Automatické přeřazení do skupiny po registraci uživatele
Automatické přeřazení do skupiny po registraci uživatele
Mohl by mi prosím někdo poradit, jak nastavit, aby se automaticky každý zaregistrovaný uživatel přiřadil do určité skupiny (všichni do stejné)? Registraci nyní schvaluje administrátor a poté ručně přeřadí nově zaregistrovaného uživatele do této skupiny. Chtěla bych, aby k zařazení do zmíněné skupiny došlo automaticky hned po registraci (i kdyby se pak vypnulo schvalování adminem a každý se mohl registrovat sám). Děkuji za rady.
Re: Automatické přeřazení do skupiny po registraci uživatele
V phpBB je možný přidávat nově zaregistrovaný uživatele do skupiny "Noví členové fóra". V administraci - Obecné - Registrace uživatelů je možné upravit pár nastavení této skupiny: "Nastavit skupinu Noví členové fóra jako výchozí:" a "Počet příspěvků pro nové uživatele:". Pak lze samozřejmě upravit oprávnění skupiny.
V přednastavených skupinách mám kromě "Noví členové fóra" také "Registrovaní uživatelé". Po registraci jsou všichni ve skupině "Registrovaní uživatelé". Mohla bych tedy upravit oprávnění u této skupiny, aby bylo stejné jako u té, do které chci všechny přeřazovat... Takže takto to nejspíše udělám - děkuji za radu. Nicméně název "Registrovaní uživatelé" se mi moc nelíbí, ale přejmenovat to zdá se nepůjde.
Překvapilo mě, že opravu nejde v phpBB nastavit jako výchozí skupina libovolná vlastní...
Překvapilo mě, že opravu nejde v phpBB nastavit jako výchozí skupina libovolná vlastní...
Přejmenovat by to mělo jít v jazykových souborech, ale samozřejmě půjde o to samo jen s jiným názvem.
Noví členové fóra jsou registrovaní uživatelé, kteří neposlali určený počet příspěvků - je to vlastně ochrana fóra, kdy se novým uživatelům zakáže na fóru dělat určité věci do té doby, dokud se neprověří těmi příspěvky.
Noví členové fóra jsou registrovaní uživatelé, kteří neposlali určený počet příspěvků - je to vlastně ochrana fóra, kdy se novým uživatelům zakáže na fóru dělat určité věci do té doby, dokud se neprověří těmi příspěvky.
Ano, o té funkci noví členové fóra vím, ale není v tomto případě vůbec potřebná. Děkuji za veškeré info.
-
jaho007
Prosím o radu...mám to takto nastavené, počet příspěvků nového člena je již překročený a uživatel je stále v nových členech fóra...nepřeřadí se mi do "registrovaných uživatelů"leschek píše:Přejmenovat by to mělo jít v jazykových souborech, ale samozřejmě půjde o to samo jen s jiným názvem.
Díky za pomoc.
jaho007
-
jaho007
Ještě jsem zapoměl napsat, že pořád jeho příspěvky podléhají schválení...
Nevím to jistě, ale mohla by na to mít vliv verze fóra, takže jakou verzi fóra máš?
Taky se, myslím, musí uživatel přihlásit (a teprve pak bude přesunut) a pokud jeho příspěvky nejsou schváleny, tak se možná nepočítají do celkového počtu. Děje se to jen jednomu uživateli?
Taky se, myslím, musí uživatel přihlásit (a teprve pak bude přesunut) a pokud jeho příspěvky nejsou schváleny, tak se možná nepočítají do celkového počtu. Děje se to jen jednomu uživateli?
-
jaho007
mám 3.0.11
zkusil jsem registrovat nového uživatele a tam se mi to podařilo...první příspěvek ke schválení, on v nových členech, po schválení příspěvku přeřazen do registrovaných uživatelů a další příspěvky již volně lze vkládat...skupina "noví členové" u něj zmizela a má v profilu jen "registrovaný uživatel".
Potřeboval jsem to ale nastavit u ostatních starších regisatrací, kteří mají 0 příspěvků, tak sem je v administraci přeřadil do skupiny "nový členové" a tam to právě nefunguje...pořád mají v profilu obě skupiny a pořád se musí schvalovat příspěvky...
zkusil jsem registrovat nového uživatele a tam se mi to podařilo...první příspěvek ke schválení, on v nových členech, po schválení příspěvku přeřazen do registrovaných uživatelů a další příspěvky již volně lze vkládat...skupina "noví členové" u něj zmizela a má v profilu jen "registrovaný uživatel".
Potřeboval jsem to ale nastavit u ostatních starších regisatrací, kteří mají 0 příspěvků, tak sem je v administraci přeřadil do skupiny "nový členové" a tam to právě nefunguje...pořád mají v profilu obě skupiny a pořád se musí schvalovat příspěvky...
To mají víc příspěvků, než je nastaveno pro skupinu Noví členi fóra a furt (tedy pořád) jsou Noví členové fóra?
-
jaho007
ano, mám nastaven jen 1 příspěvek...a schválení to chce i u 3tího...
Nemůže to být třeba tím, že jsou registrovaní ještě před tím, než jsem nastavil toto opatření? I když jsem je administrátorsky přeřadil do skupiny "noví členové"?
Nemůže to být třeba tím, že jsou registrovaní ještě před tím, než jsem nastavil toto opatření? I když jsem je administrátorsky přeřadil do skupiny "noví členové"?
Takže jsem se dočetl, že to funguje jen pro nově registrované uživatele, takže jestli jsi tam vložil ty staré uživatele manuálně, budeš je asi muset opět manuálně povýšit. teoreticky by mohl fungovat Support Toolkit - nástroj resynchronizovat nově registrovaní uživatele (možná ne úplně přesnej název).