Upgrade z 3.0.7 na 3.0.8

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Wasp

Upgrade z 3.0.7 na 3.0.8

Příspěvek od Wasp » ned 21. lis 2010 13:17:02

ahoj,

tak jsem se pustil do upgradu na novou verzi a vyskytl se problém. Trošku popíši situaci...

Nejprve jsem nainstaloval uplně čistou instalaci 3.0.7 , protože se občas vyskytla nějaká ta chybička při zkouškách implemetování modu. Po této instalaci vše šlapalo jak má. Po upgradu na 3.0.8 a kontrole, forum zobrazuje nahoře stranky tuto chybovou hlášku.

Kód: Vybrat vše

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_display.php on line 428: Undefined index: NO_UNREAD_POSTS
už nevím co zkusit a kam se podívat, zkoušel jsem instalovat i jiné mody, jestli to není pozustatek něčeho, ale bezuspěšně. :-|

Děkuji za každou radu.

edit:

ještě doplním link na forum forum.vrs-team.cz a momentalne bez instalovaných modu a styl je nastaven prosilver

Senky
Podpora
Podpora

Re: Upgrade z 3.0.7 na 3.0.8

Příspěvek od Senky » ned 21. lis 2010 13:49:32

Problém vypisuje v súbore /includes/functions_display.php na riadku 428. Postni sem tento riadok s okolo 20 riadkami vyššie aj nižšie.
‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‎‏‏‎ ‎ ‎ ‎🔔
Browser & Mobile Notifications Extension
Nyní také podpora Safari (macOS i iOS)

sutr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sutr » ned 21. lis 2010 15:22:45

Je to jednoduché. Nemáš aktualizovaný jazykový balíček.
sutrus

Wasp

Příspěvek od Wasp » ned 21. lis 2010 15:37:10

+/- 20 řádku od řádku 428

$last_post_url = append_sid("{$phpbb_root_path}viewtopic.$phpEx", 'f=' . $row['forum_id_last_post'] . '&p=' . $row['forum_last_post_id']) . '#p' . $row['forum_last_post_id'];
		}
		else
		{
			$last_post_subject = $last_post_time = $last_post_url = '';
		}

// Output moderator listing ... if applicable
		$l_moderator = $moderators_list = '';
		if ($display_moderators && !empty($forum_moderators[$forum_id]))
		{
			$l_moderator = (sizeof($forum_moderators[$forum_id]) == 1) ? $user->lang['MODERATOR'] : $user->lang['MODERATORS'];
			$moderators_list = implode(', ', $forum_moderators[$forum_id]);
		}

$l_post_click_count = ($row['forum_type'] == FORUM_LINK) ? 'CLICKS' : 'POSTS';
		$post_click_count = ($row['forum_type'] != FORUM_LINK || $row['forum_flags'] & FORUM_FLAG_LINK_TRACK) ? $row['forum_posts'] : '';

$s_subforums_list = array();
		foreach ($subforums_list as $subforum)
		{
			$s_subforums_list[] = '<a href="' . $subforum['link'] . '" class="subforum ' . (($subforum['unread']) ? 'unread' : 'read') . '" title="' . (($subforum['unread']) ? $user->lang['NEW_POSTS'] : $user->lang['NO_NEW_POSTS']) . '">' . $subforum['name'] . '</a>';
		}
		$s_subforums_list = (string) implode(', ', $s_subforums_list);
		$catless = ($row['parent_id'] == $root_data['forum_id']) ? true : false;

if ($row['forum_type'] != FORUM_LINK)
		{
			$u_viewforum = append_sid("{$phpbb_root_path}viewforum.$phpEx", 'f=' . $row['forum_id']);
		}
		else
		{
			// If the forum is a link and we count redirects we need to visit it
			// If the forum is having a password or no read access we do not expose the link, but instead handle it in viewforum
			if (($row['forum_flags'] & FORUM_FLAG_LINK_TRACK) || $row['forum_password'] || !$auth->acl_get('f_read', $forum_id))
			{
				$u_viewforum = append_sid("{$phpbb_root_path}viewforum.$phpEx", 'f=' . $row['forum_id']);
			}
			else
			{
				$u_viewforum = $row['forum_link'];
			}
		}
to sutr: upgrade jsem provedl přes administraci fora, nejspiše špatná volba, zkusím to znova čistě nainstalovat.

Děkuji za rady.

sutr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sutr » ned 21. lis 2010 15:49:28

To je jedno. Součástí aktualizacčního balíčku čeština není.
Stahni si ji tady a bude po problému http://www.phpbb.com/customise/db/translation/czech/
sutrus

Wasp

Příspěvek od Wasp » ned 21. lis 2010 16:05:43

to sutr: děkuji za pomoc, velice si toho vážím. Instalace jazykového balíku pomohla :-)

vipe

Příspěvek od vipe » ned 21. lis 2010 20:15:11

Tak jsem taky zkusil upgrade z 3.0.7 PL1 na 3.0.8 a buhužel neúspěšně. Po upgrade se vše tvářilo že je to dobrý a
1) problém nastal při prohlídce příspěvků všechny jsou prázdný zůstali jenom autor, předmět a obsah se nezobrazí.
2) nemůžu se odhlásit z fóra (chyba) a ta stejná chyba se zobrazuje když v administraci chci záložku oprávnění a některé přidané mody

vypisuje to chybu v souboru includes/functions_user.php na řádku 3621 a tam je jenom ?> je to poslední řádek

FROM ' . USERS_TABLE . '
      WHERE user_id = ' . $user_id;
    $result = $db->sql_query($sql);
    $user_data['group_id'] = $db->sql_fetchfield('group_id');
    $db->sql_freeresult($result);
  }

return $user_data['group_id'];
}

?>
Použil jsem udělanou zálohu a vrátil všechno zpátky tak že to zatím chodí, ale nevím kde by mohla být chyba. Poradí prosím někdo?

Senky
Podpora
Podpora

Příspěvek od Senky » ned 21. lis 2010 22:45:41

Akú chybu to vypisuje. Aké je URL fóra? Čo si tam mal za MODy?
‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‎‏‏‎ ‎ ‎ ‎🔔

vipe

Příspěvek od vipe » pon 22. lis 2010 0:08:19

V tom fofru jsem si celej výpis té chyby nepoznamenal jenom ten konec includes/functions_user.php na řádku 3621
Modu tam mám víc phpBB Gallery, phpBB Garage, Advertisement Management, Download MOD, kalendář a při aktualizacích nikdy nebyl problém až tekon. URL fóra je http://www.getzclub.net

Senky
Podpora
Podpora

Příspěvek od Senky » pon 22. lis 2010 13:53:50

No pri aktualizácii to mohol byť problém. Odporúčam si ešte raz pozrieť všetky inštalačky MODov a skontrolovať zmeny v includes/functions_user.php

Zeus

Příspěvek od Zeus » pon 22. lis 2010 16:48:58

Chci se zeptat při aktualizaci mi to vyhodí chybu

Aktualizuji data

Průběh :: . . . . . . . . . .
Fatal error: in /var/www/virtual/muj web/htdocs/includes/db/dbal.php on line 694

v čem to muže být?
Díky

PS : karmu jsem vyřešil zjistil jsem že mi tam chybí soubor...
Naposledy upravil(a) Zeus dne pon 22. lis 2010 17:08:28, celkem upraveno 2 x.

Senky
Podpora
Podpora

Příspěvek od Senky » pon 22. lis 2010 17:06:21

Máš tam tie súbory na karmu? Ukazuje, že ich nemáš...

Forest

Příspěvek od Forest » pon 22. lis 2010 17:32:23

Já si aktualizoval phpbb 3.0.7 na phpbb 3.0.8 a v legendě zmizely obrátky nových příspěvků a přestalo mi fungovat hlasování. :-(

Senky
Podpora
Podpora

Příspěvek od Senky » pon 22. lis 2010 22:47:15

Zeus: vypíš celú chybovú hlášku. Malo by tam písať aj konkrétnu chybu a celý SQL príkaz.

Forest: Aktualizácia prebehla bez problémov?

MaNe

Příspěvek od MaNe » úte 23. lis 2010 7:05:11

Len dopyt na Senkyho - nevies prosim, kedy bude SK preklad?
Vdaka za info

Zamčeno