Předdefinované skupiny - Změna názvů
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Předdefinované skupiny - Změna názvů
Dobrý den,
Mám problém s předdefinovanýma skupinama.
V pbphh jsou automaticky předdefinované skupiny např. (administrátoři, boti atd.) Vím, že to jde nějak změnit a chtěl bych vědět přesně kde, v jakém souboru a jestli to je na FTP nebo v MySQL.
Za všechny rady jsem vděčný !
Mám problém s předdefinovanýma skupinama.
V pbphh jsou automaticky předdefinované skupiny např. (administrátoři, boti atd.) Vím, že to jde nějak změnit a chtěl bych vědět přesně kde, v jakém souboru a jestli to je na FTP nebo v MySQL.
Za všechny rady jsem vděčný !
Re: Předdefinované skupiny - Změna názvů
Jestli jde jen o změnu názvů, tak to jde udělat v jazykových souborech. Hlavní názvy by měly být v language\cs\common.php, kde jsou řádky :
To by měly být hlavní názvy skupin. V jazykových souborech ale jsou i další zmínky o skupinách jako například tenhle řádek:
v souboru language\cs\acp\permissions.php, ale to už si budeš muset vyhledat sám. Hodně zmínek je v phpBB o administrátorech....
P.S. Například Notepad++ umí najít hledaný výraz ve více souborech najednou, což je pro takovou práci k nezaplacení...
Kód: Vybrat vše
'G_ADMINISTRATORS' => 'Administrátoři',
'G_BOTS' => 'Boti',
'G_GUESTS' => 'Návštěvníci',
'G_REGISTERED' => 'Registrovaní uživatelé',
'G_REGISTERED_COPPA' => 'Registrovaní COPPA uživatelé',
'G_GLOBAL_MODERATORS' => 'Globální moderátoři',
'G_NEWLY_REGISTERED' => 'Noví členové fóra',Kód: Vybrat vše
'ROLE_DESCRIPTION_FORUM_NEW_MEMBER' => 'Role pro skupinu nově registrovaných uživatelů obsahuje oprávnění...P.S. Například Notepad++ umí najít hledaný výraz ve více souborech najednou, což je pro takovou práci k nezaplacení...
Naposledy upravil(a) leschek dne úte 14. říj 2014 18:53:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přidáno P.S.
Důvod: přidáno P.S.
No chtěl bych i některé definitivně vymazat např. Boti. Napišete mi prosím, co musím všechno udělat ? Děkuji !
Bavíme se o názvu skupiny nebo o smazání skupiny? To druhý bych nedoporučoval, protože boti jsou užitečná skupina.
Dobře, jde mi o toto :
Administrátora chci přejmenovat.
Boti bych vymazal, nechci je tam mít.
Návštěvníci ponechat
Registrovaní uživatelé ponechat
Registrovaní COPPA uživatelé vymazat
Globální moderátoři vymazat
Noví členové fóra vymazat
---------------------------------------
Když se někdo zaregistruje na forum chci, aby měl skupinu Registrovaní uživatelé. Nechci, aby měl noví členové fora a potom registrovaní uživatelé.
Administrátora chci přejmenovat.
Boti bych vymazal, nechci je tam mít.
Návštěvníci ponechat
Registrovaní uživatelé ponechat
Registrovaní COPPA uživatelé vymazat
Globální moderátoři vymazat
Noví členové fóra vymazat
---------------------------------------
Když se někdo zaregistruje na forum chci, aby měl skupinu Registrovaní uživatelé. Nechci, aby měl noví členové fora a potom registrovaní uživatelé.
Z jakého důvodu je chceš vymazat? Navíc ani vymazat nejdou - rozhodilo by to funkčnost fóra.
Nevím, jak dlouho používáš fórum, ale všechny výchozí skupiny jsou užitečný.
Pokud nechceš, aby uživatelé byli nejdříve ve skupině "Noví členové", tak si v administraci - registrace uživatelů nastav Ne u možnosti "Nastavit skupinu Noví členové fóra jako výchozí". Například ale tohle je velmi užitečná skupina, protože se na ní dají odchytit třeba spameři.
P.S. Pokud nechceš vidět COPPA uživatele, tak si v nastavení Registrace uživatelů zakaž používání COPPA.
Nevím, jak dlouho používáš fórum, ale všechny výchozí skupiny jsou užitečný.
Pokud nechceš, aby uživatelé byli nejdříve ve skupině "Noví členové", tak si v administraci - registrace uživatelů nastav Ne u možnosti "Nastavit skupinu Noví členové fóra jako výchozí". Například ale tohle je velmi užitečná skupina, protože se na ní dají odchytit třeba spameři.
P.S. Pokud nechceš vidět COPPA uživatele, tak si v nastavení Registrace uživatelů zakaž používání COPPA.
phpbb používám 1 rok. Příjde mi to teď tak trochu zbytečný, proto to chci vymazat.
Opravdu to nejde nějak vymazat ? Byl bych moc rád, kdyby mi někdo napsal postup, jak to vymazat.
Opravdu to nejde nějak vymazat ? Byl bych moc rád, kdyby mi někdo napsal postup, jak to vymazat.
Nejde. Znefunkčnilo by to fórum. Nemusíš je ale používat (viz. nastavení COPPA a nových uživatelů v předchozím příspěvku), takže se nikde nezobrazí. Můžeš jim změnit barvu, tak většina uživatel nepozná, že je v nějaké skupině. Můžeš nastavit výchozí skupinu pro uživatele, takže budou třeba moderátoři, ale budou zobrazeni jako normální uživatelé.
Dobře, tak díky.
ACP -> záložka systém -> Boti/vyhledávačeTruger píše:Boti bych vymazal, nechci je tam mít.
je zde možnost odstranit, ale doporučuji je pouze deaktivovat, jak říká Lešek mohlo by to mít nějaké následky