kopírování uživatelů v databázi

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Odpovědět
kucir
Příspěvky: 2
Registrován: pon 13. srp 2018 19:10:51

kopírování uživatelů v databázi

Příspěvek od kucir » pon 13. srp 2018 19:21:05

zdravíčko,
vím, že jsem diletant, ale potřebuju automaticky vytvářet uživatele a tohle se zdá jako jednoduché řešení - vytvořim si vzorového uživatele se vším nastavením a toho pak budu kopírovat přímo v databázi (+přidám user id a změním jméno).
vidím že se takový uživatel může normálně přihlásit, ale zajímá mne, jestli je tam nějaký háček. jestli si tím vytvářím třeba nějaký bordel, který se mi pak vrátí. nebo zda mi jen nebudou sedět statistiky.

Eva004
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 163
Registrován: úte 12. črc 2016 23:35:19
Kontaktovat uživatele:

Re: kopírování uživatelů v databázi

Příspěvek od Eva004 » pon 13. srp 2018 23:44:03

Myslím si, že by v tom žádný problém být neměl. V každém případě si proveď zálohu nebo si založ testovací fórum, kde můžeš tento pokus otestovat. ;-)
NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptej se zde na fóru
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJ před položením dotazu.
NEURGUJ podporu.

Uživatelský avatar
Otakar Pěnkava
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 538
Registrován: sob 25. říj 2008 16:17:14
Kontaktovat uživatele:

Re: kopírování uživatelů v databázi

Příspěvek od Otakar Pěnkava » čtv 23. srp 2018 16:44:03

Nebudou Vám sedět statistiky, ale ty můžete v administraci přepočítat. Dále nebude sedět zařazení do skupiny a další věci (tabulka phpbb_user_group například). Nicméně pro přidávání uživatelů funguje ACP add new user https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... dd_user_2/, mám jej odzkoušené, je to lepší než se hrabat manuálně v DB.
Starám se o projekt phpBB.cz od doby, kdy jsem jej zachránil před zaniknutím. Pomůžete mi a dostaneme jej zase nahoru?
Přes soukromé zprávy ani Facebook neposkytuji podporu.

kucir
Příspěvky: 2
Registrován: pon 13. srp 2018 19:10:51

Re: kopírování uživatelů v databázi

Příspěvek od kucir » pon 03. zář 2018 15:02:21

díky za pomoc! už to docela funguje. a tak raděj doplním shruntí pro lidi co přijdou po mně :-)
pokud si děláte vlastní sql query na založení uživatele tím, že nakopírujete existujícího, tak:
1) uživatele musíte po založení dát do skupiny registrovaní uživatelé, jinak si např. nenastaví heslo a neuvidí soubory
2) dávání do skupin si musíte udělat přes extra dotaz
3) statistiky je dle potřeby nutno obnovit z administrace - "Resynchronizovat statistiky"

Odpovědět