Překlad Odeslat nové téma

Popdora a diskuze o překladu phpBB3 od phpBB.cz
Zamčeno
honza ch.

Překlad Odeslat nové téma

Příspěvek od honza ch. » pát 22. čer 2012 14:02:25

Přijde mi velice nepřesný překlad termínu "Odeslat nové téma". I v oprávněních fóra je terminologie, že uživatel může či nemůže zakládat nová témata. Odeslat by mělo být případně až u odeslání a ne u začátku editace, když téma teprve chci teprve začít psát. Tedy navrhuji v překladu dát "Založit nové téma" místo "Odeslat nové téma".

Děkuji.

leschek
Příspěvky: 3015
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Odeslat nové téma

Příspěvek od leschek » pát 22. čer 2012 15:08:08

Nemyslím si, že "založit" je nejvhodnější, protože když já něco založím, tak to zpravidla nikdy nenajdu. Možná "vytvořit" by bylo lepší, ale osobně mi "odeslat" nevadí. Pokud si přepneš na anglickou verzi, tak tam je "Post a new topic", takže ten překlad odpovídá, čímž nechci říct, že musí být doslovný.

honza ch.

Re: Překlad Odeslat nové téma

Příspěvek od honza ch. » pát 22. čer 2012 16:27:39

Založit, nebo vytvořit, to je už celkem jedno, vytvořit je asi i lepší. Každopádně to lépe odpovídá akci, které to tlačítko provede. To tlačítko opravdu nic neodešle... Je to prostě matoucí a že to tobě nevadí znamená jen to, že jsi na to zvyklý. Jenže já dělám fórum pro uživatele spíše neznalé.
Taky by to ale chtělo sladit s těmi uživatelskými akcemi. Když se v nich píše, že uživatel může zakládat témata, tak by tlačítko té akce mělo mít stejný popis.
Samozřejmě jsem si to u sebe přepsal, jenže problém nastane, až vyjde nová čeština a v ní zůstane "odeslat". Budu si muset pamatovat, že to musím po přeinstalaci upravit...

A omlouvám se, že jsem to dal do nesprávného tématu, tohle téma je poněkud neviditelné, když je nad ovládacímí prvky, tak jsem si ho nevšiml...

leschek
Příspěvky: 3015
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Odeslat nové téma

Příspěvek od leschek » pát 22. čer 2012 16:50:24

Máš pravdu, že jsem na to zvyklý. Navíc je to "jen" popis toho tlačítka, a abych řekl pravdu, tak jsem tomu do dnešního dne nevěnoval pozornost a asi si toho ani nevšiml. Musím ale říct, že máš pravdu a logicky by tam mělo být něco jiného než odeslat.

Aktualizace češtiny není problém, pokud si nestáhneš novou češtinu a nenahradíš s ní všechny soubory. Existuje i balíček s jazykovýma rozdílama v angličtině a není problém ho podle českého překladu upravit.

honza ch.

Re: Překlad Odeslat nové téma

Příspěvek od honza ch. » pát 22. čer 2012 17:12:18

V některých tématech není obrázek a popis, ale ten popis tam je i jako textový odkaz, takže to uživatel přímo vidí.

Zamčeno