Zdravím,
od provozovatele hostingu mi přišel následující mail. Netušíte, kde je problém, případně co konkrétně upravit?
Díky
Dobry den,
prubeznym monitorovanim jsme zjistili, ze sql dotazy do Vasi databaze "3205_belariepark" zpusobuji pretizeni sdileneho db serveru. Za problem jsou odpovedne dotazy nasledujiciho typu:
SELECT distinct(p.topic_id) , p.forum_id, p.post_time, p.post_subject, p.post_text, p.bbcode_bitfield, p.bbcode_uid,
u.user_id, u.user_email, u.username, u.user_posts, u.user_rank, u.user_colour, u.user_allow_viewonline,
u.user_allow_viewemail, t.topic_title, f.left_id, f.right_id, t.topic_replies as aantal_posts
FROM phpbb_posts p JOIN phpbb_users u on p.poster_id = u.user_id JOIN phpbb_topics t on p.topic_id = t.topic_id JOIN phpbb_forums f on p.forum_id = f.forum_id
GROUP BY post_id
ORDER BY p.post_time DESC
LIMIT 10
Vyhodnocovani dotazu tohoto typu zabira 30 - 40 sekund casu CPU, v souladu se Smluvnimi podminkami tedy pozadujeme odstraneni nebo optimalizaci techto sql dotazu. O prijatych opatrenich nas prosim informujte v odpovedi na tento mail.
phpBB 3.0.11 - problematicke sql dotazy
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Re: phpBB 3.0.11 - problematicke sql dotazy
Určitě by pomohlo vědět, jaké mody máš nainstalované. Problém by mohl být s nějakým vypisováním posledních xy informací o uživatelích, tématech a tak.
Taky v administraci je nastavení zatížení v konfiguraci serveru, takže by mohlo pomoct něco z toho vypnout.
Taky v administraci je nastavení zatížení v konfiguraci serveru, takže by mohlo pomoct něco z toho vypnout.
Také by pomohlo uvedení velikosti fóra.
Osobně to vidím na dost velké fórum. Dotaz by pak mohl být zpracováván dlouho, ale i tak se mi doba zdá příliš velká...
Osobně to vidím na dost velké fórum. Dotaz by pak mohl být zpracováván dlouho, ale i tak se mi doba zdá příliš velká...
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
Problém je, že těch modů mám několik desítek, nicméně za posledních několik měsíců jsme nic nového neinstaloval.
Ohledně vypisování posledních uživatelů mě napadl mod, který na indexu vypisuje seznam všech uživatelů, kteří navšívili fórum během psledních 24 hodin (nicméně tenhle mod mám na fóru už roky a bez problémů)
BTW Fórum má aktuálně 5706 příspěvků a 369 uživatelů.
Ohledně vypisování posledních uživatelů mě napadl mod, který na indexu vypisuje seznam všech uživatelů, kteří navšívili fórum během psledních 24 hodin (nicméně tenhle mod mám na fóru už roky a bez problémů)
BTW Fórum má aktuálně 5706 příspěvků a 369 uživatelů.
Zkusil jsem si najít aantal_posts a vypadá to, že to má něco společnýho s vypisováním příspěvků na další stránce nebo s RSS . Nepoužíváš něco takovýho?
Viděl bych to na výpis 10 posledních příspěvků v daném tématu (topicu), včetně uvedení autora a jeho kontaktních údajů.
Něco na způsob TopTen, či TopStats.
Popřípadě i výpis do RSS čtečky deseti příspěvků v topicu.
Něco na způsob TopTen, či TopStats.
Popřípadě i výpis do RSS čtečky deseti příspěvků v topicu.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
Díky
Na indexu se mi zobrazovalo 5 nejnovějších příspěvků (včetně prvních cca 100 znaků z příspěvku), zkusil jsem to vypnout, tak uvidíme.
Na indexu se mi zobrazovalo 5 nejnovějších příspěvků (včetně prvních cca 100 znaků z příspěvku), zkusil jsem to vypnout, tak uvidíme.