Ad1) Přepnutí na angličtinu pomohlo. Doistaloval jsem i tvůj alternativní překlad a vše je teď v pořádku. Díky za navedení

Trochu mi z toho vyplívá, že je chyba ve zdejším ofiko překladu. Terminologie se má dodržovat! Zmátlo mně to, protože slovo MOD mám spojený se verzí 3.0.X
Ad2) V phpGalery rozšíření jsem se pokusil o manuální migraci dle návodu autora a galerie skutečně fungují. I osobní alba, ale narazil jsem v ACP dostávám chybová hlášení (jako když není odinstalován MOD z DB) a není možné galerii administrovat. Zkusil jsem jednotlivým modulům znovu přiřadit jejich funkce, ale to pomohlo je částečně. Ale jak říkáš....je to DEV a autor maká jak divej
Ad3) ABBC jsem odinstaloval a po update zase nainstalil a problémy jsem měl dva. Jednou stejný jako ty....s BBkody, které tam už nejsou (u mne hlavně Tabulka)
A podruhý jsem musel všechny BBkody smazat (tohle fakt nevim jak se mi povedlo

) Po povolení ABBC Ext nefungovaly žádný BBkody.....vypnul jsem rozšíření...smazal jeho data....smazal všechny BBkody....znovu povolil ABBC rozšíření a pak už to fungovalo normálně.
Co mi ale dost vadí je, že pro vložení URL již není k dispozici dialogové okno jako v MODu. Moji uživatelé si na to strašně zvykli :( Přitom u BBVideo kodu to je