Update na phpBB 3.1

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Caleb
Kontaktovat uživatele:

Re: Update na phpBB 3.1

Příspěvek od Caleb » sob 31. led 2015 23:53:44

Tohle je samozřejmě jen testovací forum a na mém soukromém testserveru 8-) DB byla zcela čistá! Moduly jsem kontroloval a nikde nic. Tohle byl dost destruktivní test. Cílem bylo dostat čistý systém a zachovat pouze strukturu/témata/příspěvky/skupiny/oprávnění/uživatele.

Ano, je to Download rozšíření, ale tohle je čisté bez dat. Prostě si hraju, zkouším a učím se :-)
Mám ještě nekolik testovacích instalací kde si hraju s konverzí stávajícího fora s MODy , ale pár věcí se mi zatím nedaří :-| V DB jsem neodinstalovával jen Galery MOD a DL Mod.
Ve výsledku jsem narazil jen na jeden kritický problém a to je migrace phpBB Galerie z původního MODu na Extension, ale je ve fázi DEV takže uvidíme.
Pak je jesště trosku problém s ABBC a s již použitými BBCody v foru....vypadá to, že budu po ostrém nasazení projít všech ny příspěvky/témata a postupně je opravit.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » ned 01. úno 2015 0:12:35

Co to dělá po přepnutá na angličtinu?
Caleb píše:Ve výsledku jsem narazil jen na jeden kritický problém a to je migrace phpBB Galerie z původního MODu na Extension, ale je ve fázi DEV takže uvidíme.
Tohle určitě nemazat a zatím je příliš brzo to konvertovat na rozšíření. Nevím, jestli jsi to četl, ale migrace bude manuální - pokud to chápu dobře, tak se budou muset soubory manuálně nahrát do složky a galerie už to pak nějak zvládne.
Caleb píše:Pak je jesště trosku problém s ABBC a s již použitými BBCody v foru....vypadá to, že budu po ostrém nasazení projít všech ny příspěvky/témata a postupně je opravit.
Ani ne. Tento MOD se musí před aktualizací fóra odinstalovat a nainstalovat znovu. Tím se ztratí některé v něm nadefinované vlastní BBKódy (autor tvrdí, že ty, které nejde nahradit vlastníma BBKódama), ale po instalaci stejnojmenného rozšíření zase skoro všechno (kromě těch vadných BBKódů) funguje. Vlastní BBKódy by odinstalace MODu smazat neměla. Problém bude jedině s BBKódama, které nejsou v nové verzi. V mém případě je to anchor a tabulka. Ale třeba anchor jde udělat jednoduše vlastní a tabulka se mi taky povedla. Na počítači mám skript pro phpBB 3.0, který synchronizuje BBKódy. Zatím jsem ho zkusil spustit dvakrát, vždycky vyhodil chyby, ale BBKódy to zesynchronizovalo. Můžu to ho když tak někam nahrát.

Caleb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caleb » ned 01. úno 2015 0:33:15

Ad1) Přepnutí na angličtinu pomohlo. Doistaloval jsem i tvůj alternativní překlad a vše je teď v pořádku. Díky za navedení :-) Trochu mi z toho vyplívá, že je chyba ve zdejším ofiko překladu. Terminologie se má dodržovat! Zmátlo mně to, protože slovo MOD mám spojený se verzí 3.0.X

Ad2) V phpGalery rozšíření jsem se pokusil o manuální migraci dle návodu autora a galerie skutečně fungují. I osobní alba, ale narazil jsem v ACP dostávám chybová hlášení (jako když není odinstalován MOD z DB) a není možné galerii administrovat. Zkusil jsem jednotlivým modulům znovu přiřadit jejich funkce, ale to pomohlo je částečně. Ale jak říkáš....je to DEV a autor maká jak divej :-)

Ad3) ABBC jsem odinstaloval a po update zase nainstalil a problémy jsem měl dva. Jednou stejný jako ty....s BBkody, které tam už nejsou (u mne hlavně Tabulka)
A podruhý jsem musel všechny BBkody smazat (tohle fakt nevim jak se mi povedlo :D ) Po povolení ABBC Ext nefungovaly žádný BBkody.....vypnul jsem rozšíření...smazal jeho data....smazal všechny BBkody....znovu povolil ABBC rozšíření a pak už to fungovalo normálně.
Co mi ale dost vadí je, že pro vložení URL již není k dispozici dialogové okno jako v MODu. Moji uživatelé si na to strašně zvykli :( Přitom u BBVideo kodu to je :-|

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » ned 01. úno 2015 0:45:22

Caleb píše:vypnul jsem rozšíření...smazal jeho data....smazal všechny BBkody....znovu povolil ABBC rozšíření a pak už to fungovalo normálně.
Po smazání dat by se neměli BBKódy smazat, protože jsou nahraný jako vlastní. Tohle ale nedělej u galerie, protože to smaže všechny fotky.
Caleb píše:Co mi ale dost vadí je, že pro vložení URL již není k dispozici dialogové okno jako v MODu. Moji uživatelé si na to strašně zvykli :( Přitom u BBVideo kodu to je
Zkus napsat autorovi na phpBB.com
Caleb píše:V phpGalery rozšíření jsem se pokusil o manuální migraci dle návodu autora a galerie skutečně fungují. I osobní alba
Dobrá zpráva. Při další testovací aktualizaci fóra to taky vyzkouším.
Caleb píše:narazil jsem v ACP dostávám chybová hlášení (jako když není odinstalován MOD z DB) a není možné galerii administrovat. Zkusil jsem jednotlivým modulům znovu přiřadit jejich funkce, ale to pomohlo je částečně
Mě pomohlo projít moduly a zakázat ty původní (z MODu) a povolit ty nové.

Caleb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caleb » ned 01. úno 2015 0:54:51

...a tady jsem bohužel v koncích, protože vládnu akorát němčinou, ale angličtina se bez strejdy Googla neobjede :-(

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » ned 01. úno 2015 0:59:09

Tak mi napiš do SZ, co bys mu napsal a já ti to přeložím.

Caleb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caleb » ned 01. úno 2015 1:02:21

Super. Děkuju moc :-) Zítra se ozvu....vlastně už dnes :))
Naposledy upravil(a) kksmirice dne ned 01. úno 2015 20:20:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace předchozího příspěvku

Caleb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caleb » čtv 05. úno 2015 23:04:43

leschek píše:
Caleb píše:Co mi ale dost vadí je, že pro vložení URL již není k dispozici dialogové okno jako v MODu. Moji uživatelé si na to strašně zvykli :( Přitom u BBVideo kodu to je
Tak alespoň pidiůspěch 8-) Autor odpověděl, že bude-li pro dialogové okno větší podpora/poptávka pak je jednoduché ji do rozšíření dodat.

Uvidíme....třeba se přidá k požadavku i někdo další ;-)

Odpovědět