Vloženi téma

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Zamčeno
teroni

Vloženi téma

Příspěvek od teroni » pát 15. bře 2013 20:52:26

Ahoj všem,
doufám že nebudu spamovat. Mám nově založené fórum jen mám prostě problém že mám založené fóra ale nejdou mi do nich přidávat témata . Poradí mi někdo jak "něco" nastavit abych mohla vkládat . (tohle mi to píše V tomto fóru nejsou žádná témata nebo příspěvky.) ???
Všem dopředu moc děkuji za radu

leschek
Kontaktovat uživatele:

Re: Vloženi téma

Příspěvek od leschek » pát 15. bře 2013 22:20:54

Pravděpodobně nemáš nastavená oprávnění pro fóra. Více se o tom psalo třeba tady.

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » sob 16. bře 2013 0:20:50

Jestli máš oprávnění zjistíš jednoduše v administraci. záložka Oprávnění, pak v levém menu --> oprávnění skupiny-->administrátoři--> tlačítko odeslat.
objeví se ti druh oprávnění uživatelské, kde si ověř, že je vše na ANO (zelené barvy čtverečků)

Obrázek
to samé si pak v rolovacím menu a následně tlačítkem přejít nastav u ostatních práv. tzn globální moderátorská a administrátorská oprávnění.
Obrázek
Pokud to nepomůže,pak bude problém ve stylu.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 16. bře 2013 0:37:11

nikabb: neměly by to být sestřely obrazovky pro oprávnění založená na fórech?

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » sob 16. bře 2013 1:38:28

leschek píše:sestřely
omlouvám se, ale nepřeklepl si se ? nerozumím tomu co znamená sestřely ??? díky

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » sob 16. bře 2013 1:53:10

Skrýnšoty. Omlouvám se, asi deformace z překládání :-) .

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » sob 16. bře 2013 2:22:40

Nene, screeny jsem záměrně uvedla tyto, jelikož si uživatel také ověří co má povoleno a co nikoli. Ale aby se neřeklo, tak tedy přidám ještě další nastavení.
Vždy je lepší přidávat oprávnění skupinám, nežli jednotlivým uživatelům. Nastavuje se v Oprávnění --> Oprávnění fór. Na obrázku jsou dvě okna pro uživatele (přičemž v dolním okně se přiřazují tlačítkem Přidat oprávnění do horního okna, které ukazuje již přiřazené uživatele) to samé platí vedle o Skupině.

Obrázek

Další oprávnění jednotlivých skupin pro fóra jsou v Oprávnění --> skupinové oprávnění fór --> skupina

Kód: Vybrat vše

administrátoři --> označit všechna fóra a nastavit Plný přístup u všech sekcí a kategorií.

Kód: Vybrat vše

Pozor je nutné nastavit oprávnění také pro Registrovaní uživatelé, ale zde použít možnost Běžný přístup nebo Běžný přístup+hlasování 
![/color]
Obrázek

Jinak s nastavením si člověk musí pohrát, neboli zkoušet jak co funguje,protože si nemyslím, že nastavení, které jsem popsala je dostačující :))

westman

Příspěvek od westman » sob 13. dub 2013 18:31:59

nu a kde delam chybu ja, kdyz vubec nejsou zobrazene a ni temata ani fora. V aministrative na SPRAVE FOR for mam vytvorene jednou typ FORUM. a jednou KATEGORIE. Stav mam odemknuto, vse na ano...
ale kdyz otevzu svuj odkaz (stranku jako uzivatel) - nevidim tam vubec ze by v obsahu byla nijaka nova tema a vubec moznost ji vytvorit a tak.

danti

Příspěvek od danti » sob 13. dub 2013 18:39:07

Nemas opravnenia for.. ACP--Opravnenia --Skupinove opravnenia --vybrat skupinu a nastav co mozu vidiet a takto postupne vsetkym skupinam pridat

nikabb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikabb » sob 13. dub 2013 22:12:41

Zde jsem ti vytvořila postup, díky kterému by si pak měl vidět forum jako registrovaný uživatel. Doufám, že jsem nic nevynechala a že se Ti povedlo to co jsi chtěl. ;-)

V administraci vyber oprávnění skupiny --> registrovaní uživatelé ---> odeslat

Obrázek

Vybrat druh : uživatelská oprávnění
Role: běžné funkce
a tlačítko Použít oprávnění

Obrázek

Přejdi pak na záložku Oprávnění
V pravém menu vyber Skupinové oprávnění fóra
Prohlédnout skupinu: Registrovaní uživatelé a tlačítko Odeslat

Obrázek

V části Zvolte fórum zatrhneš checkbox : Všechna fóra a na stejné úrovni pak tlačítko Odeslat.

Obrázek

Vybrat druh: Oprávnění fór
Role: Běžný přístup + hlasování
ve stejné úrovni přepni na podrtžený text s názvem :Pokročilá oprávnění
rozbalí se Ti všechny možnosti, stejně jak to vidíš na obrázku. V tom samém okně vyber Označit vše. Což ti zatrhne checkboxy u všech následujících fór. Pak ve stále stejném okně stiskneš tlačítko: Použít oprávnění.

Pozor: pokud nechceš aby pro všchna fóra platila stejná oprávnění pak nezatrhávej ostatní checkboxy.

Obrázek

Dále si zkontroluj Oprávnění fór
záložka: Oprávnění
v menu volba : Oprávnění fór
V části Zvolte fórum zatrhneš checkbox : Všechna fóra a na stejné úrovni pak tlačítko Odeslat.

Obrázek

Uvidíš 4 okna. Ve dvou horních jsou zobrazena již přiřazená oprávnění a ty bys tam měl vidět i Ty. Samozřejmě skupiny, které máš na fóru nemusí odpovídat těm co mám na obrázku.

Obrázek

Zamčeno