Útoky spambotů
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
-
Cosmesitosmesi
Útoky spambotů
Dobrý den,
dlouho a marně bojuji na svém foru s útoky SPAMbotů. Otázka to nevyřešila, recaptcha nefunguje. I přes odstranění všech uživatelů s 0 příspěvky se mi stále nepodařilo registracím zamezit, naopak, četnost útoků se stupňuje. Otázka není příliš vhodné řešení vzhledem k poměrně mezinárodnímu zastoupení, i tak registracím nezabránila (otázka byla ve stylu jaký je 6. den v týdnu). Jako alespoň dočasné řešení mě napadlo pokusit se využít skupinu nový uživatel fora s tím, že první příspěvek musí být schválen. Nevím ale kde vynucené schvalování nastavit, a to jsem prohledal forum křížem krážem.
Doufám že mi dokážete pomoci, resp. ještě více poradit, co s tím dál.
SPAMboti vždy nabízejí nějaké zboží, jejich nick vypadá většinou jako směsice náhodných písmen, anebo alespoń budí takový dojem a vždy mají vyplněné všechny položky ve foru (bydliště, atd.), pokaždé jiné město, jiná země. Emaily mají všude možně, yahoo, gmail, i nějaké neznámé. Typický email vypadá is25fd.2d6.20d.s.ii.@gmail.com.
Díky za Váš čas.
dlouho a marně bojuji na svém foru s útoky SPAMbotů. Otázka to nevyřešila, recaptcha nefunguje. I přes odstranění všech uživatelů s 0 příspěvky se mi stále nepodařilo registracím zamezit, naopak, četnost útoků se stupňuje. Otázka není příliš vhodné řešení vzhledem k poměrně mezinárodnímu zastoupení, i tak registracím nezabránila (otázka byla ve stylu jaký je 6. den v týdnu). Jako alespoň dočasné řešení mě napadlo pokusit se využít skupinu nový uživatel fora s tím, že první příspěvek musí být schválen. Nevím ale kde vynucené schvalování nastavit, a to jsem prohledal forum křížem krážem.
Doufám že mi dokážete pomoci, resp. ještě více poradit, co s tím dál.
SPAMboti vždy nabízejí nějaké zboží, jejich nick vypadá většinou jako směsice náhodných písmen, anebo alespoń budí takový dojem a vždy mají vyplněné všechny položky ve foru (bydliště, atd.), pokaždé jiné město, jiná země. Emaily mají všude možně, yahoo, gmail, i nějaké neznámé. Typický email vypadá is25fd.2d6.20d.s.ii.@gmail.com.
Díky za Váš čas.
Re: Útoky spambotů
Akú máš verziu fóra?
O spam botoch je tu písané veľa http://www.phpbb.cz/search.php?keywords ... Eada%C5%A5
Schvaľovanie príspevkov --ACP--Obecne --Registrácia užívateľov --nastavíš počet príspevkov a Nastaviť skupinu Noví členovia fóra ako výchdzia:Ano
ACP --- Oprávnenie--- Skupinové oprávnenia fór - vyberieš noví členovia - vyberieš fóra --- oprávnenie Rôzne -Môže prispievať bez schvaľovania príspevkov alebo v Role fór -prístup nového člena a nastavíš oprávnenia
O spam botoch je tu písané veľa http://www.phpbb.cz/search.php?keywords ... Eada%C5%A5
Schvaľovanie príspevkov --ACP--Obecne --Registrácia užívateľov --nastavíš počet príspevkov a Nastaviť skupinu Noví členovia fóra ako výchdzia:Ano
ACP --- Oprávnenie--- Skupinové oprávnenia fór - vyberieš noví členovia - vyberieš fóra --- oprávnenie Rôzne -Môže prispievať bez schvaľovania príspevkov alebo v Role fór -prístup nového člena a nastavíš oprávnenia
-
FunForFans
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem podobný problém, na fórum se mi registrovali spam-boti jiné národnosti, měl jsem otázku: Kolik je 8+5?
- matematika je všude stejná a není divu, že přes takovou otázku Boti prošli.
Teď mám otázku: Jaké je hlavní město České republiky?
- a nemám žádné problémy.
Co se týká verze, mám stále 3.0.10 a všechno funguje, takže nevím, jestli má verze fóra nějaký vliv na obranu proti spamu...
- matematika je všude stejná a není divu, že přes takovou otázku Boti prošli.
Teď mám otázku: Jaké je hlavní město České republiky?
- a nemám žádné problémy.
Co se týká verze, mám stále 3.0.10 a všechno funguje, takže nevím, jestli má verze fóra nějaký vliv na obranu proti spamu...
-
Cosmesitosmesi
Máme verzi 3.0.8.
Má skutečný vliv aktualizace?
Mimochodem, děkuji. ;)
Má skutečný vliv aktualizace?
Mimochodem, děkuji. ;)
-
WhiteWolfSix
- Kontaktovat uživatele:
Áno, v niektorých verziách fóra boli pridané ďalšie funkcie ochrany pred spam-botmi a aj preto treba fórum udržiavať aktualizované. Mimochodom, oficiálne sa podpora poskytuje len tým fóram, ktoré sú aktualizované na poslednú verziu.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
V poslednich tydnech zaznamenavam stale castejsi utoky spambotu, je to par prispevku tydne, ale stale to pomalu pribyva, pouzivam jako ochranu otazka-odpoved, je stejna jak pri registraci, tak pri vkladadani prispevku bez registrace,
ovsem je zajimave, ze zatimco u registrace novych uzivatelu to funguje spolehlive, tak u vkladadani prispevku anonymnimy uzivately bez registrace uz sem tam neco projde.
Jak to resite vy ? nechce se me zavadet uplne povinou registraci pro vsechny.
ovsem je zajimave, ze zatimco u registrace novych uzivatelu to funguje spolehlive, tak u vkladadani prispevku anonymnimy uzivately bez registrace uz sem tam neco projde.
Jak to resite vy ? nechce se me zavadet uplne povinou registraci pro vsechny.
Já osobně bych vymyslel novou otázku. Něco podobnýho se stávalo před pár měsíci i tady. Do jednoho fóra psali spammeři. Nejsem si tím jistej, ale vypadá to tak, že spammeři někde sdílí informace, kde bude odkaz na to určitý fórum a odpověď na otázku, na kterou musí odpovědět, aby mohli poslat příspěvek.
Po změně otázky se tu spammeři přestali objevovat.
Po změně otázky se tu spammeři přestali objevovat.
Dobrý nápad, zkusím, otázek jsem tam měl několik a rozhodně ne úplně primitivní typu 2+2=.
Zakázal jsem registraci jakéhokoliv emailu: *@*
Následně vytvořil vyjímku pro TLD .cz a .sk: *.cz a *sk.
Navíc, pro jistotu mám nastaveno, že uživatelův první příspěvek musí schválit admin.
Uživatelé s jiným TLD než .cz a .sk mohou adminovi poslat email s žádostí o vyjímku.
A spameři maj po ptákách.
Následně vytvořil vyjímku pro TLD .cz a .sk: *.cz a *sk.
Navíc, pro jistotu mám nastaveno, že uživatelův první příspěvek musí schválit admin.
Uživatelé s jiným TLD než .cz a .sk mohou adminovi poslat email s žádostí o vyjímku.
A spameři maj po ptákách.
Sice je to řešení ale ne nejlepší. Co uživatelé gmailu? Ti mají TLD .com.
A takových uživatelů není zrovna nejméne.
Tak jsem zkusil zmenit tu kontrolni otazku a skutecne se zda, ze to zabralo, od te doby se jiz zadny spam neobjevil.
Ovsem jak jsem si puvodne myslel, ze se na forum nezaregistrovali zadni spamboti, tak dnes jsem nahodou zjistil, ze jich tam par je a dokonce nekteri opakovane forum navstevuji, IP adresy maji cinske a maily hotmail.com, nebo @163.com, vsichni byly zaregistrovani pouze v mesici srpnu a zari, kdy priliv spamu vrcholil, zajimave ale je, ze zadny prispevek nikdo z nich na forum zatim nevlozil.
Vsechny jejich registrace ale probehli jeste pred zmenou kontrolni otazky, takze nyni uz bude doufam klid.
Ovsem jak jsem si puvodne myslel, ze se na forum nezaregistrovali zadni spamboti, tak dnes jsem nahodou zjistil, ze jich tam par je a dokonce nekteri opakovane forum navstevuji, IP adresy maji cinske a maily hotmail.com, nebo @163.com, vsichni byly zaregistrovani pouze v mesici srpnu a zari, kdy priliv spamu vrcholil, zajimave ale je, ze zadny prispevek nikdo z nich na forum zatim nevlozil.
Vsechny jejich registrace ale probehli jeste pred zmenou kontrolni otazky, takze nyni uz bude doufam klid.
Naposledy upravil(a) tomus dne úte 02. říj 2012 13:39:05, celkem upraveno 2 x.
V případě, že vám začnou spamovat tak stačí je odstranit. Kontrolní otázka už by měla novým registracím zabránit.