Po update nezměněná databáze

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
kafčo

Po update nezměněná databáze

Příspěvek od kafčo » stř 30. pro 2015 15:52:05

Po 4 dnech snahy updatovat phpBB 3.0.12 na 3.1.6 jsem skončil na update databáze.
Abych byl konkretní a něco důležitého nezatajil :-) .
Měl jsem na serveru nainstalovanou ver.3.0.12 pro svoje testovací účely. Byla plně funkční, jen v ní nebyla všechna aktuální data (v DB). proto jsem se rozhodl, že update natrénuju na této testovací instalaci. Držel jsem se tohoto návoduhttp://www.angrezphoto.com/forum1/viewt ... 8ddf3f3ca5 Všechno proběhlo jednoduše a poměrně rychle. Výsledek byla funkční 3.1.6, ovšem s neaktuálními daty.
Pustil jsem se do update ostré verze 3.0.12 mého fora. Zazálohoval jsem jak soubory na serveru tak celou DB.
Opět jsem se držel předchozího postupu, ovšem z jiným výsledkem.
Abych byl upřimný, po 4 dnech už z toho mám v hlavě takový hokej, že přesně nevím jak spuštění prvního update DB dopadlo (myslím s jakou hláškou). Mám pocit, že to vypisovalo změny v DB a pak se to kouslo, prostě to nedělalo nic a nic s tím nešlo dělat.
Protože to však neproběhlo až do konce a momentální stav byl adresář s nakopírovanými soubory 3.1.6 a snad nějak částečně updatovaná DB, tak jsem všechno ( jak soubory, tak DB) nahradil zálohou 3.0.12. Forum se zase plně rozjelo ve verzi 3.0.12 a tak jsem se pustil znovu do update. Po spuštění update DB to jen přeblikně na tuto hlášku (v příloze). Přišel jsem na to, že v DB se s největší pravděpodobností nic nezmění, protože ver.3.0.12 s ní normálně funguje.
Několikrát jsem obnovil jak soubory, tak DB ze zálohy 3.0.12 a vždy se stejným výsledkem a stejnou hláškou.

Poradte někdo prosím. Vím, že chcu moc den před silvestrem (lidi mají spíš jiné myšlenky) :-)
Mám však už 5tý den vypnuté forum a začímám být dost nervózní (naši uživatelé fora asi taky).

děkuju předem a moc
Přílohy
up (1).jpg
Naposledy upravil(a) kafčo dne stř 30. pro 2015 22:48:34, celkem upraveno 2 x.

TheEilag
Podpora
Podpora
Kontaktovat uživatele:

Re: Po update nezměněná databáze

Příspěvek od TheEilag » stř 30. pro 2015 19:59:52

Dobrý den,

a doménu by jste sdělit nemohl?

S pozdravem
TheEilag
POSKYTUJI pouze placenou podporu přes Messenger/SZ a jiné komunikační protokoly.
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE A ČTĚTE PRAVIDLA před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.
NEŽÁDEJTE mne o úpravy/aktualizaci Vašeho fóra. Žádosti o aktualizace pište do fóra Pracovní příležitosti.
NEŽÁDEJTE o hledání módu/stylu/překladu, využijte funkci hledat.

kafčo

Příspěvek od kafčo » stř 30. pro 2015 22:46:43

samozřejmě mohl, pokud to nějak pomůže
www.primacafe.cz

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 31. pro 2015 12:54:00

kafčo píše:Po spuštění update DB to jen přeblikně na tuto hlášku (v příloze).
Na obrázku se píše (volně přeloženo):

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Aktualizace databáze na poslední stabilní verzi
Druh databáze: mysqli
Předchozí verze: 3.0.12
Aktualizace databáze byla dokončena!

Ujistěte se, že jste aktualizovali i soubory ve vašem fóru, protože tento soubor aktualizuje jenom vaši databázi.

Nyní se můžete přihlásit do vašeho fóra a zkontrolovat, jestli všechno funguje. Nezapomeňte přejmenovat, přesunout nebo smazat složku install.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Podle této hlášky je vše v pořádku - mě se objevuje při každé aktualizaci z 3.0 na 3.1. Zkuste přejmenovat adresář install, přihlásit se do administrace a podívat se, jaká je tam napsaná verze phpbb.

kafčo

Příspěvek od kafčo » čtv 31. pro 2015 13:08:46

Tak jsem pro jistotu, zda se něco nezměnilo, provedl celý update znovu. A opět update databáze okamžitě vyskočila hláška
Aktualizace databáze na poslední stabilní verzi
Druh databáze: mysqli
Předchozí verze: 3.0.12
Aktualizace databáze byla dokončena!

po přejmenování install a spuštění fora jen bílo (vůbec nic)

Když se připojím na tuto databázi instalací 3.0.12 tak to normálně jede a v administraci píše
Current version 3.0.12
Ale to stejné jsem psal v prvním příspěvku.
Netuším vůbec podle čeho a kde update 3.1.6 zjistí, že DB byla aktualizovaná.
Domníval jsem se, že se informace o update DB ukládá někde v DB. Proto jsem DB nakopíroval komplet celou ze zálohy 3.0.12, abych tuto vyloučil. Bohužel nic.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 31. pro 2015 15:22:11

Já už sice asi neodpovím (jedu pryč), ale jaký balíček používáte pro aktualizaci fóra?
A aktualizujete pomocí souboru http://www.vase_domena.cz/phpBB31/install/database_update.php?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 31. pro 2015 15:22:48

Oprava odkazu, který nemá být odkaz:

Kód: Vybrat vše

http://www.vase_domena.cz/phpBB31/install/database_update.php

kafčo

Příspěvek od kafčo » čtv 31. pro 2015 15:35:18

Jelikož se v tom moc nevyznám, tak se zeptám.
Protože už mám na serveru několik adresářů (testovacích verzí) a taky několik založených DB.
Může ten problém vznikat tady?
Napadlo mě to v souvislosti s tím když jsem se teď díval do DB a tabulky config.
Konkretně myslím řádky script_path a ftp_root_path.
Protože ty další instalace mám v jiných adresářích.
Ikdyž jsem to vlastně zkoušel tak, že jsem adresáře přepsal na stejný název (ty orig. jsem přejmenoval).
Naposledy upravil(a) kafčo dne čtv 31. pro 2015 15:42:51, celkem upraveno 1 x.

kafčo

Příspěvek od kafčo » čtv 31. pro 2015 15:41:01

Pro aktualizaci fora používám instalaci 3.1.6 staženou zde: http://www.phpbb.cz/stahnout/
Ano aktualizaci dělám souborem database_update.php , tak jak píšete z prohlížeče.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 31. pro 2015 15:43:31

Samozřejmě se musí propojit správný adresář se soubory se správnou databází a to je určeno v souboru config.php (v kořenovém adresáři fóra), kde jsou položky:

$dbname = 'název databáze';
$dbuser = 'uživatel databáze';
$dbpasswd = 'heslo k databázi';

Při instalaci se tyto údaje vyplní při instalaci v průvodci instalací, ale při aktualizaci se už tyto data berou z výše zmíněného souboru.

kafčo

Příspěvek od kafčo » čtv 31. pro 2015 15:57:18

Ano, samozřejmě.
Soubor config.php zůstává nezměněný (vede na správnou DB).

kafčo

Příspěvek od kafčo » čtv 31. pro 2015 19:32:20

Provedl jsem další pokus aby byl aktuální a mohl ho přesně popsat.
Všechno se odehrává na serveru.
Mám adresář phpbb s verzí 3.0.12, ta je plně funkční.
Přejmenuju adresář phpbb.

Založím nový adresář phpbb a nakopíruju do něj poslení stabilní verzi 3.1.6 zde: http://www.phpbb.cz/stahnout/
Pak do tohoto adresáře nakopíruju config.php z té funkční verze 3.0.12
Pak spustím přes prohlížeč - moje_domena.cz/phpbb/install/database_update.php
Jen to velice rychle přeblikne na:
Database type :: mysql4
Previous version :: 3.0.12
Database updater has completed!

přejmenuju install.php
smazal jsem komplet cookies
a při spuštění fora je opět jen bílo
Nevím zda je to podstatné, ale v tom hlášení je mysql4 a v config.php mám mysql.

Přejmenuju adresář phpbb s instalací 3.1.6
Vrátím zpět název adresáři s instalací 3.0.12 na phpbb a ta zase plně funguje. Z toho předpokládám, že se databáze v nejmenším nezměnila.

kafčo

Příspěvek od kafčo » pát 01. led 2016 3:39:21

Přeji všechno nejlepší a hlavně zdravíčko do nového roku.

Abych nezneužíval vaši dobroty, tak zavčasu píšu jak jsem postoupil.
Podstata problému který jsem popisoval doposud a to, že hned a bez jakékoliv změny v databázi vyskočila hláška, že databáze byla aktualizovaná. Problém byl v databázy, konkretně v prefixu. Nechápu teda proč, když doposud jsem používal prefix prima3_ a první cvičný update a testovacím foru proběhl kompletní. To ale asi už není podstatné.
Prostě, přišel jsem na to, žejedna tabulka v DB má problém s delkou názvu (nebo tak něco). Nová instalace 3.1.6 s prefixem prima3_ skončila hláškou chyby.
General Error.jpg
není mě jasné kde je problém, ale provedl jsem instalaci znovu a nechal orig.prefix phpbb_. A instalace proběhla až do konce. Zavětřil jsem že pravděpodobně bude můj problém s update z 3.0.12 kde mám prefix prim3_ na phpBB3.1.6 právě díky tomu v jedné z tabulek databáze. Změnil jsem v původní instalaci (databázi) 3.0.12 prefix prima3_ na phpbb_ a spustil update.
tato změna měla za následek to, že se update už choval normálně a rozběhl se.
Jenomže se opět vloudila někde chybička a skončilo to opět chybou:

Kód: Vybrat vše

Updating database to latest stable release

Database type :: mysql4
Previous version :: 3.0.12
Installing Schema: \phpbb\db\migration\data\v310\style_update_p2.
SQL ERROR [ mysql4 ]

INDEX command denied to user 'primacafe_cz_4'@'localhost' for table 'phpbb_styles' [1142]

SQL

DROP INDEX imageset_id ON phpbb_styles

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/driver.php
LINE: 855
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/mysql.php
LINE: 181
CALL: phpbb\db\driver\driver->sql_error()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/factory.php
LINE: 329
CALL: phpbb\db\driver\mysql->sql_query()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/tools.php
LINE: 1428
CALL: phpbb\db\driver\factory->sql_query()

LINE: 1968
CALL: phpbb\db\tools->_sql_run_sql()

LINE: 837
CALL: phpbb\db\tools->sql_index_drop()

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: phpbb\db\tools->perform_schema_changes()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/migrator.php
LINE: 550
CALL: call_user_func_array()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/migrator.php
LINE: 496
CALL: phpbb\db\migrator->run_step()
.........
........
tuším, že to bude nějaká chyba v šabloně nebo související s tím. Tak jsem ver.3.0.12 nachystanou na update přepnul do jazyka EN a vzhled do prosilver. Spustil jsem update 3.1.6 a vyskočila ta stejná chyba.
Můžete prosím někdo poradit na co se zaměřit, ať s tím zase pohnu o kousek dál. Zase se v tom začínám topit.
Chtěl jsem naši uživatelům fora udělat na Nový rok radost, ale zatím o tom pochybuju. Tak třeba s nějakou radou která mě nakopne správným směrem. to ještě stihnu. :-)

kafčo

Příspěvek od kafčo » pát 01. led 2016 6:19:36

Potřeboval bych upřesnit.
Ve foru které chystám na update, je potřeba do EN a styl do prosilver. To je mě docela jasný.
Ale co z ostatníma stylama kterých tam je dalších 5. Stačí je Deaktivovat, nebo je třeba je odinstalovat?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 01. led 2016 11:48:55

Já bych je (styly) asi odinstaloval, protože nemusí být dostupné stejné styly se stejným jménem pro 3.1. Pak bych našel náhradu původních stylů pro 3.1 a ty nainstaloval. Je to pro uživatele trochu nepříjemný, ale jedním oznámením se to dá vysvětlit.

Odpovědět