automatická notifikace tématu
automatická notifikace tématu
Dobrý den,
s phpbb3 začínám, rád bych poprosil o navedení:
1) lze nastavit, aby v případě, že kdokoli zadá post, tak automaticky by bylo u něj defaultně zaškrtnuto, že chce "upozornit, přijde-li odpověď" a měl možnost případně odškrtnout? (napadá mě možnost nějak natvrdo v šabloně pomocí "checked") - ptám se na to, aby toto nastavení bylo defaultně pro každého uživatele po registraci jako výchozí?
2) u témat, která sleduji, případně jsou moje, tak aby jakkákoli aktualizace (vč. případu 1) se mi hromadně zaslala v noci v určený čas? (principielně - na téma reaguje za den 15 lidí, nepotřebuji být informován o každé jednotlivé reakci, ale dobré by bylo být informován hromadně jednou za 24 hod, že téma bylo aktualizováno)
Díky
s phpbb3 začínám, rád bych poprosil o navedení:
1) lze nastavit, aby v případě, že kdokoli zadá post, tak automaticky by bylo u něj defaultně zaškrtnuto, že chce "upozornit, přijde-li odpověď" a měl možnost případně odškrtnout? (napadá mě možnost nějak natvrdo v šabloně pomocí "checked") - ptám se na to, aby toto nastavení bylo defaultně pro každého uživatele po registraci jako výchozí?
2) u témat, která sleduji, případně jsou moje, tak aby jakkákoli aktualizace (vč. případu 1) se mi hromadně zaslala v noci v určený čas? (principielně - na téma reaguje za den 15 lidí, nepotřebuji být informován o každé jednotlivé reakci, ale dobré by bylo být informován hromadně jednou za 24 hod, že téma bylo aktualizováno)
Díky
Re: automatická notifikace tématu
ADD 1) mělo by pomoci:
otevřít posting.php a najít:
a zaměnit:
ADD 2) to je standardní chování při upozornění.
otevřít posting.php a najít:
Kód: Vybrat vše
// Set some default variables
$uninit = array('post_attachment' => 0, 'poster_id' => $user->data['user_id'], 'enable_magic_url' => 0, 'topic_status' => 0, 'topic_type' => POST_NORMAL, 'post_subject' => '', 'topic_title' => '', 'post_time' => 0, 'post_edit_reason' => '', 'notify_set' => 0);
// Set some default variables
$uninit = array('post_attachment' => 0, 'poster_id' => $user->data['user_id'], 'enable_magic_url' => 0, 'topic_status' => 0, 'topic_type' => POST_NORMAL, 'post_subject' => '', 'topic_title' => '', 'post_time' => 0, 'post_edit_reason' => '', 'notify_set' => 1);
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
díky.
ad 1) funguje to tak, že mi přijde notifikace hned, nebo až někdy v noci? Jak se tedy liší zaškrnutít "upozornit mě na odpověď" a "sledovat toto fórum"?
ad 1) funguje to tak, že mi přijde notifikace hned, nebo až někdy v noci? Jak se tedy liší zaškrnutít "upozornit mě na odpověď" a "sledovat toto fórum"?
No já bych řekl, že to přijde hned, jinak by upozornění nemělo smysl. Asi není problém navštívit jednou za den fórum a kliknout na "Zobrazit nepřečtené příspěvky". Emaily stejně nejsou odesílaný pro všechny nové příspěvky v tématu, ale jen pro ten první, který se objevil po odhlášení sledujícího - pak se čeká, až uživatel navštíví fórum.
Hned není správný termín
V průběhu několika minut , někdy i hodiny, záleží jak je zatížený server.
Ahoj, omlouvám se (ad 1), ale mě to takto nefunguje, pořád u reakce je defaultně "odškrtnuto".kksmirice píše:ADD 1) mělo by pomoci:
otevřít posting.php a najít:a zaměnit:Kód: Vybrat vše
// Set some default variables $uninit = array('post_attachment' => 0, 'poster_id' => $user->data['user_id'], 'enable_magic_url' => 0, 'topic_status' => 0, 'topic_type' => POST_NORMAL, 'post_subject' => '', 'topic_title' => '', 'post_time' => 0, 'post_edit_reason' => '', 'notify_set' => 0);ADD 2) to je standardní chování při upozornění.Kód: Vybrat vše
// Set some default variables $uninit = array('post_attachment' => 0, 'poster_id' => $user->data['user_id'], 'enable_magic_url' => 0, 'topic_status' => 0, 'topic_type' => POST_NORMAL, 'post_subject' => '', 'topic_title' => '', 'post_time' => 0, 'post_edit_reason' => '', 'notify_set' => 1);
Ideálně bych asi chtěl dosáhnout globálního nastavení, aby každé téma, na které reaguji, bych automaticky měl mezi sledovanými, tzn. aby jim přišla notifikace o aktualizaci jednou denně, dokud téma nezruší ze sledování. Je to nějak možné?
Soubor posting.php
najít:
nahradit:
najít:
// If the user is replying or posting and not already watching this topic but set to always being notified we need to overwrite this setting
$notify_set = ($mode != 'edit' && $config['allow_topic_notify'] && $user->data['is_registered'] && !$post_data['notify_set']) ? $user->data['user_notify'] : $post_data['notify_set'];
$notify_checked = (isset($notify)) ? $notify : (($mode == 'post') ? $user->data['user_notify'] : $notify_set);
// If the user is replying or posting and not already watching this topic but set to always being notified we need to overwrite this setting
$notify_set = ($mode != 'edit' && $config['allow_topic_notify'] && $user->data['is_registered'] && !$post_data['notify_set']) ? $user->data['user_notify'] : $post_data['notify_set'];
// $notify_checked = (isset($notify)) ? $notify : (($mode == 'post') ? $user->data['user_notify'] : $notify_set);
$notify_checked = 1;
Zdá se, že to je ono, díky. 
Je to tzv. "natvrdo". Tj. při každé odpovědi, založení nového topicu, ...
Rozumím. Nebylo by v tomto případě lepší to vyřešit defaultním nastavením u uživatele? Prostě u všech uživatelů po registraci v nastavení odesílání příspěvků "Vždy mě upozornit, přijde-li odpověď" mít hodnotu "1" (ano), aby to příp. mohli zrušit? Nyní je toto uživatelské nastavení defaultně "Ne"?
Netestováno:
soubor includes/function_user.php
najít:
nahradit:
To by mělo být ono.
Dále pak pro všechny stávající uživatele (mimo bot) by se měla v databázi nastavit tato hodnota na 1
phpMyAdmin, SQL
soubor includes/function_user.php
najít:
'user_notify' => 0,Kód: Vybrat vše
'user_notify' => 1,Dále pak pro všechny stávající uživatele (mimo bot) by se měla v databázi nastavit tato hodnota na 1
phpMyAdmin, SQL
UPDATE `phpbb_users` SET `user_notify` = '1' WHERE `user_type` !=2;Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
nebylo by lepší použítkksmirice:
group_idAha už je mi to jasné čerpáš z tohoto: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=1175565
No z toho jsem nečerpalnikabb píše:... Aha už je mi to jasné čerpáš z tohoto: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=1175565 ...
Většinou se nejprve spoléhám na svou logiku a testy. Abych se přiznal, málo kdy hledám nějaké návody - to už musím být téměř v koncích se svými nápady...
Jak říká klasik:
Návod se čte, pokud selžou jakékoliv pokusy o oživení.
![]()
![]()
Díky, todle je, zdá se, to pravé řešení, co potřebuji.