Popadesáté - site_logo a jeho velikost
Pravidla fóra
Při popisu chyb uvádějte přesný název stylu, verzi (pokud je známá) a zdroj, ze kterého jste styl stáhli.
Při popisu chyb uvádějte přesný název stylu, verzi (pokud je známá) a zdroj, ze kterého jste styl stáhli.
-
damian.77
- Kontaktovat uživatele:
Popadesáté - site_logo a jeho velikost
Vím že je to tu milionkrát omílané téma, ale přesto mi funkce hledej nepomohla, takže znovu logo:
Jak to udělat, aby se dalo site_logo nastavit ne na pevnou velikost, ale v procentech? Trochu mi vadí, že mám fórum nastavené na 80%, ale logo má pevnou velikost, což zejména při malém rozlišení dělá poněkud zmatek...
Portál (Board3) mi připadá že je vázaný na rozměry fóra, nepletu se?
Předem dík za pomoc, pokusy se nezdařily....
(předem zkušenost - změna rozměrů pro logo v imageset.cfg nefunguje, jsou tam zadány oba rozměry a zkoušel jsem i výšku smazat a nechat jen šířku aby si obrázek poradil přes poměry stran, taky bez efektu). Styl samozřejmě pokaždé obnovuji a cache promazávám.
Použitý styl je jen personalizovaný prosilver.
Jde o web v podpisu.
Jak to udělat, aby se dalo site_logo nastavit ne na pevnou velikost, ale v procentech? Trochu mi vadí, že mám fórum nastavené na 80%, ale logo má pevnou velikost, což zejména při malém rozlišení dělá poněkud zmatek...
Portál (Board3) mi připadá že je vázaný na rozměry fóra, nepletu se?
Předem dík za pomoc, pokusy se nezdařily....
(předem zkušenost - změna rozměrů pro logo v imageset.cfg nefunguje, jsou tam zadány oba rozměry a zkoušel jsem i výšku smazat a nechat jen šířku aby si obrázek poradil přes poměry stran, taky bez efektu). Styl samozřejmě pokaždé obnovuji a cache promazávám.
Použitý styl je jen personalizovaný prosilver.
Jde o web v podpisu.
Naposledy upravil(a) Jetchelas dne pon 01. říj 2012 0:29:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do správné sekce.
Důvod: Přesun do správné sekce.
http://www.svet-ridicu.eu
Díky za rady a pomoc, odkaz vede na výsledky nejen mé, ale i vaší práce...
Re: Popadesáté - site_logo a jeho velikost
Já to mám uděláno tak, že se mám obrázek jako pozadí (ne logo) a ten se prodlužuje, zkracuje podle šířky fóra. Obrázek je ale udělaný tak, že na sebe může navazovat. Když tak se podívej na podpis (odkaz na fórum) a pokud budeš chtít, tak k tomu dohledám kód, kterej si už nepamatuju.
P.S. ještě mě napadlo, že by se dala nastavit minimální šířka fóra (třeba podle toho loga), aby logo nevyjíždělo z hlavičky.
P.S. ještě mě napadlo, že by se dala nastavit minimální šířka fóra (třeba podle toho loga), aby logo nevyjíždělo z hlavičky.
Neviem, či by nemal byť obrázok uložený vo formáte png ten sa potom dá zmenšovať aký máš štýl?
Domnívám se, že stylem to určitě nevyřešíte. Jak velké logo umístíte, tak velké se bude zobrazovat i když dojde ke zmenšení stránky.
Zkusil bych toto řešit pomocí css. To by mohlo být schůdnější.
Zkusil bych toto řešit pomocí css. To by mohlo být schůdnější.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
-
damian.77
- Kontaktovat uživatele:
leschek: Minimální šířka by sice leccos řešila, ale ono není ochotné se ani zvětšovat. A navíc vidím problém právě ve zobrazení pro menší rozlišení. Už při 1024x768 je problém. A tohle rozlišení je kupodivu stále velmi rozšířené, zejména na firemních počítačích...
ansysko: styl který používám je Prosilver s úpravami vzhledu (barvy a pár drobností). Obrázek v .png to neřeší - vyzkoušeno.
kksmiřice: to jsem přesně slyšet nechtěl, přestože jsem čekal, že právě tak to dopadne. Předpokládám, že úpravy by se dělaly v common.css, ale netuším, jak by měly vypadat....
Šířku fóra řeší #wrap, kde není problém zadat údaj v procentech. Ale jak vyřešit samotné logo? Protože když zkouším měnit
#logo {float: left;
width: 100%;
padding: 0px 0px 0 0px;}
nemá to efekt. A jiná varianta mě nenapadá, bohužel je pro mě stylování dost velkou neznámou....
ansysko: styl který používám je Prosilver s úpravami vzhledu (barvy a pár drobností). Obrázek v .png to neřeší - vyzkoušeno.
kksmiřice: to jsem přesně slyšet nechtěl, přestože jsem čekal, že právě tak to dopadne. Předpokládám, že úpravy by se dělaly v common.css, ale netuším, jak by měly vypadat....
Šířku fóra řeší #wrap, kde není problém zadat údaj v procentech. Ale jak vyřešit samotné logo? Protože když zkouším měnit
#logo {float: left;
width: 100%;
padding: 0px 0px 0 0px;}
nemá to efekt. A jiná varianta mě nenapadá, bohužel je pro mě stylování dost velkou neznámou....
v common.css je toto :
skús tam nastaviť šírku v percentách nepomôže to?
Kód: Vybrat vše
#logo {
float: left;
width: auto;
padding: 10px 13px 0 10px;
} -
damian.77
- Kontaktovat uživatele:
Nepomůže, to co je vidět v mém minulém příspěvku je právě tvar, v jakém mám tuhle položku já. Padding jsem si upravoval hned po vložení loga, a hodnota width je tam v procentech. Bez výsledku...
Díky za nápad, ale bohužel tak jednoduché to není
Díky za nápad, ale bohužel tak jednoduché to není
skús tam nahrať toto
Stiahni si to tu: http://www.phpbb.sk/site_logo.zip
Mám taký pocit, že gif sa ti nezmenší png sa ti asi upraví skús to
Pre vedenie fóra, nedajú sa mi sem pridávať prílohy
Toto vypisuje:
Stiahni si to tu: http://www.phpbb.sk/site_logo.zip
Mám taký pocit, že gif sa ti nezmenší png sa ti asi upraví skús to
Pre vedenie fóra, nedajú sa mi sem pridávať prílohy
Toto vypisuje:
Kód: Vybrat vše
Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh.
-
damian.77
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno 
Díky všem za nápady, nakonec pomohlo hledání ... jen bylo potřeba pečlivěji číst.
Perfektní řešení pro prosilver lze nalézt v TOMTO TÉMATU, konkrétní řešení je pak TENTO PŘÍSPĚVEK od Senkyho.
Ještě jednou díky všem...
Díky všem za nápady, nakonec pomohlo hledání ... jen bylo potřeba pečlivěji číst.
Perfektní řešení pro prosilver lze nalézt v TOMTO TÉMATU, konkrétní řešení je pak TENTO PŘÍSPĚVEK od Senkyho.
Ještě jednou díky všem...