Import DB na localu

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Zamčeno
martink

Re: Import DB na localu

Příspěvek od martink » sob 22. zář 2012 18:51:05

to je mozne, ty jsi profik, znamena to ze phpbb je pouze pro profiky?
Prolomte hranice jiných světů, pište o tom, čemu jiný neuvěří.
http://www.krnac.cz I www.duchove.com

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 22. zář 2012 18:51:57

Nejsem profík, jsem úplně normální laik... Používám pouze standardní nástroje a ty jsou dostačující...
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

martink

Příspěvek od martink » sob 22. zář 2012 18:53:30

dumper.JPG
takze jsem tady:

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 22. zář 2012 19:00:16

Říkal jsem, že používám standardní nástroje.
Pokud je soubor k importu příliš velký, rozdělte si jej na menší části na sebe navazující a importujte postupně tyto soubory v phpMyAdminu.

Já používám SQL dotazy a postupně si z otevřeného souboru (pokud nelze zpracovat najednou) kopírují části do dotazu a nechám je zpracovat...

Stejně půjdete do phpMyAdmina aby jste nastavil správného uživatele (shodného jako na webu), tak aby se nemusel měnit konfigurační soubor (pro lokál jiný a pro web jiný) ...

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

martink

Příspěvek od martink » sob 22. zář 2012 19:14:23

rozdělím soubor? to jako jak že si vytvořím nějaké soubory? - nechápu - nejsem profík
SQL dotazy? nechápu - nejsem profík
config musím zmenit, protože to co mi radíte jsem udělal a totálně mi spadnul ostrý we, jelikož se to nějak připojilo na ostrý web - opět rada pro profíky

@ansysko - už to běží děkuji za trpělivost, moc děkuji

danti

Příspěvek od danti » sob 22. zář 2012 19:18:41

martink píše:takze jsem tady:
dalej to bude pitat aby si vytvoril na ftp v mysql dumper zlozku
work
work /backup
work/config
work/log

na vsetky tieto zlozky das CHMOD 777 do work /backup nahras zalohu db
Ked spustis mysqldumper zrolujes dole a na lavej strane najdes Select Database: tu prepnes na svoju databazu - potom v menu najdes Restore -odfajknes svoju databazu a klik na tlacitko Restore....Bezproblemou obnovis akukolvek velku zalohu ,mozes vybrat tabulky ktore potrebujes obnovit

ansysko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ansysko » sob 22. zář 2012 19:19:11

kksmirice, nechcem sa ťa dotknúť, ale nazývať mysqldumper zbytočným nástrojom sa mi zdá trošku prehnané. Aj ja používam phpmyadmin, pokial je ale stáva sa mi aj také že klient nemá možnosť prístupu do phpmyadmina a potom čo? Neraz mi tento nástroj zachránil kožu.Uvedom si, že nie každý vie pracovať zo súbormi sql rozdeľovať a tak. Vie maximálne nainštalovať modifikáciu. A podľa mňa na toto slúži podpora ako taká.

martink

Příspěvek od martink » sob 22. zář 2012 19:21:29

ahoj danti,

už to běží, moc děkuji
hura.JPG

martink

Příspěvek od martink » sob 22. zář 2012 19:23:27

ansysko píše:kksmirice, nechcem sa ťa dotknúť, ale nazývať mysqldumper zbytočným nástrojom sa mi zdá trošku prehnané. Aj ja používam phpmyadmin, pokial je ale stáva sa mi aj také že klient nemá možnosť prístupu do phpmyadmina a potom čo? Neraz mi tento nástroj zachránil kožu.Uvedom si, že nie každý vie pracovať zo súbormi sql rozdeľovať a tak. Vie maximálne nainštalovať modifikáciu. A podľa mňa na toto slúži podpora ako taká.
přesně tak, já jakmile kliknu v phpmyadminu na export - tak to běží asi deset minut, poté prázdná stránka " uvedený soubor nenalezen " a konečná

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 22. zář 2012 19:31:18

martink píše:rozdělím soubor? to jako jak že si vytvořím nějaké soubory? - nechápu - nejsem profík
Ano, například pomocí NotePad++ z "hlavního" souboru vytvořit několik menších tak, aby je dovedl phpMyAdmin zpracovat.
martink píše:SQL dotazy? nechápu - nejsem profík
V phpMyAdminu v okně SQL, postupně vkládat části "hlavního" souboru. Jako jiná varianta importu.
martink píše:config musím zmenit, protože to co mi radíte jsem udělal a totálně mi spadnul ostrý we, jelikož se to nějak připojilo na ostrý web - opět rada pro profíky
Nechápu jak se "nějak" můžete připojit na web a rozházet si jej pouhým prohlížením...

@martink:
záleží na hostingu... Pokud nemám přístup do phpMyAdmina - tedy ke své databázi - tak ten hosting pro mne není příliš dobrým...

Pro zajímavost, teď jsem cvičně stáhl zálohu své databáze z webu (4.898.491 B) za pár vteřinek a kompletní (23.789.436 B) do 15 sec.
Jak velká databáze ta Vaše?

danti

Příspěvek od danti » sob 22. zář 2012 19:33:03

Jednoznacne je mysqldumper najlepsi nastroj na spravu db .. Ma vela funkcii nastavenie Memory limit ,rychlost obnovy db,rozdelenie zalohy na casti,vybratie z celej zalohy len urcite tabulky,automaticka zaloha v urcity cas atd .... ja uz ani neviem ako vyzera phpMyAdmin

martink

Příspěvek od martink » sob 22. zář 2012 19:35:20

@kksmirice - mám přístup do phpmyadmina, ale db nejde stahnout. Hosting mi neustále odpovídá že jedna s tabulek je moc velká a tím to končí. Vy byjste naopak jako jedn z týmu phpbb tento program doporučit.
Jeden duvod proč bych měl dělit nějaké soubory když dumper to udělá na jdno kliknutí, prosím o duvody.

danti

Příspěvek od danti » sob 22. zář 2012 19:40:01

dumper stiahne akukolvek velku tabulku.Cez phpmyadmin nejde preto lebo mas velke tabulky phpbb_search tie je zbytocne stahovat moze ich vytvorit sql dotazom a nakoniec vytvorit index vyhladavania

kksmirice
Junior tým
Junior tým
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kksmirice » sob 22. zář 2012 19:43:59

Neupřednostňuji žádný program.
Jen jsem Vám dával možnost dalšího řešení problému. Pokud máte MySqlDumper funkční a plně Vám vyhovuje, pak jej používejte.

Já mám raději přehled o tom co a kde se s databází dělá a děje. Navíc to mnohdy přispěje i k malinkému pochopení a vlastní výuce...

Zamčeno