Konec Subsilveru 2 ?

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
leschek
Kontaktovat uživatele:

Konec Subsilveru 2 ?

Příspěvek od leschek » stř 29. srp 2012 12:08:57

Nedávno se tu jeden uživatel ptal, jestli vývoj phpBB pokračuje nebo ne. V tématu bylo také zmíněno, že by bylo fajn, kdyby se tu objevilo více novinek o phpBB.

Na vývojářském webu area51.phpbb.com právě probíhá docela plamenná debata o tom, jestli zůstane v phpBB 3.1 zachovaná podpora pro styl Subsilver 2 nebo ne. Všichni se shodují na tom, že nejlepší časy má Subsilver 2 za sebou a že by podpora měla skončit, ale nemůžou se domluvit na tom jak. Jde o to, že Subsilver 2 nebude distribuován s phpBB 3.1 a jedna skupina (ta větší) chce ukončit jeho podporu s vydáním 3.1 zatímco druhá skupina chce, aby byl styl aktualizován na 3.1 (což už prý je), bylo ho možné stáhnout a byl oficiálně podporován (do vydání verze 3.2, kde už podpora skončí tak jako tak. Autoři MODů to budou vědět a tak nebudou muset vytvářet pro styl speciální šablony, čímž styl bude používat stále míň uživatelů a Subsilver 2 postupně odejde).

Pro ty, kteří Subsilver 2 používají, je vytvořen styl Subsilver 3, který vypadá velmi podobně jako Subsilver 2, ale je založen na prosilveru.

[Můj názor] Sám Subsilver 2 nepoužívám, protože je prostě jednodušší spravovat fórum se stylama založenýma na prosilveru. Na druhé straně musím říct, že některý velmi pěkný (a populární) styly používají Subsilver 2 jako základ a pokud bude skončena podpora v 3.1 nebudou tyto styly aktualizovány a admini možná nebudou chtít fórum aktualizovat na 3.1. Proto jsem pro podporu i ve verzi 3.1[/Můj názor]

Takže, pokud chcete zachránit Subsilver 2 o něco déle, nebo chcete, aby Subsilver 2 skončil, můžete o tom hlasovat v tomto tématu na area51.phpbb.com.

Otázka: Remove subsilver2? - Odstranit Subsilver 2?

Možnosti jsou:
  • Yes, remove it completely - Ano, úplně ho odstranit
  • Just remove it from the package, but provide official download and support for 3.1 - Odstranit ho z balíčku, ale poskytnout oficiální download a podporu pro 3.1
  • Other / Undecided - Další / Nejsem rozhodnut(á)
Jinak si velmi rád (i tady) přečtu názory pro a proti odstranění Subsilveru 2.

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Re: Konec Subsilveru 2 ?

Příspěvek od kksmirice » pát 31. srp 2012 8:59:21

Nejsem odborníkem na phpBB, spíše obecně se snažím učit php, sql, ...

Rozdíly jednotlivých stylů vnímám jako klasický uživatel (ještě jsem příliš nepronikl do podstaty rozdílů) a asi bych na první pohled nepoznal na čem je daný styl založen.

Nicméně s implementací Ajaxu bude na některých hostinzích problém s vkládanou reklamou. S tím si asi běžní uživatelé sami neporadí, jak problém obejít, či změnit zdrojový kód aby reklamu zamaskovali. Řešením pak pro takové uživatele bude zakoupení vyššího programu, který reklamní kódy do stránek nedává.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Nerdy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nerdy » pát 31. srp 2012 12:03:59

Odjakživa vycházím ze stylu Prosilver. Raději divy, než tabulky, takže styl Subsilver 2 jde při každé mé instalaci fóra do koše.
www.Jump4.cz, www.RockForPeople.cz/forum/

Pomocí soukromých zpráv podporu nepodávám.
Pro Warez fóra podporu nepodávám.
Než se začneš ptát, hledej.
Nenabízíš-li za pomoc peníze, neurguj, podporu podávám ve svém volném čase.

Nabízím od instalací phpBB, přes aktualizace na nejnovější verze, po úpravy phpBB a stylů, a další. - SZ, email.

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » pát 31. srp 2012 13:18:28

kksmirice píše:Rozdíly jednotlivých stylů vnímám jako klasický uživatel (ještě jsem příliš nepronikl do podstaty rozdílů) a asi bych na první pohled nepoznal na čem je daný styl založen.
Základný a najpodstatnejší rozdiel týchto dvoch štýlov (a na nich odvodených štýloch) je stavba layoutu. Subsilver2 je pozostatkom starej doby, kedy sa layout staval pomocou tabuliek, čo v dnešnej dobe prináša množstvo problémov. Prosilver využíva modernú stavbu layoutu založenú na css.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » pát 31. srp 2012 15:23:41

Díky za objasnění, i to jsem vyčetl z příspěvku Nerdy. Tyto rozdíly jsem zjistil ze zdrojových kódů, jen mne zmátlo ta zmínka o nasazení Ajaxu.
Domníval jsem se, že jsou tam podstatnější rozdíly...

V oblasti tabulkových a netabulkových layoutů jsou pro i proti... Kvalitně napsaný netabulkový layout má více plusů než tabulkový...
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Zamčeno