Vícejazyčné fórum - názvy kategorií, fór

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
Petufo

Vícejazyčné fórum - názvy kategorií, fór

Příspěvek od Petufo » čtv 14. kvě 2009 17:16:30

Zdravím!

Hledal jsem na phpbb.com, zkoušel jsem laškovat s Googlem a ani vyhledávání tohoto fóra nezůstalo ušetřeno. Možná jsem použil špatná slova, možná jsem hledal moc povrchně a ne příliš do hloubky.
Každopádně to co jsem hledal, jsem nikde nenašel a proto píšu přímo sem.

Mám fórum, které užívá dva jazyky. Rád bych, aby názvy a popisy FÓR a KATEGORIÍ (nikoliv témat, to je nesmysl) byly ve více jazycích. To tak, že když má člověk nastaven jazyk A, tak název fóra bude v tomto jazyku a když si nastaví B, tak zase v tomto.
Když jsem měl phpbb2 fórum, tak jsem měl mod, který toto umožňoval. Dokonce mi to měnilo i logo stylu (hlavičku fóra).
Na phpbb3 jsem nic podobného nenašel a sám se v tom vrtat nechci (instalovat mody dokážu, ale tím to hasne :-D ).

Tak by mě zajímalo, jestli neexistuje takový mod nebo pro amatéra jednoduchý úkon, díky němuž by bylo možné dle nastaveného jazyka vidět názvy fór a kategorií v onom jazyku. Pokud ne, tak jestli by bylo hodně těžké, to zkusit lidově řečeno růčo? (tedy prohrabáním se soubory) Při nejhorším to budu muset skousnout tak, jak to je.

Díky za trpělivost a případnou budoucí odpověď. ;-)

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Re: Vícejazyčné fórum - názvy kategorií, fór

Příspěvek od WhiteWolfSix » čtv 14. kvě 2009 18:55:22

O žiadnom podobnom MODe momentálne neviem.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř 27. kvě 2009 12:46:38

Zdravím,

zaujímam sa presne o ten istý problém - preklad do 2 jazykov. Pôvodne som myslel na 2 rôzne subdomény s rôznymi jazykmi a rovnakými užívateľmi. Ako som sa však dočítal, riešiť to tak je komplikované a spôsobuje to problémy, preto sa mi zdá schodnejšia cesta viacjazyčných názvov. Našli ste už nejaké riešenie problému, resp. konkrétne rozšírenie?

Vďaka, Peter

Culprit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Culprit » stř 27. kvě 2009 14:43:42

Sice MOD by byl úžasný, ale vyvstala mi dosti podstatná otázka.
Jakým způsobem hodláte řešit již existující fóra a témata i příspěvků. A jakým způsobem hodláte řešit překlad do jednotlivých jazyků, ne každý musí umět příslušné jazyky.
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»

Slater

Příspěvek od Slater » sob 02. úno 2013 21:07:03

Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda se dá nyní toto nějak vyřešit.
Také bych potřeboval přeložit hlavní stranu fóra do více jazyků a přepínat mezi nimi vlaječkami.

Díky za odpověď

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 02. úno 2013 21:23:11

Ano dá, existuje MOD na přepínání jazyků, ale umí to v podstatě jen přepínání překladů a to i automatický, podle nastavení prohlížeče. V příští verzi phpBB (3.1) budou větší možnosti BBCodů, tak se snad bude dát vyřešit i přepínání příspěvků, ale názvy fór - na to by asi musel být MOD.
MOD mám nainstalovaný na svém fóru - viz podpis, tak si to můžeš vyzkoušet.

Slater

Příspěvek od Slater » sob 02. úno 2013 21:30:53

Díky, spíš mě šlo ale právě o ty názvy fór.

Zatím asi jediný rozumný řešení je dát to do popisu fóra.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 02. úno 2013 23:06:35

Podle mě je nejlepší vytvořit několik fór v několika jazycích, pokud tedy chceš mít regulérní několikajazyčný fórum. Jinak by byl v tématech a příspěvcích hroznej nepořádek - osobně mi vadí, pokud je jedno fórum s anglickýma a německýma tématama a příspěvkama, protože zbytečně rozklikávám i to, co nepřečtu - navíc si stejně jednotliví uživatelé asi nerozumí, protože jinak by forum mohlo být v jednom jazyku.
Taky by asi šlo napsat např. "Název fóra - Name of forum", samozřejmě, pokud nemáš název fóra souvětí.

Slater

Příspěvek od Slater » ned 03. úno 2013 10:45:41

Chápu jak to myslíš, samozřejmě na diskuzi by to bylo jak píšeš, každý jazyk svoje fórum.
Ale já mám fórum spíš s fotografiemi, takže jen chci pro cizince urychlit hledání konkrétních fotografií.
Ještě to nakonec možná udělám pomocí obrázků u fór. Ale když jsem to zkoušel naposled tak některý nebyli moc poznat :-)

Zamčeno