drajfus píše:Jaký je rozdíl mezi pojmem host a anonymous (oba to jsou přece náhodní neregistrovaní příchozí) Je to jedno?
Host je české slovo, anonymous anglické - a je to jedno. V překladu z této stránky se používá často slovo návštěvník.
drajfus píše:Jaký je rozdíl mezi Administrátorem a Moderátorem kdo má větší kompetence? Dá se to říct?
Ano, dá se to říct. Více
faq (je i na tvém fóru). Dodám k tomu, že administrátor může nastavovat věci v administraci fóra, moderátor to dělat nemůže.
drajfus píše:Co vlastně může a nemůže Administrátor
Co vlastně může a nemůže Moderátor
Záleží na tom, jaké jim nastavíš oprávnění. Můžeš mít víc druhů administrátorů (některý může např. přidávat/vytvářet fóra a další může měnit oprávnění atd.) To samo platí i o moderátorech (některý může mít oprávnění pouze pro úpravu příspěvků v určitém fóru, další v celém fóru a další může řešit i nahlášené příspěvky a třeba je i mazat).
drajfus píše:Nemohou se poslání Administrátora a Moderátora vzájemně prolínat když jsou v phpBB práva tak variabilní?
Administrátoři jsou většinou i moderátoři, ale moderátoři nejsou administrátory (nemůžou do administrace).
drajfus píše:Co jsem udělal blbě když moje FÓRUM a příspěvky v něm vidí ale nemohou s nimi nic dělat náhodní příchozí (což je správné) ale registrovaní a přihlášení uživatelé toto fórum vůbec nevidí

Přece v hierarchii jsou tito na vyšší úrovni?
Špatně nastavené oprávnění. Musíš to nastavit pro každé fórum a každou skupinu samostatně. To se zdá složitý, ale oprávnění jdou kopírovat.
drajfus píše:Co se rozumí pod pojmem aktivní téma?
Použil jsem funkci
HLEDAT.
drajfus píše:Je toto o čem tady píšu začínajícím někde blíže vysvětleno?
Obvykle si to najdou, nebo se zeptají. Na
phpBB.com je dokumentace v angličtině, která byla i tady (částečně přeložená), ale z nějakého důvodu byla odstraněna (alespoň myslím).
drajfus píše:Lze ale právy nastavit i následující?
1. Jde právy upravit i to kdo může vkládat a rušit (mazat) fóra?
2. Jde právy upravit i to kdo může vkládat a rušit (mazat) témata?
1. Ano (práva pro administrátory)
2. Ano (práva pro uživatele a moderátory v případě, že jde o mazání cizího příspěvku)
drajfus píše:Teď už jsem se dostal do takového stádia, že potřebuju vědět jako kdo, a jakým způsobem se mám přihlásit, abych odstranil například vulgární příspěvek uživatele, nebo i celé jím do fóra vložené téma.
Přihlásíš se jako ty s tím, že musíš mít oprávnění moderovat fórum, ve kterém zmíněný příspěvek je.
drajfus píše:Chápu to tak, že v phpBB se dá právy nastavit třebas i to, že jakýsi uživatel (možná i neregistrovaný) může do fóra přidat i nové téma, (možná jde právy nastavit i to že může přidat i celé Fórum - nevím).
Ano, funguje to tak třeba i tady, ale je vhodné nastavit vhodnou ochranu proti spamu - tohle tu jde vyhledat.
drajfus píše:Toto jsou mi záhady které nejsou nikde v dokumentaci vysvětleny a které zná jen ten kdo detailně zná phpBB.
Mě to připadá jako vcelku základní věci, které zná každý kdo provozuje nějaké fórum.