phpbb na vlastním serveru
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
phpbb na vlastním serveru
Dobrý den,
chtěl bych rozběhnout fórum na serveru pro účely "vnitrofiremní" diskuse u zákazníka. Diskuse tedy nebude "pověšena" nikde na veřejné síti.
Představa je taková, že by na serveru diskuse běžela na localhost.
Chci se zeptat, zda li je někde návod nebo postup na nastavení serveru jak toto zprovoznit. Případně jaká úskalí bych měl řešit, či na co si dát pozor...
Omlouvám se takovýto obecný dotaz, vždy jsem zatím toto fóru provozoval na webhostingu, kde tuto práci za mě již "někdo" odvedl...
Mockrát díky za odpověď...
chtěl bych rozběhnout fórum na serveru pro účely "vnitrofiremní" diskuse u zákazníka. Diskuse tedy nebude "pověšena" nikde na veřejné síti.
Představa je taková, že by na serveru diskuse běžela na localhost.
Chci se zeptat, zda li je někde návod nebo postup na nastavení serveru jak toto zprovoznit. Případně jaká úskalí bych měl řešit, či na co si dát pozor...
Omlouvám se takovýto obecný dotaz, vždy jsem zatím toto fóru provozoval na webhostingu, kde tuto práci za mě již "někdo" odvedl...
Mockrát díky za odpověď...
Re: phpbb na vlastním serveru
První předpokladem je mít na serveru nainstalován apache, php a MySQL. Existují tzv. triády, které sdružují všechny potřebné programy pro práci s php a MySQL na PC (serveru).
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup
Ano děkuji, to mám...
- smiesek
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
jakmile to budete mít nainstalovanou triádu, což píšete, že máte, můžete již standardně nainstalovat forum - cesta jako install/index.php, jako byste jej instaloval na server, akorát s tím, že se jako databázový server uvádí localhost
Ještě by mě jenom zajímalo, jestli je v tomhle ohledu jedno jestli instaluji "triádu" (xampp) na svůj PC, nebo na server?
A jaký je rozdíl mezi serverem a PC? Nebo server není také PC?
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
Nevíte čím by mohlo být špatné zobrazení v IE (odzkoušeno na verzích 10 a 11) z PC v sítě na localhost serveru? Nezobrazí se ikony pro hledání a samotné oddíly fóra jsou "rozsypané"...(viz příloha). Při otevření z Chromu se zobrazí v pořádku i na PC v síti.
Při zobrazení přímo na serveru je vše v pořádku i v IE.
Děkuji
Při zobrazení přímo na serveru je vše v pořádku i v IE.
Děkuji
To je bez úprav kódu?
Ano, žádné úpravy...pouze instalace.
Takže jsem našel, že by to mohl být problém s nastavením kompatibilního zobrazení pro localhost - stránky na localhostu jsou zobrazeny v kompatibilním zobrazení. Nevím, jestli to pomůže, ale zkus:
- Zobraz si v IE "Panel příkazů"
- Klikni na "Stránka" - "Nastavení kompatibilního zobrazení"
- Zruš zatržení "Zobrazit intranetové servery v kompatibilního zobrazení"
Perfektní, děkuji mockrát...zabralo to