesprávného http://zivot-s-rs.cz/category/diskuzni-forum/ na správné http://zivot-s-rs.cz/forum/
Jsem si toho plně vědoma. Bohužel u mojí šablony to není úplně snadná úprava a především si spolu systémy nerozumějí, takže to celé obejdu obrazovým odkazem na fórum ve widgetech, v rubrice pak články s odkazy a citacemi z fóra (je to i v podmínkách fóra). Tohle vše budu dolaďovat během dnešní noci a zítřejšího dne, aby v pondělí bylo již možné fórum odblokovat. Chybí mi poslední drobnost v nastavení a ostatní dořeším za pochodu.
Ale děkuji, je hezké vidět zájem.

A registraci do obou systémů ani nechci, protože užívám multisite verzi a uživatele nelze oddělit, ale za tip na plugin děkuji.
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 14. úno 2015 23:07:05

ZivotsRS píše:... Bohužel u mojí šablony to není úplně snadná úprava a především si spolu systémy nerozumějí, ...
Úprava je jednoduchá, stačí si vytvořit dané menu a správně si jej umístit. Třeba jako je na této stránce odkaz přímo na Vaše fórum.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

ZivotsRS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZivotsRS » sob 14. úno 2015 23:24:53

kksmirice píše:Úprava je jednoduchá, stačí si vytvořit dané menu a správně si jej umístit. Třeba jako je na této stránce odkaz přímo na Vaše fórum.
Teď mne rozesmál ten název ukázkového webu :D
Na WP mám za sebou již BBPress, který, i přes mnohé bezpečnostní prvky, byl nonstop otevřenou cestou pro napadení webu, nemluvě o tom, že obdobných analfabetů jako jsem já, je celá řada a ztráceli se v logice nástěnky. Jakákoliv další snaha o pluginy, které umí fórum, byla obdobně šílená. PhpBB je jedinou verzí, která má tak silnou základnu v češtině a zároveň je uživatelsky tak snadný, že ho musí pochopit snad každý.

Nastavení odkazu rubriky vypadá ve Vašem podání výborně, ale při přiřazení více příspěvků, než mám třeba já nastaveno na úvodní stránce, bych pro ně musela vytvářet další rubriku, která by neodkazovala na fórum.
Vendulka
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 14. úno 2015 23:30:47

Název domény je volen záměrně.
ZivotsRS píše:... ale při přiřazení více příspěvků, než mám třeba já nastaveno na úvodní stránce, bych pro ně musela vytvářet další rubriku, která by neodkazovala na fórum.
Důvod? Pouze změníte odkaz na neexistující fórum.

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

ZivotsRS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZivotsRS » sob 14. úno 2015 23:37:34

kksmirice píše:Důvod? Pouze změníte odkaz na neexistující fórum.
A tím jsme se dostali do mé "oblíbené" části - nechápu ani slovo. Tedy nechápu, jak je myšleno - změníte odkaz na neexistující fórum.
Vendulka
Život s RS

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 14. úno 2015 23:40:53

místo nesprávného http://zivot-s-rs.cz/category/diskuzni-forum/
změníte v menu odkaz na správný http://zivot-s-rs.cz/forum/

ZivotsRS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZivotsRS » sob 14. úno 2015 23:52:25

Sice jsme se vzájemně úplně nepochopili, ale to nevadí, odkaz jsem již umístila a 100% to bude lepší, než cokoliv jiného. Ještě to musím doladit, ale bude to skvělé.
Jen jsem nepřišla na to, kam jste vepsal <a target="_blank" ....... k otevření na nové stránce, do FTP?
Vendulka
Život s RS

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » ned 15. úno 2015 21:48:08

ZivotsRS píše:... odkaz jsem již umístila a 100% to bude lepší, než cokoliv jiného. ...
Sice nevidím kde ten odkaz je, ale snad jej Vaši uživatelé najdou.
ZivotsRS píše:... Jen jsem nepřišla na to, kam jste vepsal <a target="_blank" ....... k otevření na nové stránce, do FTP?
Ne je ve volbách v menu u každé položky - Otevřít odkaz v novém okně/záložce

ZivotsRS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZivotsRS » pát 20. úno 2015 10:06:13

kksmirice píše:Sice nevidím kde ten odkaz je, ale snad jej Vaši uživatelé najdou.
Musela jsem první něco dokončovat a nemůžu se dívat do pc víc než pět minut, po kterých musí následovat alespoň 15 minut pauza, takže mi vše dlouze trvá, ale teď již uvidíte a fórum funguje ;-) Děkuji za rady a za pomoc :-)
Vendulka
Život s RS

jirys

Příspěvek od jirys » stř 26. úno 2025 12:15:28

Zdravím , někde jsem viděl že lze udělat favicon z věty jako pohyblivý text . Nikde to ted nemohu najít , poradíte ?

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » čtv 27. úno 2025 15:11:58

Otázka se týká vytvoření animovaného faviconu, nebo toho, jak vložit ten favicon do fóra?

Pokud je to to první, tak by to měl umět Gimp, Photoshop, Canva.

Pokud je to to druhé, tak by mělo stačit vložit do hlavičky (phpBB3\styles\prosilver\template\overall_header.htmltento kód) následující kód (nezkoušel jsem):

Kód: Vybrat vše

<link rel="icon" href="jmeno_obrazku.gif" type="image/gif" >
Jde to přímo, ale po každé aktualizaci fóra to budeš muset přepsat. Existuje rozšíření pro přidávání kódů do šablon, ale už není podporované. Pak ještě existuje rozšíření „Metainformation and Favicon“, pomocí kterého by to taky mělo jít.

jirys

Příspěvek od jirys » čtv 27. úno 2025 17:06:48

Jde o ten animovaný , někde jsem to viděl . Na tech stránkách se napsal text a vytvořil se favicon a dalo se to stahnout . Byl z toho běžící text .

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » čtv 27. úno 2025 19:23:38

AI mi doporučilo tento web. Jen to nejde napsat, ale musíš si text nakreslit na jednotlivá políčka. To by šlo ale obejít tím, že si nejdřív vytvoříš z textu jednotlivé obrázky, který na ten web importuješ.

Odpovědět