Počet pokusů pro odeslání "špatného" příspěvku
Počet pokusů pro odeslání "špatného" příspěvku
Všiml jsem si jedné věci - když se uživatel pokusí odeslat "špatný příspěvek" (například nevyplní text), tak se zobrazí chybové hlášení, příspěvek se neodešle a uživatel zůstává na stránce kde se příspěvek edituje.
ALE když to uživatel třikrát zopakuje, phpBB ztratí trpělivost, příspěvek zahodí a vrátí se zpět na obsah fóra.
Důvod je asi zřejmý (roboti), ale mně ten počet pokusů přijde moc nízký, protože chci tímto způsobem řešit i ochranu prosti spamu (když text obsahuje nevhodná slova, je vyhodnocen jako špatný). Myslím, že méně zdatný uživatel by se mohl dostat do situace, kdy se mu "ztratí" pracně napsaná zpráva a nedostane se mu žádného vysvětlení.
Víte někdo, jak/kde se dá tan počet pokusů nastavit?
(Verze 3.0.12)
ALE když to uživatel třikrát zopakuje, phpBB ztratí trpělivost, příspěvek zahodí a vrátí se zpět na obsah fóra.
Důvod je asi zřejmý (roboti), ale mně ten počet pokusů přijde moc nízký, protože chci tímto způsobem řešit i ochranu prosti spamu (když text obsahuje nevhodná slova, je vyhodnocen jako špatný). Myslím, že méně zdatný uživatel by se mohl dostat do situace, kdy se mu "ztratí" pracně napsaná zpráva a nedostane se mu žádného vysvětlení.
Víte někdo, jak/kde se dá tan počet pokusů nastavit?
(Verze 3.0.12)
Re: Počet pokusů pro odeslání "špatného" příspěvku
Kde sis toho všiml? Já to zkusil tady na tomto fóru (asi 7x) a na svém fóru (asi 10x) a vždycky mě to vrátilo na stránku, kde se příspěvek edituje a vždycky se zobrazila zpráva, že mám něco doplnit (málo znaků v příspěvku).swisst píše:Všiml jsem si jedné věci - když se uživatel pokusí odeslat "špatný příspěvek" (například nevyplní text), tak se zobrazí chybové hlášení, příspěvek se neodešle a uživatel zůstává na stránce kde se příspěvek edituje.
Omlouvám se... byl bych přísahal, že jsem to testoval i tady, ale máš pravdu. Je to asi jen "u mne doma" (zatím mi to běží jen lokálně). Asi jsem tam někde něco špatně pošťoural - mám tam SEO mod a Prime Links.leschek píše:...Kde sis toho všiml?
Takže tohle si budu muset vybojovat sám...
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
swisst: jako první bych se při hledání zaměřila na SEO mod
Jojo, vypadá to tak... stejně se chová i fórum na jejich webu: http://www.phpbb-seo.comsmiesek píše:swisst: jako první bych se při hledání zaměřila na SEO mod
Tak je to jinak...
Pokud dojde k pokusu odeslat prázdnou zprávu vícekrát rychle za sebou, zpráva se po několika pokusech "ztratí". Nic se neodešle a zobrazí se seznam témat. Vyzkoušel jsem to, a chová se tak i tohle fórum. Důležité je, že se musí kliknout na "Odeslat" dostatečně rychle (například nechat myš na místě, kde se zobrazuje tlačítko pro odeslání a jenom klikat).
Dovedu si představit, že se něco nestihne načíst (i když vím co...) a díky tomu se to chová nestandardně. Tohle konkrétní fórum se načítá docela rychle, takže je to obtížněji reprodukovatelné. Jinde, kde to mají pomalejší, to jde snáz.
Tak nevím, jestli je to vlastně chyba. Normální uživatel se takhle nechová...
Ale budu rád, když to někdo vyzkoušíte, jestli to chování popsal správně. Protože mi z toho už jde hlava kolem.
Pokud dojde k pokusu odeslat prázdnou zprávu vícekrát rychle za sebou, zpráva se po několika pokusech "ztratí". Nic se neodešle a zobrazí se seznam témat. Vyzkoušel jsem to, a chová se tak i tohle fórum. Důležité je, že se musí kliknout na "Odeslat" dostatečně rychle (například nechat myš na místě, kde se zobrazuje tlačítko pro odeslání a jenom klikat).
Dovedu si představit, že se něco nestihne načíst (i když vím co...) a díky tomu se to chová nestandardně. Tohle konkrétní fórum se načítá docela rychle, takže je to obtížněji reprodukovatelné. Jinde, kde to mají pomalejší, to jde snáz.
Tak nevím, jestli je to vlastně chyba. Normální uživatel se takhle nechová...
Ale budu rád, když to někdo vyzkoušíte, jestli to chování popsal správně. Protože mi z toho už jde hlava kolem.
Jo, dokázal jsem to reprodukovat, ale fakt jsem se snažil a vzalo to 10 pokusů. Nemyslím si, že by někdo odesílal příspěvek omylem tolikrát.
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
chyba je podle mě to, že se všeobecně vždy dopátrá k tomu, že MOD SEO ne vždy je se vším ostatní kompatibilní, tak asi proto takové chování
Mě se to povedlo reprodukovat tady a myslím, že tu SEO není.
Ano, zdá se, že je to "chyba" přímo phpBB, dělá to i bez SEO modu. Těžko se to popisuje, takže se mi nepodařilo dopátrat, jestli to už někdo reklamoval. Na druhé straně už tady zaznělo, že normální uživatel se takhle nechová.