Problém s vložením příloh

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Ifča

Re: Problém s vložením příloh

Příspěvek od Ifča » sob 06. dub 2013 13:12:29

Právě jsem dostala email s hostingu:

Dobrý deň,

pozeral som sa do logu a dôvodom bude to, že phpbb používa funkciu,
ktorá je z bezpečnostných dôvodov zakázaná:

Apr 6 12:45:55 station22 suhosin[14973]: ALERT - function within
blacklist called: disk_free_space() (attacker 'xxx.xxx.xxx.75', file
'/home/www/xxxxx/xxxxxxx/www/forum/includes/functions_posting.php', line
496)

Funkci povolili a opět vše funguje jak má :))

Jen nevím co s tou funkci - myslíte že přechodem na verzi 3.0.11 se ji zbavím? Nebo dá se nějak obejít? Mám na mysli, aby mě ji znovu nezakázali a já se pak dostala do těch samých problémů.

Děkuji všem za rady :-)
Naposledy upravil(a) leschek dne sob 06. dub 2013 14:15:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upravení IP adresy a cesty k souboru

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 06. dub 2013 14:22:06

Podle názvu se tou funkcí kontroluje kolik je volného místa na disku a kolik místa zbývá do uživatelem nastaveného limitu pro přílohy. V phpBB 3.0.11 je taky a nemyslím, že ji vývojáři phpBB přestanou používat. Snad jedině, kdyby to dělalo problém s každým hostingem, což určitě nedělá.

Fit

Příspěvek od Fit » ned 07. dub 2013 23:19:22

Já jsem spíš zvědavej, kdy už konečně vývojáři phpBB udělají možnost nahrávání příloh do podsložek. Není zrovna ideální mít desítky tisíc příloh v jedné složce :-/ . Divím se, že to už není dávno (vím, existuje na to MOD, ale nechci si způsobit problémy při přechodu na nové verze).

Tak nějak doufám, že to bude jednou standardní funkce phpBB bez nutnosti instalovat nějaký MOD. Tak jako to má např. Wordpress, který umí řadit přílohy podle roků a měsíců.

Nevíte o tom náhodou někdo něco? Lidi mi na fórum nahrávají čím dál víc fotek, tak by se mi tohle do budoucna určitě hodilo.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » ned 07. dub 2013 23:40:03

Attachments in subfolders - přílohy v podsložkách (Area51.phpbb.com) - můžeš se tam podívat na současný stav, popřípadě se vývojářů na něco zeptat. Je velmi nepravděpodobné, že se tato funkce dostane do první alfy phpBB 3.1, ale třeba se dostane do finální 3.1.

P.S. Teď jsem si všimnul, že v phpBB 3.1 bude Attachments management - správa příloh (různý druhy řazení příloh, jejich přehled, informace o přílohách, jejich mazání atd.).

Ifča

Příspěvek od Ifča » pon 08. dub 2013 11:32:08

Ještě mě odepsali z hostingu station.cz toto:
Dobrý den,
sjednocovali jsme nastavení všech serverů, někde to možná nebylo... Každopádně zrovna funkci zjišťující, kolik místa je
na disku, bylo zbytečné blokovat, není v tom žádné bezpečnostní riziko, takže jsme to povolili a už vše bude fungovat
bez problému.
-----------------------
To pro případ, že by někdo měl stejný problém jako já :-)

Fit

Příspěvek od Fit » pon 08. dub 2013 23:49:13

leschek: Díky moc za info. Tak to je skvělé, to si počkám a nebudu zatím žádný MOD instalovat. Zatím to není tak akutní, mám tuším zatím kolem cca 4000 příloh v jednom adresáři. To ještě chvíli vydrží, jde mi o to, že poslední dobou lidi čím dál víc nahrávají nové fotky. Je to totiž důležitá součást mého fóra. Proto se na to řazení příloh do podadresářů těším. Je to super, že to v nové verzi bude ;-) .

Ifča: Tak to je dobře, že to vyřešili a že už nebudeš mít problémy ;-) . Já hostuji na Wedosu (No Limit Extra) a naprosto bez problémů 8-) .

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 09. dub 2013 0:50:07

Ta nová verze nebude za měsíc (možná první alfa), ale spíš tak za rok. Jinak na fotky je vynikající phpBB Gallery. Uživatelé tam můžou dělat vlastní alba, hodnotit fotky, psát k nim komentáře, jde tam pořádat soutěže a přidávat fotky do příspěvků pomocí speciálního BBkódu nebo tagu IMG.

Fit

Příspěvek od Fit » úte 09. dub 2013 22:22:26

Jo, mě je jasné, že to jen tak nebude. Ale tak snad složka cca do 10tis souborů vadit nebude, to by mi tak mohlo vyjít do toho roku. Co se týče phpBB Gallery, tak tu už roky používám. Ale jestli se nepletu, tak je tam stejný problém s přílohami, že se veškeré obrázky nahrávají zase do jediné složky po tisících. Já nevím, kdo tohle vymýšlí... Naštěstí mám v phpBB Gallery zatím cca 1000 obrázků, že to lidi tolik nepoužívají.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » úte 09. dub 2013 22:51:18

V čem je lepší mít soubory v galerii ve více složkách? Správa fotek je tam docela dobrá, teda alespoň v porovnání s přílohama.

Fit

Příspěvek od Fit » stř 10. dub 2013 10:51:50

leschek: No všude se píše, že když jsou v jedné složce třeba desítky tisíc souborů, tak to daleko víc zatěžuje server. Když si ve svém počítači dáš do jedné složky tisíce souborů, tak se Ti ta složka taky bude načítat dýl, než když to bude v podadresářích po menším počtu. Na sdíleném hostingu je to určitě problém, psalo se o tom třeba tady, Wedos pak posílá upozornění o špatné struktuře adresářů viz.: http://webtrh.cz/107725-hosting-wedos-p ... post888330

Pak přijde e-mail ve smyslu (a určitě to nebude záležitost jenom Wedosu):
Vážený zákazníku,

na vašem webhostingu se v jednom z adresářů nachází příliš velké množství
souborů.
Třeba takový Wordpress to má normálně v základu, přijde mi to logický. Co když má někdo na fóru třeba 100 000 příloh? V jedné složce je tohle přece prasárna. Nehledě na to, jak je pak komplikovaná záloha takovéhle složky přes FTP.

Jinak ta phpbb Gallery je dobrá, používám několik let. Jde mi ale hlavně o přílohy na fóru, protože lidi hodně nahrávají a fotky jsou důležitá věc na fóru ;-) . Tak doufám, že to zavedou.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » stř 10. dub 2013 14:01:06

Díky za vysvětlení.

Fit

Příspěvek od Fit » stř 10. dub 2013 20:15:40

leschek: Není zač. Já vůbec nejsem žádný profík v téhle oblasti. Ani by mě to nenapadlo, jen jsem si říkal, jestli to něčemu vadí nebo ne. Pak jsem narazil tady na to téma na WT. Zajímalo by mě, jak to řeší veliká fóra, asi používají ten MOD a nebo mají vlastní server, který to utáhne i když je to jen v jedné složce. Ale tak věřím tomu, že to vývojáři v nové verzi udělají a bude to fajn ;-) .

dema

Příspěvek od dema » sob 11. říj 2014 12:09:53

prosim vas zachrante ma niekto pred takymito prispievatelmi, davaju stresne velke fotky do fora cez tapatalk. ide ma z neho porazit ked cez cely monitor je fotka. da sa to nejak nastavit aby robilo len nahlad fotky na sirku max 800pix? dakujem

vid. forum http://www.krevetkari.sk/viewtopic.php?f=12&t=31

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 11. říj 2014 12:34:46

Administrace - Přispívání - Přílohy - Nastavení kategorie obrázku [Přiřazená skupina souborů: Images]:

Vytvořit náhled - Ano
Maximální šířka náhledu - 800px

Asi by pomohlo i nastavit Maximální rozměry obrázku. Pokud se nepletu, tak by to nemělo lidem dovolit nahrát větší obrázek než nastavená velikost. (Velký obrázky můžou zabírat hodně místa na tvém serveru, tak je dobrý to omezit. Velký obrázky se taky dlouho načítají).

dema

Příspěvek od dema » sob 11. říj 2014 13:24:04

dakujem, nastavil som, nechal som standardne nahlad 500pix, ale neprejavilo sa to. netreba premazat cache?
pripadne nemoze to byt tym, ze fotky cez tapatalk su ukladane niekde na tapatalk server?
vid. http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10 ... b5fc32.jpg

nastavenie priloh rozlisenia max obrazkov mam 800x600pix, dakujem za odpoved

Zamčeno