chyba v menu Nastavení fóra

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » pon 20. bře 2017 14:24:34

Dobrý den,
nainstalovala jsem (na FTP) phpBB3 verze 3.0.4. (poslední v. 3.0.14), nahrála zálohu databáze.
Diskuzní fórum funguje, ale:
v menu Konfigurace fóra/ Nastavení fóra se objeví pouze chybové hlášení

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 973: Invalid argument supplied for foreach()

Moc prosím, můžete mi poradit jak vyřešit.

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » pon 20. bře 2017 16:22:28

Ještě doplním řádek 973 ve functions.php:

foreach ($user->lang['tz_zones'] as $offset => $zone)

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3032
Registrován: stř 22. úno 2006 1:00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod smiesek » pon 20. bře 2017 19:41:56

dobrý den, rádi poradíme, ale bylo by fajn napsat i URL fora, jinak dle toho řádku usuzuju, že bude problém s nastavením českého překladu, zdali máte složku českého překladu nahranou na FTP?

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » úte 21. bře 2017 11:45:40

díky za odpověď.
http://df.celakovice-mesto.cz

Ano, na FTP v adresáři 0:/public_html/df/language/cs/

češtinu jsem ale do instalace přihrávala
Díky za radu.

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3032
Registrován: stř 22. úno 2006 1:00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod smiesek » úte 21. bře 2017 13:45:58

pošlete mi prosím přístup do administrace fora pomoci SZ kouknu na to, děkuju

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » úte 21. bře 2017 16:47:01

To právě bohužel nemohu...:-( Pomohly by vám zaslat nějaké soubory?
Moc díky. Ještě uvažuji o přeinstalaci, ale mám obavu, abych DF rozchodila. Chvíli mi to zabralo.

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3032
Registrován: stř 22. úno 2006 1:00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod smiesek » úte 21. bře 2017 20:20:41

soubory mi nic neřeší, tak snad si s tím poradí další kouzelníci :-)

Vaše rozhodnutí respektuju


Uživatelský avatar
Otakar Pěnkava
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 466
Registrován: sob 25. říj 2008 16:17:14
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Otakar Pěnkava » pát 24. bře 2017 9:37:09

Přesně, jak se píše výše. Zkuste angličtinu, zda se problém vyřeší.
Problém bude patrně v češtině. Je opravdu pro 3.0.4 nebo 3.0.14? Jaká je vlastně verze fóra?
Starám se o projekt phpBB.cz od doby, kdy jsem jej zachránil před zaniknutím. Pomůžete mi a dostaneme jej zase nahoru?
Přes soukromé zprávy neposkytuji podporu.

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » pát 24. bře 2017 10:01:14

Verze fóra 3.04
Verze PHP Version 5.4.45-1~dotdeb+6.1
Přepnutí na aj zkusím a dám info. Češtinu jsem dohrávala a verzí jsem se nezabývala...:-(
a problém v tomto může být.
DF potřebuji v češtině.
Moc děkuji za odpovědi

Přikládám soubor functions.php
Přílohy
functions.php
(111.14 KiB) Staženo 10 x

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » pát 24. bře 2017 11:22:57

Tak problém bude souviset s češtinou.
Přepnutí jazyků by mělo být právě:
Uživatelský panel-> Nastavení -> Jazyk fóra
kam já nemohu.
A v Administrace -> Systém -> Jazykové balíky
hlásí chybu:

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_language.php on line 1110: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(./../language/index.htm/iso.txt) is not within the allowed path(s): (/www/sites/0/site9250:/usr/share/php)

díky za radu. Je možné přehrát češtinu vhodnou verzí ?
Protože jedu již na ostré verzi. V pondělí si vytvořím testovací.

Uživatelský avatar
ansysko
Příspěvky: 558
Registrován: ned 01. lis 2009 23:47:51
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod ansysko » pát 24. bře 2017 16:01:42

Ešte môžeš skúsiť nahrať jazykové súbory zo zložky language/en do language/cs potom by si mala mať možnosť sa dostať do administrácie

Nech hľadám ako hľadám, tak nemôžem nikde ajsť češtinu na phpBB 3.0.4 asi by bolo dobré fórum aktualizovať na najnovšiu verziu

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » úte 28. bře 2017 11:09:11

Zdravím, instaluji vyšší verzi - testovací DF a chci použít stejnou databázi.
Můžete poradit, jaký mám zadat prefix? V původní je phpBB3_ a když ho zadám chyba:

Tables with the specified prefix already exist, please choose an alternative.

Nechci si změnit původní DB. Díky za odpovědi

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » úte 28. bře 2017 13:32:00

Problém s prefixem jsem obešla tím, že jsem nechala phpbb_.
Instalace verze 3.2.0 doběhla, ale nemám propojení s databází a zatím v angličtině, přestože výchozí jazyk je nastavena čeština...

Jíťa
Příspěvky: 11
Registrován: stř 19. říj 2016 10:12:09

Re: chyba v menu Nastavení fóra

Příspěvekod Jíťa » úte 28. bře 2017 14:19:27

Dobrý den,
nainstalovala jsem verzi 3.2.0, ale nemohu napojit databázi.
Chyba: Všeobecná chyba
SQL ERROR [ mysqli ]

Unknown column 'forum_options' in 'where clause' [1054]

Díky za radu


Zpět na „phpBB Podpora“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti