nelze provest zalohu v administraci

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
Mortarum
Příspěvky: 10
Registrován: pát 17. bře 2017 0:31:52

nelze provest zalohu v administraci

Příspěvek od Mortarum » úte 04. úno 2020 12:15:41

Dobry den, Ahoj

jsem nezkuseny administrator phpbb fora. Proste jsem jen nainstaloval, uz nekolik let to bezi a to mi staci. Moc nerozumim databazim ani programovani, proto se mozna budu ptat jako dite, ale snad mi nekdo poradi.

chci v administraci udelat zalohu, tak jako kazdy mesic, kdyz ovsem kliknu na "zaloha" tak se vypisou nasledujici chybove hlášky
Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'Unable to write in the cache directory (./../cache/production/twig/92).' in /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Cache/Filesystem.php:61 Stack trace: #0 /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(457): Twig_Cache_Filesystem->write('./../cache/prod...', 'loadTemplate('acp_database.ht...', NULL) #2 /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(363): phpbb\template\twig\environment->loadTemplate('acp_database.ht...') #3 /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/phpbb/template/twig/environment.php(224): Twig_Environment->render('acp_database.ht...', Array) #4 /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/phpbb/template/twig/environment.php(194): phpbb\template\twig\environment->display_with_assets('acp_database.ht...', Array) #5 /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/phpbb/template/twig/twig.php(317): phpbb\temp in /DISK2/WWW/mortarum.net/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Cache/Filesystem.php on line 61

vubec netusim co s tim, co nefunguje, a ted se bojim, ze nebudu moci zalohy provadet. Muze mi nekdo rict o co jde, jak to pripadne opravit?

druha otazka zni, kdyz udelam zalohu kompletni slozky fora, ktera je na webu, pomuze to? lze pak z ni neco obnovit? bohuzel nevim jak to funguje.

verze fora 3.2.5 (chtel jsem zalohovat pred upgradem na 3.2.9, pripadne na 3.3)

dekuji nejake dobre soustrastne duši

x-rated
Příspěvky: 112
Registrován: pát 06. úno 2015 22:02:27
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: nelze provest zalohu v administraci

Příspěvek od x-rated » úte 04. úno 2020 18:54:42

Kód: Vybrat vše

Unable to write in the cache directory
na ftp sou špatně nastavený práva pro zápis do složky cache/production/twig, já tam mám 775, dá se nastavit třeba ve filezille po cvaknutí pravym myšítkem a file permissions
klidně to narvi na celou složku cache a nezapomeň zaškrtnout možnost recurse into subdirectories

Mortarum
Příspěvky: 10
Registrován: pát 17. bře 2017 0:31:52

Re: nelze provest zalohu v administraci

Příspěvek od Mortarum » úte 04. úno 2020 23:50:53

super funguje, jen je mi zahadou, jak se chmod muze zmenit jen tak? jak jsem psal, zalohu provadim pomerne pravidelne, az ted poprve byl problem :-(
kazdopadne diky za radu


jeste bych poprosil o jednu radu...chystam se zmenit webhosting, jak nejlepe prestehovat forum? staci zaloha v administraci fora? nebo je lepsi zalohovat databazi pres phpmyadmin ?

x-rated
Příspěvky: 112
Registrován: pát 06. úno 2015 22:02:27
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: nelze provest zalohu v administraci

Příspěvek od x-rated » stř 05. úno 2020 2:31:34

obojí je to samý, takže je to jedno, já to vždycky dělám přes adminer

Odpovědět