Záloha phpBB
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
-
j-z
Záloha phpBB
Zdravím všechny diskutéry!
Společnými silami jsme vytvořili fórum http://www.motokolo.ic.cz/. Problém je v tom, že hlavní spolutvůrce se již půlroku neozývá, doufám, že se mu nic nestalo. Je to web na přátelské úrovni, ale kromě mailové adresy kolegáčka vůbec neznám. Sice mi dal jako jedinému administrátorská práva ke správě diskuze, nedostanu se ale na ftp. Jelikož bych se nechtěl dostat do stavu, kdy celé diskuzní fórum zmizí (což už se stalo u www. motorkolo.cz), rád bych celé stránky zazálohoval.
Moje omezené znalosti PHP/ftp mi ale nějak neumožňují najít správný recept. Nějak naivně jsem předpokládal zazálohování (Údržba/Záloha) + načtení do jiné prázdné phpBB, ale to tak jednoduše asi nefunguje.
Poradíte?
Společnými silami jsme vytvořili fórum http://www.motokolo.ic.cz/. Problém je v tom, že hlavní spolutvůrce se již půlroku neozývá, doufám, že se mu nic nestalo. Je to web na přátelské úrovni, ale kromě mailové adresy kolegáčka vůbec neznám. Sice mi dal jako jedinému administrátorská práva ke správě diskuze, nedostanu se ale na ftp. Jelikož bych se nechtěl dostat do stavu, kdy celé diskuzní fórum zmizí (což už se stalo u www. motorkolo.cz), rád bych celé stránky zazálohoval.
Moje omezené znalosti PHP/ftp mi ale nějak neumožňují najít správný recept. Nějak naivně jsem předpokládal zazálohování (Údržba/Záloha) + načtení do jiné prázdné phpBB, ale to tak jednoduše asi nefunguje.
Poradíte?
Naposledy upravil(a) leschek dne pon 05. led 2015 22:11:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto do správného fóra
Důvod: přesunuto do správného fóra
Re: Záloha phpBB
To jste naivně předpokládal téměř správně.j-z píše:... Nějak naivně jsem předpokládal zazálohování (Údržba/Záloha) + načtení do jiné prázdné phpBB, ale to tak jednoduše asi nefunguje. ...
Doporučuji postupovat:
1. provést zálohu databáze z ACP
2. Na Vámi vybraném hostinu naimportovat databázi pomocí phpMyAdmina
3. Na Vámi vybraném hostinu nahrát na FTP soubory phpBB včetně stejných rozšíření
4. Upravit konfigurační soubor pro připojení k databázi
5. Začít používat phpBB obvyklým způsobem.
Co provedete s právy ostatních uživatelů je již Vaše volba.
Problém může být pouze pokud někdo vložil nějaké obrázky či přílohy, které nebudete mít k dispozici, ale ani to není neřešitelný problém. Lze neplatné odkazy odstranit a uživatelem je nahrát znovu.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
-
j-z
Zítra to zkusím, díky.
-phpMyAdmin zatím neznám, ale zkusím
-konfigurační soubor - taky neznám, ale zkusím
Jak říkám, jsem amateur, ale člověk se to nějak naučit musí
P.S. Zarazila mě velikost té kompletní zálohy, která bude asi bez těch obrázků. A těch je dost
Ty nejsou součástí DB? Nejdou postahovat jinak?
-phpMyAdmin zatím neznám, ale zkusím
-konfigurační soubor - taky neznám, ale zkusím
Jak říkám, jsem amateur, ale člověk se to nějak naučit musí
P.S. Zarazila mě velikost té kompletní zálohy, která bude asi bez těch obrázků. A těch je dost
Na phpBB.com je návod (angl.) na úpravu souboru config.phpj-z píše:-konfigurační soubor - taky neznám, ale zkusím
Záleží na tom, jak uživatelé obrázky přidávají. Pokud je to pomocí BBKódu img, tak by obrázky měly fungovat, pokud je uživatelé nahrávají jako přílohy, tak to fungovat nebude. Obrázky můžeš manuálně uložit z původních příspěvků a pak je postupně nahrát jako přílohy do příspěvků nového fóra nebo je můžeš nalinkovat ty původní obrázky do BBKódu img. V každým případě to bude dost zdlouhavá práce a já bych asi obrázky přidával podle oblíbenosti jednotlivých témat. Když si zjistíš adresu původního souboru, tak můžeš obrázky přidat nějak takhle:j-z píše:Zarazila mě velikost té kompletní zálohy, která bude asi bez těch obrázků. A těch je dostTy nejsou součástí DB? Nejdou postahovat jinak?
Kód: Vybrat vše
[img]http://domena/forum/download/file.php?id=123[/img]Re: Záloha phpBB
Nechci se plést, ale tento topic nepatří do podpory phpBB3.1.
Používáte phpBB verzi 3.0.12 (max.).
Používáte phpBB verzi 3.0.12 (max.).
-
j-z
Evidentně je to nad moje schopnosti
. Skončil jsem u hlášky:
Chyba
Je možné, že jste našli chybu v SQL parseru. Prosím prozkoumejte podrobně SQL dotaz, především jestli jsou správně uvozovky a jestli nejsou proházené. Další možnost selhání je pokud nahráváte soubor s binárními daty nezapsanými v uvozovkách. Můžete také vyzkoušet příkazovou řádku MySQL. Níže uvedený výstup z MySQL serveru (pokud je nějaký) vám také může pomoci při zkoumání problému. Pokud stále máte problémy nebo pokud SQL parser ohlásí chybu u dotazu, který na příkazové řádce funguje, prosím pokuste se zredukovat dotaz na co nejmenší, ve kterém se problém ještě vyskytne, a ohlaste chybu na stránkách phpMyAdmina spolu se sekcí VÝPIS uvedenou níže:
----ZAČÁTEK VÝPISU----
eNodzTsOwjAURNH+bYJZgPUUxzEfd5ZlJYV/2AEWQJUmDUKC3ZPQjo7m+lpzNXASrkfwyaCDxKAl
tXnbD0Tx267BQLPkk6Jbq8hNwI4+zQJ3v6HHssJNNUe/qY7VhUq0Boo1n7mnMpXdidz2l4HlEWFZ
3x8KNo0Gzxf9Az+dHyCM
----KONEC VÝPISU----
----ZAČÁTEK VÝPISU----
ERROR: C1 C2 LEN: 0 1 451
STR:
MySQL: 5.1.73
USR OS, AGENT, VER: Win CHROME 5.0.39
PMA: 3.5.8.2
PHP VER,OS: 5.4.16 Linux
LANG: cs
SQL:
----KONEC VÝPISU----
SQL-dotaz:
MySQL hlásí: ?
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '‹' at line 1
Chyba
Je možné, že jste našli chybu v SQL parseru. Prosím prozkoumejte podrobně SQL dotaz, především jestli jsou správně uvozovky a jestli nejsou proházené. Další možnost selhání je pokud nahráváte soubor s binárními daty nezapsanými v uvozovkách. Můžete také vyzkoušet příkazovou řádku MySQL. Níže uvedený výstup z MySQL serveru (pokud je nějaký) vám také může pomoci při zkoumání problému. Pokud stále máte problémy nebo pokud SQL parser ohlásí chybu u dotazu, který na příkazové řádce funguje, prosím pokuste se zredukovat dotaz na co nejmenší, ve kterém se problém ještě vyskytne, a ohlaste chybu na stránkách phpMyAdmina spolu se sekcí VÝPIS uvedenou níže:
----ZAČÁTEK VÝPISU----
eNodzTsOwjAURNH+bYJZgPUUxzEfd5ZlJYV/2AEWQJUmDUKC3ZPQjo7m+lpzNXASrkfwyaCDxKAl
tXnbD0Tx267BQLPkk6Jbq8hNwI4+zQJ3v6HHssJNNUe/qY7VhUq0Boo1n7mnMpXdidz2l4HlEWFZ
3x8KNo0Gzxf9Az+dHyCM
----KONEC VÝPISU----
----ZAČÁTEK VÝPISU----
ERROR: C1 C2 LEN: 0 1 451
STR:
MySQL: 5.1.73
USR OS, AGENT, VER: Win CHROME 5.0.39
PMA: 3.5.8.2
PHP VER,OS: 5.4.16 Linux
LANG: cs
SQL:
----KONEC VÝPISU----
SQL-dotaz:
MySQL hlásí: ?
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '‹' at line 1
Pouze podle popisu chyby nelze přesně určit, kde máte chybu v syntaxi. Lepší by bylo vidět kód, nebo alespoň uvést celý řádek kde chyba nastala.
Kde chcete mít novou doménu? Adresu fóra nebo hosting?
Kde chcete mít novou doménu? Adresu fóra nebo hosting?
-
j-z
Chci to použít pouze jako zálohu, zřizovatel se nějak neozývá.
Živé fórum:
http://www.motokolo.ic.cz/
zde mám administrátorská práva
Plánovaná záloha:
http://www.motokolari.ic.cz/
zde pak práva zakladatele
Nemám ani tak strach o pád domény (IC), ale spíš o to, že zakladatel vůbec nereaguje. Je tady taky špatná zkušenost s původním motorkolo.cz, kde se zakladatel nedohodl s provozovatelem stránek, a tím došlo ke ztrátě cenné DB vč. fotek ...
P.S. V zásadě PHP vůbec nerozumím, ledacos si vyguglim, něco zkopíruji. Ale jinak jsem laik jak metropole jižní Moravy.
Živé fórum:
http://www.motokolo.ic.cz/
zde mám administrátorská práva
Plánovaná záloha:
http://www.motokolari.ic.cz/
zde pak práva zakladatele
Nemám ani tak strach o pád domény (IC), ale spíš o to, že zakladatel vůbec nereaguje. Je tady taky špatná zkušenost s původním motorkolo.cz, kde se zakladatel nedohodl s provozovatelem stránek, a tím došlo ke ztrátě cenné DB vč. fotek ...
P.S. V zásadě PHP vůbec nerozumím, ledacos si vyguglim, něco zkopíruji. Ale jinak jsem laik jak metropole jižní Moravy.
V první řadě MUSÍTE použít stejnou verzi fóra.
Na původní doméně máte 3.0 a na nové pak 3.1.
Při importu databáze u stejného poskytovatele by neměl být problém.
Fotky nejsou umístěny v databázi, ale na FTP.j-z píše:... a tím došlo ke ztrátě cenné DB vč. fotek ...
Při importu databáze u stejného poskytovatele by neměl být problém.
-
j-z
Ha, vidíte, to mě nenapadlo. Díky za upozornění.kksmirice píše:V první řadě MUSÍTE použít stejnou verzi fóra.
To je ten problém. Pokud bych se dostal na FTP, zkopíroval bych to jako celek.kksmirice píše: Fotky nejsou umístěny v databázi, ale na FTP.
-
j-z
Nemůže být ještě problém v tom, že původní databáze běží na MySQL 5.1.57-rel12.8-log a ta nová na MySQL 5.1.73? Resp. co s tím můžu dělat?
Zatím jsem se neposunul (přestože verze PHPBB jsou už totožné).
Zatím jsem se neposunul (přestože verze PHPBB jsou už totožné).
Obnovu provádíte pomocí phpMyAdmina?
-
j-z
Zkouším jak přes pMA, tak i přímo v phpBB.
Ještě otázka, ať se nesnažíme zbytečně - pokud neznám heslo databáze (orig), tak jí stejně nebudu moci ovládat, ne?
Myslím tím ten config.
Ještě otázka, ať se nesnažíme zbytečně - pokud neznám heslo databáze (orig), tak jí stejně nebudu moci ovládat, ne?
Myslím tím ten config.
Naposledy upravil(a) kksmirice dne pát 09. led 2015 23:12:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace předchozího příspěvku
Důvod: Zbytečná citace předchozího příspěvku
Databázi máte založenou vlastní, s novým uživatelem i heslem a novým názvem databáze. Konfigurační soubor budete muset změnit tak jako tak.
Pokud chcete, můžete mi zaslat údaje k hostingu na SZ.
Pokud chcete, můžete mi zaslat údaje k hostingu na SZ.
Po konzultaci vyřešeno - největší problém byl identifikován ve formátu zálohy. *.sql.gz to nevzalo (chyba syntaxe), pomohlo až zálohování ve formátu *.txt.
Díky (kksmirice)
j-z
Díky (kksmirice)
j-z
j-z | motokolari.cz