Problém s přihlášením uživatelů po upgradu na phpBB 3.2.5

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
Greenhorn01
Příspěvky: 2
Registrován: úte 30. dub 2019 16:08:03

Problém s přihlášením uživatelů po upgradu na phpBB 3.2.5

Příspěvek od Greenhorn01 » úte 30. dub 2019 16:26:58

Zdravím všechny.
Upgrade fóra se mi povedl bez problému (teda skoro), ale při upgradu se mi zmršilo kódování češtiny. To jsem vyřešil exportem dat do sql souboru (skrze rozhraní databáze), vyčištění tabulek (delete * from ...), předělání exportovaných souborů na UTF8 a náhradu zmršených znaků (VBS script), a imortem dat zpět do databáze (opět rozhraní databáze). Všechno funguje jak má (až na pár slovenských znaků, ale ty neřeším) kromě přihlášení uživatelů, kteří mají v loginu diakritiku - tyto uživatele nevyhledám přes administrátorské rozhraní a ani se nemůžou přihlásit (podle mailu je najdu, po úpravě loginu na bezdiakrity a zpět na původní už všechno funguje jak má).
Je nějaký způsob jak tuto chybu odstranit hromadně?
Díky všem co mi zkusí poradit
Bobby

Payn
Příspěvky: 96
Registrován: úte 03. bře 2015 19:09:42
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s přihlášením uživatelů po upgradu na phpBB 3.2.5

Příspěvek od Payn » úte 30. dub 2019 19:41:02

Zdarec, zacal bych re-instalaci cz balicku, pokud by problen pretrvaval, spustil bych ovecny i konkretni CrasHunt (jaosobne pouzivam vlastni psany v c++), pokud by ani tak problem nebyl nalezen, tak bych hrabl primo do core. Defakto vsechny chyby ktery nemuzu (nebo neumim vyresit), resim pres modifikaci jadra pridanim vlastni podpory.
Head Game Developer, hlavni vyvojar, admin OS IRC

Snazim se pomahat uzivatelum reprodukovanim jejich chyby a naslednym resenim. Vzdy popiste chybu co nejkonkretneji: kdy se chyba objevila, po jakem zasahu/ci zmene, jak dlouho chyba pretrvava a kam odkazuje. Usetrite mi cas v hledani zavady.

Greenhorn01
Příspěvky: 2
Registrován: úte 30. dub 2019 16:08:03

Re: Problém s přihlášením uživatelů po upgradu na phpBB 3.2.5

Příspěvek od Greenhorn01 » stř 01. kvě 2019 9:21:56

Tak si odpovím sám :D
v tabulce `phpbb_users` jsou dva záznamy pro každého uživatele `username` a `username_clean` který z mi neznámého důvodu byl kódován jinak, a tudíž ho můj skript neupravil. Vyřešeno sql skriptem
update `phpbb_users` set `phpbb_users`.`username_clean` = LOWER(`phpbb_users`.`username`) WHERE LOWER(`phpbb_users`.`username`) <> `phpbb_users`.`username_clean`
Takže děkuji všem a téma je možno zamknout
Bobby

Odpovědět