Na vývojářském webu area51.phpbb.com právě probíhá docela plamenná debata o tom, jestli zůstane v phpBB 3.1 zachovaná podpora pro styl Subsilver 2 nebo ne. Všichni se shodují na tom, že nejlepší časy má Subsilver 2 za sebou a že by podpora měla skončit, ale nemůžou se domluvit na tom jak. Jde o to, že Subsilver 2 nebude distribuován s phpBB 3.1 a jedna skupina (ta větší) chce ukončit jeho podporu s vydáním 3.1 zatímco druhá skupina chce, aby byl styl aktualizován na 3.1 (což už prý je), bylo ho možné stáhnout a byl oficiálně podporován (do vydání verze 3.2, kde už podpora skončí tak jako tak. Autoři MODů to budou vědět a tak nebudou muset vytvářet pro styl speciální šablony, čímž styl bude používat stále míň uživatelů a Subsilver 2 postupně odejde).
Pro ty, kteří Subsilver 2 používají, je vytvořen styl Subsilver 3, který vypadá velmi podobně jako Subsilver 2, ale je založen na prosilveru.
[Můj názor] Sám Subsilver 2 nepoužívám, protože je prostě jednodušší spravovat fórum se stylama založenýma na prosilveru. Na druhé straně musím říct, že některý velmi pěkný (a populární) styly používají Subsilver 2 jako základ a pokud bude skončena podpora v 3.1 nebudou tyto styly aktualizovány a admini možná nebudou chtít fórum aktualizovat na 3.1. Proto jsem pro podporu i ve verzi 3.1[/Můj názor]
Takže, pokud chcete zachránit Subsilver 2 o něco déle, nebo chcete, aby Subsilver 2 skončil, můžete o tom hlasovat v tomto tématu na area51.phpbb.com.
Otázka: Remove subsilver2? - Odstranit Subsilver 2?
Možnosti jsou:
- Yes, remove it completely - Ano, úplně ho odstranit
- Just remove it from the package, but provide official download and support for 3.1 - Odstranit ho z balíčku, ale poskytnout oficiální download a podporu pro 3.1
- Other / Undecided - Další / Nejsem rozhodnut(á)